Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

I znów dział "Technologie" Gazety Wyborczej. Tym razem Duch w maszynie czyli zestawienie najsłynniejszych androidów. Wymieniony jest Data. Można też głosować na swojego ulubieńca. Nasz jest na razie czwarty, ale może uda się nam postawić go na podium 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Kolejny ranking. Top 8 światów, które uległy zagładzie. Nie było siły - Vulcan musiał się znaleźć na tej liście. Figuruje na miejscu ósmym. Miłą niespodzianką (przynajmniej dla mnie) jest miejsce pierwsze, choć osobiście przesunąłbym na nie Krypton.

fluor
    Klucznik

Artykuł Kultowe gry systemowe (część 1) na witrynie PC World zawiera bardzo ciekawego screena:

Dołączona grafika

Aeth
    Uczestnik

Trafiłam na śmieszne zestawienie sześciu filmowych przywódców/liderów, którzy absolutnie do przewodzenia się nie nadają. Małe nawiązanie do Star Treka 😉

Przeciwnicy 3D. Wspominają o ST.

fluor
    Klucznik

Z niezmiernie ciekawego artykułu w Polityce (tak, nie przeczytałem go :P) można wychwycić fragment: Niby dla poprawy swego angielskiego namiętnie ogląda serial "Star Trek"., a później także nawiązanie do statku kosmicznego.

Christa Wolf: chętnie żyła w swoich czasach

fluor
    Klucznik

Sean Connery kończy 80 lat! - jak zauważa redaktorka serwisu Plejada. Co Sean Connery ma wspólnego ze Star Trekiem?

Sean Connery wiele ciekawych propozycji filmowych odrzucił. Oferowano mu tytułową rolę w filmie "Afera Thomasa Crowna", jednak aktor nie był zainteresowany tym projektem. Zaproponowano rolę Sybocka w filmie "Star Trek V: Ostateczna Granica". (...)

Możliwe, że z nim to byłby zupełnie inny film 😉

Piotr
    Klucznik

"Jesztem twoim bratem, Szpock." ...no rzeczywiście, zupełnie nie ten film. ;>

fluor
    Klucznik

Jakiś czas temu media obiegła sensacyjna wiadomość: Znany astrofizyk: Bóg nie stworzył Wszechświata. Chodzi oczywiście o Stephena Hawkinga, który w odcinku Descent (6x26) zagrał samego siebie. Wypowiedź na pewno pomoże w promocji nowej książki, którą napisał razem z

Leonardem Mlodinowem, fizykiem, ale i scenarzystą TNG.

William Shatner zdumiony popularnością "Star Trek" - można było przeczytać sensacyjną wiadomość, m.in. na Wirtualnej Polsce.

Blog Lukmaster na Salon24 w tekście Cel Słońce wspomina motto Star Trek przy opisie misji NASA.

Troi
    Uczestnik

Wczoraj minęła 44 rocznica wyemitowania pierwszego odcinka Star Treka.

Serial ten z pewnością wydaje się teraz mocno wiekowy i nie polecałbym jego oglądania w formie innej niż przy alkoholu z grupą szyderczo komentujących znajomych, ale w swoich czasach był dość przełomowy, a wiele z pokazanych w nim technologii ujrzało do dziś światło dzienne.

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,10...zej_emisji.html

Jamjumetley
    Uczestnik

Nic świeżego, ale natknąłem się na takie cuś:

Dołączona grafika

Pamiętam, że miałem tylko pierwszy numer 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

I dzięki tej gazecie, a raczej artykułowi o teleportacji wewnątrz, zafascynowałem się książką Kraussa "Fizyka w Star Trek". Ale, żeby było ciekawiej kupiłem tą książkę zupełnie nie będąc świadomym co kupuję, ponieważ polskie wydanie zowie się "Fizyka podróży międzygwiezdnych" z jakimś dziwnym pojazdem na okładce. Dopiero po przeczytaniu paru stron oświeciło mnie: OMG, to ta książka 🙂

Manul
    Uczestnik

Mam ten numer. W piwnicy znalazłam obok Thorgali. Ktoś chce kupić?

Dalek
    Uczestnik

Daje za to 2 orzechy, ale pokrywasz koszty wysyłki ;).

Manul
    Uczestnik

Od początku byłam przekonana, że korzystniej będzie jak użyję tej gazetki jako rozpałkę do grila, ale chciałam dać temu pisemku szansę. I żeby było jasne. Nie wiem skąd się to wzięło w mojej piwnicy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram