Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • The D
    Uczestnik

The D, to pierwszy drukowany niby-sponsoring trek.pl, ale myślę że wyszło nawet nieźle.

Według mnie dobry pomysł z taką quasi-reklamą kanału. W czasopiśmie, bądź co bądź literackim, ciekawy tekst współgrający z tematyką pisma może się lepiej sprawdzić niż krzykliwa grafika. No i pada nazwa trek.pl.

fluor
    Klucznik

Aktivist.pl - zadziwiający tekst o Treku i TrekSferze...? 🙂

Dołączona grafika

Simon
    Uczestnik

Wiec jeśli chodzi o promocje nowego treka w Polsce to jest to trochę dziwne brak TV spotów są w kinach za to . Jednak najwięcej jest w prasie drukowanej np: w najnowszym Metrze ( 29.04.2009) w dodatku filmowym jest trochę o treku a dokradnie na stronie nr 2 fotka i mała zajawka artykułu który jest na stronach 6 i 7 są fotki załogi Nero i USS Kalvin w płomieniach :)Pozdrawiam ;D

fluor
    Klucznik
    fluor
    Klucznik

Bankier.pl mały sponsoring Nokii

Dołączona grafika

Barusz
    Uczestnik

W dzisiejszym Przekroju jest duży artykuł, ale nie jestem go w stanie znaleźć w internetowej wersji pisma.

fluor
    Klucznik

To może powiesz więcej coś o tym artykule. Taki ogólne przedstawienie czy monografia? Ja się rozejrzę za egzemplarzem, ale nic nie obiecuję.

Barusz
    Uczestnik

Tak coś czułem, że się rozejrzysz ;)Duży artykuł, chyba na trzy strony, wychodzący od filmu i przechodzący do oceny zjawiska. W oczy rzucił mi się obrazki ze Spockiem i Nero oraz komentarzem, że tak jak u ludzi, tak i u obcych bywają dobrzy i źli oraz śródtytuł z wyrazem "gej", bo już się raz czy dwa pojawił problem homoseksualizmu w popkulturze w kontekście podobnych tekstów o ST (kiedyś w "Nowej Fantastyce" bodaj).Sorry, ale jak to zobaczyłem, to od razu pomyślałem, że w domu znajdę link i wrzucę w tym wątku. Wracam i linka nie ma :/

fluor
    Klucznik

Barusz: artykuł z "Przekroju" (kosztowało mnie to 5zł 😉 )

Plejada.pl

Dołączona grafika

Onet - Wiadomości - wywiad Wiedomosti z Jeffreyem Jacobsem Abramsem (reżyserem "Star Treka")

Dołączona grafika

fluor
    Klucznik
    Vashar
    Uczestnik

Witam,Co do spotów TV... są. Na Animal Planet oraz MTV Polska. 😉

Barusz
    Uczestnik

Bardzo duży poświęcony filmowi Abramsa tekst "Kosmiczna Kontrkultura" pióra Krzysztofa Kwiatkowskiego można przeczytać w dzisiejszym Newsweek Polska. "W piątek do kin wejdzie "Star Trek" – jedenasty film pełnometrażowy o załodze statku kosmicznego Enterprise. Legenda serialu trwa nieprzerwanie od ponad 40 lat." Z tym "nieprzerwanie" to może trochę przesadzili ;]

W każdym razie całość zajmuje strony 84-87, szczególną uwagę zwraca całostronnicowy portret Spocka-Nimoya stylizowany na jeden z najbardziej pamiętnych portretów wyborczych obecnego prezydenta USA:

http://chicagoist.com/attachments/Margaret...obamaposter.jpg

Na stronie 88. z kolei znaleźć możemy jednostronnicowy artykuł Steve’a Daly’ego "Anty-Armagedon" poświęcony z grubsza optymistycznemu przesłaniu ST. Tu w oczy rzucają się porównania amerykańskich polityków do postaci z TOS.

Jak ktoś może niech zeskanuje 😉

fluor
    Klucznik

Barusz, jak mi wpadnie to wrzucę... btw, "Przekrój" wrzucił do sieci artykuł o treku, o którym wspominałeś, linka podałem przy opracowaniu w temacie o promocji treka. Tak więc może i Newsweek zrobi podobnie za parę dni...

Barusz
    Uczestnik

Na razie każdy (no, każdy mieszkaniec odpowiednio dużego miasta) może pójść do Empiku/hipermarketu ;> Teraz szukałem tego konkretnego plakatu ze Spockiem w sieci dla porównania, ale nie mogę znaleźć.

Jamjumetley
    Uczestnik

Artykuł z Przekroju śmiesznie się czyta. Widać, że autorka szukała informacji, ale trochę buraków jest... Np. z ilością seriali - jak ktoś wyżej wspomniał, czy "Hikari Sulu" 😉

I to jest dobre:

"Nowy Star Trek wpisuje się dokładnie w ten nurt współczesnego kina, które pasożytuje na swoich dawnych legendach".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram