Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 601 do 615 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Salamandra
    Uczestnik

Jak widać Lublin od zawsze był siedzibą Klingonów, IKC Kronos ma historię dłuższą niż myśleliśmy 😆 Gdzie znajduje się ten fresk/obraz?

Match
    Uczestnik

Poludniowa ściana kaplicy zamkowej, "Rzeź niewiniątek".

Match
    Uczestnik
    Diabeu
    Uczestnik

I pewnie znowu wywalą go z kanonu 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Co znaczy "wywalą z kanonu"? Z tego co się orientuję, Countdown uznawany jest za kanon.

Match
    Uczestnik

Kanon, kanon, kanon.Kiedy wreszcie zrozumiecie, że tylko The Cage jest kanoniczne a reszta to buraki? 😛

Diabeu
    Uczestnik

Kanon, kanon, kanon.

Kiedy wreszcie zrozumiecie, że tylko The Cage jest kanoniczne a reszta to buraki? 😛

Ale w Countdown jest, że statek Spocka z 2387 roku został zbudowany przez La Forge'a a w filmie wyraźnie jest powiedziane, że zbudowali go Vulcanie.

LIBERTO
    Uczestnik

a nie było tak ze la'forge go zbudował a vulcanie zmodyfikowali by mógł korzystać z red matter?

Jamjumetley
    Uczestnik

Kupiłem sobie listopadowy numer miesięcznika Stuff (Bond na okładce, a wewnątrz masa informacji o jego gadżetach). Tymczasem na stronie (uwaga!) 47:

Dołączona grafika

Przepraszam za jakość. Mam nadzieję, że mimo wszystko da się wygodnie przeczytać.

Wracając do Bonda - na stronie 60 zestawiono najlepsze i najgorsze wehikuły agenta 007. W tej drugiej grupie znalazł się Aston Martin V12 z takim przypisem:

Aston Martin V12 Vanquish Śmierć nadejdzie jutro

Nie zrozum nas źle - Vanquish to piękne auto, ale idiotyczne modyfikacje Q zupełnie je zepsuły. Film Śmierć nadejdzie jutro ogólnie był niedorzeczny - ale niewidzialne auto? Zostawcie je Romulanom.

😀

Match
    Uczestnik
    The D
    Uczestnik

No pacz, wielu ciekawostek nie znałem.

Barusz
    Uczestnik

Z czołem Worfa ja znałem wersję, że było robione z materiałów, na które aktor był uczulony i trzeba było zmieniać. Nawet rozważano wtedy odejście aktora z serialu z tego powodu.

Aldaron87
    Uczestnik

Z tymi drzwiami i kiblem w ruskim pociągu to ciekawe nigdy bym się nie spodziewał 😀

Diabeu
    Uczestnik

Dobre dobre!

A to mnie rozbroiło -

Dołączona grafika

😀

fluor
    Klucznik

Parkiet.com - Pentagon rozdaje miliardy dolarów na lewo i prawo

Amerykańskie siły zbrojne marnują więcej pieniędzy niż wynosi PKB Izraela. Zajmują się nie tylko obroną USA, ale również prowadzeniem sklepów spożywczych i przedszkoli, a także badaniami nad Star Trekiem i brakującymi ogniwami ewolucji

(...)

Od sklepów do Klingonów

(...)

DARPA, czyli legendarna agencja pracująca nad najbardziej futurystycznymi technologiami, wydała natomiast 100 tys. USD na seminarium poświęcone filozoficzno-społecznym aspektom podróży międzygwiezdnych. Zaproszono na nie aktorów z serialu „Star Trek", a jeden z panelistów wygłosił teologiczną prelekcję pt. „Czy Jezus umarł też za Klingonów?"

Wyświetlanie 15 wpisów - od 601 do 615 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram