Forum › Fantastyka › Star Trek › Star Trek - dossier
Piractwo a bilety do kina - ciekawa analiza popularności Star Treka wśród piratów.
GMC granite - w tekście promocyjnym dotyczącym nowego modelu samochodu: Konsola środkowa i zegary bardziej przypominają mostek dowodzenia na znanym z serialu Star Trek statku kosmicznym Enterprise, niż stanowisko pracy kierowcy. Nie wiadomo jednak, jak wiele z tych futurystycznych rozwiązań ma szansę pojawić się w wersji produkcyjnej.
O już drugi ale FC jest w miernej jakości.
Ja i tak nie mogę z tego korzystać, no ale zawsze mogę się wybrac do wypożyczalni, w której jestem zarejestrowana, to nie tak daleko.
Dziś rusza otwarta beta Star Trek Online - informuje portal gry-online.pl w całkiem niezłym tekście.
Oscarowa charakteryzacja w "Parnassusie" i w muzeum - czy charakteryzacja m.in. Katarzyny Kowalczyk w nowym treku zasłużyła na Oskara?
Sports.pl: Australian Open: Wojna amerykańsko-belgijska: Powrót do przeszłości" czy „Star Trek: Następne pokolenie"? Który scenariusz wybiorą uczestnicy tegorocznego Australian Open? Odpowiedź nie jest prosta: niewykluczone, że wykorzystają oba. W gorącym Melbourne być może obejrzymy dwa zupełnie różne turnieje. Ten kobiecy, epicką opowieść z rozbudowanymi wątkami historycznymi, i ten męski - będący szaloną podróżą w nieznane.
Wyborcza.pl: Ostrożny powrót happy endu: Czy rozdzielając pozostałe nominacje, członkowie Akademii docenią przedstawicieli kina popularnego oraz gatunkowego (komedie, filmy s.f., horrory), czy też kontynuować będą kurs na kino ambitne artystycznie? W tym pierwszym przypadku można liczyć na nominacje dla błyskotliwej adaptacji kultowego amerykańskiego serialu fantastyczno-naukowego "Star Trek" (...)
Gamecorner.pl: Lista Przebojów Anno Domini 2010 - Część IX - o grze Star Trek Online. Akurat tutaj tytuł mówi wszystko - po prostu masowy, sieciowy, bardzo wieloosobowy Star Trek ze wszystkimi przyległościami, Federacją, Klingonami, Borgami, Romulanami i całą tą kultową już od lat 60. szopką. Wieść niesie, że gra jest nie tylko dla trekkies.
[Esensja] 15 najdziwaczniejszych filmowych wcieleń Sherlocka Holmesa - Co robi Holmes na pokładzie statku Enterprise, przekraczając "ostateczną granicę"? I dalej wzmianka o TNG 2x03 Elementary Dear Dara.
W czeskim Harrachovie wstydzę się że jestem z Polski - hasło Star Trek użyte jako synonim nowoczesności.
Alvin i wiewiórki 2 czyli wiewiórki wspomagane przez Nvidia Quadro - mały sponsoring o tym jak super komputery wspomagają efekty specjalne.
Przed chwilą na TVN24 był fragment o najdziwniejszych stypendiach dla studentów w USA i ST przewinął się parokrotnie, m.in. podstawą do wypłat może być znajomość historii ST i języka klingońskiego. Ponieważ innym punktem były przyjście na bal maturalny po obklejeniu się taśmą klejącą (wtedy fundatorem jest jej producent), więc pod koniec prowadzący zażartował na temat taśmy klejącej symulującej mundur Gwiezdnej Floty.
RP.pl Do you speak Na’vi? - artykuł przybliża proces tworzenia języka Na'vi ("Avatar"), a także zawiera spore wzmianki o innych sztucznych językach - klingońskim i elfickim. W dalszej części artykułu krótka rozmowa z Agnieszką Solską 🙂
Hab SoSlI’ Quch! –Twoja matka ma gładkie czoło! (bardzo poważne wyzwisko, nie należy się tak zwracać do przyjaciół)
To znaczy, że mniej poważnymi wyzwiskami wolno? 🙂
Byliśmy pod ostateczną granicą - czy warto będzie tam wrócić? - recenzja bety Star Trek Online.
Ostrołęka w ferie nie będzie nudna. Czeka Was mnóstwo atrakcji - We wtorki, środy i czwartki będą odbywać się poranki filmowe w kinie, poromocyjna cena biletów. W programie propozycje dla najmłodszych i dla nastolatków, m. in. "Star Trek", "Epoka lodowcowa 3".