Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Sądzę, że Q maczał w tym palce...

Manul
    Uczestnik

Pajączku, Ty i te Twoje teorie spiskowe... są jak zwykle bardzo trafne! 😀

W ogóle jak tak można, Manul? Miałaś Q w piwnicy i się nie podzieliłaś... 😛

fluor
    Klucznik

Interia zapowiada darmową grę przeglądarkową dla fanów ST od Gameforge (twórców Ogame).

50-osobowa orkiestra dęta zagra w Olsztynie muzykę filmową, w tym m.in. ze "Star Trek" (chociaż nie sprecyzowano czy chodzi tu o utwór Goldsmitha, Courage'a czy Giacchino).

fluor
    Klucznik

Krzem ma wiele cech chemicznych podobnych do węgla, dlatego pisarze science fiction często budują z niego obce formy życia - kamieniopodobnych ufoludków ("Star Trek"), zabójcze pasożyty ("Archiwum X") czy trolli ("Świat Dysku").

Nobel za swatkę idealną

fluor
    Klucznik

Na pokładzie prawdziwy StarTrek: dwurdzeniowy układ(...)

CES 2011: Motorola pokazała swój tajemniczy supertablet

r_ADM
    Uczestnik

W sumie to mialem napisac co ten tablet ma wspolnego z trekiem, ale po obejrzeniu filmiku musze stwierdzic, ze interfejs troche przypomina LCARS 🙂

fluor
    Klucznik

Mnie bardziej interesuje jak mainstream i w jakich okolicznościach/kontekstach używa określeń ze Star Treka.

Elvenking
    Uczestnik

Po prostu dużo ludzi jest świadomych jak wiele Star Trek dał ludzkości, ile aktualnie nowoczesnej technologii, która wchodzi w życie można było zobaczyć w serialu dekady temu... 😉 Tak samo w artykule zapostowanym w innym dziale forum na temat skanera medycznego, który od razu autorowi artykułu skojarzył się z Tricorderem. O komórkach z klapką wspominać nie trzeba 🙂 Star Trek zmienił świat, więc nie widzę nic dziwnego w tym, że się go przywołuje przy opisywaniu nowinek 🙂

fluor
    Klucznik

Dziennik "Fakt" alarmuje: Michał Wiśniewski katował swoją żonę (Mandarynę) Star Trekiem po niemiecku

Okazuje się, że czerwonowłosy artysta, który jest fanem kultowego serialu "Star Trek", często zamęczał ją wspólnym oglądaniem tej serii. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że Michał uznawał tylko wersję niemiecką.

Eviva
    Uczestnik

Dziennik "Fakt" alarmuje: Michał Wiśniewski katował swoją żonę (Mandarynę) Star Trekiem po niemiecku

Okazuje się, że czerwonowłosy artysta, który jest fanem kultowego serialu "Star Trek", często zamęczał ją wspólnym oglądaniem tej serii. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że Michał uznawał tylko wersję niemiecką.

Michał Wiśniewski fanem Treka?!!! Dajcie mi fazer, ja się zastrzelę!

Pitmistrz
    Uczestnik

Lepiej nie siebie tylko jego. :>Ja tam uznaje Treka tylko po w oryginale.

Slawek
    Moderator
    Piotr
    Klucznik

Też byłem troszkę... rozczarowany. ;P

Silver Phoenix
    Uczestnik

Wersja niemiecka, więc... Guzik, nie fan, hehe...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 481 do 495 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram