Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Ja wogóle nie jestem przekonana, bo nie znoszę 3-D i nie widze potrzeby stosowania takich sztuczek..

Bartas
    Uczestnik

A ja lubię 3D 🙂 🙂 jednocześnie jestem zdania, że stare filmy należy zostawić takie jakie są bo ja lubię TOSa takiego a TNG w trzecim sezonie zaczyna mi się podobać właśnie takie. To samo dotyczy edycji specjalnych SW , ET i reszty.

fluor
    Klucznik
    fluor
    Klucznik

Król telewizyjnego kosmosu - całkiem zręczny artykuł przedstawiający zjawisko Star Treka i jego fanów

Jamjumetley
    Uczestnik

Fluor - nie poznałem Cię. Nowa fryzura? 😉

Mogę mieć dwadzieścia lat i lubić technologiczne gadżety ale TOSowi w połączeniu z 3D mówimy stanowcze nie. W ogóle 3D nie bardzo mnie kręci, zwłaszcza jak jest słabo zrobione. Nie przesadzajmy w tym pędzie do... "odnawiania".

Eviva
    Uczestnik

Amen, Pajączku.

Piotr
    Klucznik

Dyskusja o Gwiezdnych Wojnach została przeniesiona.

fluor
    Klucznik

“Jedi Knight II: Jedi Outcast” - recenzja gry - przy okazji recenzji gry wspomniany jest poprzedni projekt jej producenta: Jako dewelopera wybrano specjalizujące się w grach akcji studio Ravel Software, doświadczone w wykorzystaniu silnika id Tech 3 (czyli Quake III Team Arena) - żeby było zabawniej, ich poprzednia gra to… “Star Trek: Voyager - Elite Force”.

Bionicle: Odrodzenie legendy - zapowiedź filmu, w której: Reżyserię filmu "Bionicle: Odrodzenie legendy" powierzono Markowi Baldo, specjaliście od efektów specjalnych ("Star Trek 9: Rebelia", "Rodzina Soprano"), który jako reżyser pracował wcześniej tylko przy serialu "Nie bój się lwa".

Program Cross Over Games, który pozwala na Linuxie grać m.in. w takie gry jak Starcraft2 czy Star Trek Online.

Większość pracowników NASA - amerykańskiej agencji zajmującej się badaniem kosmosu - w dzieciństwie oglądała kultowy do dziś serial science-fiction z lat sześćdziesiątych: Star Trek. Bez skrępowania przyznają się do fascynacji tym pionierskim obrazem, wielu właśnie dzięki niemu zdecydowało się poświęcić swoje życie astronautyce. - NASA jak maszynownia „Enterprise”

fluor
    Klucznik

W głębokim ukryciu przebywa w naszym kraju ekipa stylistów kultowego serialu „Star Trek”. Nikt ich nie zaprosił, nikt ich nie widział, nikt ich nie spotkał. Ale są na pewno. Ostatnie fryzury Doroty Gardias i Krzysztofa Ibisza to najlepszy dowód. - zauważa wcale nie złośliwie Kuba Wojewódzki w Polityce

Elvenking
    Uczestnik

Boeing Bird Of Prey, demonstrator technologii stealth sprzed paru ładnych lat.

Named after a Klingon spacecraft in "Star Trek," The Boeing Co. yesterday took the wraps off what was once one of its most classified "black" military airplane projects known as the "Bird of Prey."

http://www.seattlepi.com/business/91976_spyplane19.shtml

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Dział "Technologie" Gazety Wyborczej opublikował ranking 15 najsłynniejszych komputerów pojawiających się na ekranie. Wysokie - trzecie miejsce - zajmuje V'Ger ze Star Trek: The Motion Picture. Cieszy, choć moim zdaniem na tej liście powinien znaleźć się komputer pokładowy Enterprise 😉

fluor
    Klucznik

Poradnik wakacyjny - wybierz uczelnię swoich marzeń na Joemonster.org wspomina o Instytucie Języka Klingońskiego (#6).

Jamjumetley
    Uczestnik

Dołączona grafika

Powoli już kończę, ale naliczyłem się kilku bezpośrednich nawiązań do Treka. Leksykon mówi o Star Trek: The Motion Picture w kontekście filmu Moonraker. Przytaczając vendettę Bonda z Licence to Kill, autor zaznacza, że 007 chyba nie jest fanem Star Trek, bo nie stosuje się do klingońskiego powiedzenia, że "Zemsta najlepiej smakuje na zimno". Z kolei przy Walterze Gotellu wymienia się jego rolę ze Star Trek: The Next Generation.

Barusz
    Uczestnik

Skojarzenie obu Panów dla mnie było "od zawsze" czymś oczywistym:

http://memory-alpha.org/wiki/Ruk

http://www.jamesbondmm.co.uk/bond-villains/richard-kiel

😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram