Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Taka pomyłka zdarzyła się nawet w Nowej Fantastyce, w artykule, w którym rozżalony felietonista porównywał wizytę u stomatologa z wyposażeniem gabinetu McCoya i wtrącił przy okazji dra Spocka. Myślę, że po dentystycznej traumie można go usprawiedliwić 🙂

Ale tylko dlatego... już w tak renomowanym piśmie powinni być rozważniejsi.

Mnie to boli, że tam jest napisane, że Spock był pół-człowiekiem, pół-stworem...

Stworem - No rasizm jak nie wiem co.

Dr Spock, oficer naukowy na statku kosmicznym, był pół-człowiekiem, pół-stworem z innej planety.

Faktycznie, flaki się wywracają.

fluor
    Klucznik
    Barusz
    Uczestnik

"Star Trek" zajął 13. miejsce na liście najlepszych filmów roku filmweb.pl:

"13. "Star Trek"

Twórca "Zagubionych" i "Mission: Impossible 3" znalazł złoty środek, aby odświeżyć kultową serię o przygodach załogi Enterprise. Nowy odcinek porusza się z prędkością nadświetlną w ramach startrekowego uniwersum, ale dzięki czarnym dziurom i teorii alternatywnych czasoprzestrzeni może swobodnie od początku tworzyć galaktyczną sagę. Tak powinno wyglądać Kino Nowej Przygody w XXI wieku - humor i akcja splatają się tu w laserowy strumień dobrej zabawy. W dodatku film ma świetnego głównego bohatera - młody Kirk to inteligentny zabijaka z niewyparzonym językiem, a nie mdły laluś w ładnym wdzianku. Być może znaleźliśmy wreszcie godnego następcę Indiany Jonesa... "

IMHO jest to lipna lista.

Eviva
    Uczestnik

IMHO też. Powinno to być pierwsze miejsce, w najgorszym razie drugie 🙂

Barusz
    Uczestnik

Mi chodziło bardziej o inne filmy, ST nie potrafię obiektywnie oceniać 😉

"Poprzednią głośną rolą Zoe Saldany była Nyota Uhura, oficer komunikacyjny statku USS "Enterprise" w nowym "Star Treku". Jeszcze przedtem grała w "Piratach z Karaibów". Zapytana, czy nie boi się zaszufladkowania w kinie fantastycznym, odpowiedziała bez zastanowienia: "A co ja poradzę na to , że silne i niezależne kobiety na kierowniczych stanowiskach to ciągle temat bardziej przynależny fantastyce"."

Kto jest kim w Avatarze, dopoczytania w świątecznej Wyborczej:

http://wyborcza.pl/1,75402,7398880,Kto_jes..._Avatarze_.html

fluor
    Klucznik

Filmweb: Zdjęcia do "Star Treka 2" dopiero w 2011 roku - jak wynika z wypowiedzi Zoe Saldany i scenarzystów, którzy... wciąż się głowią nad tym jak ma wyglądać kolejny film.

Tylko niech nie tykają KHAAAAANA... 😕

Anton Ziwlicki
    Uczestnik

Filmweb: Zdjęcia do "Star Treka 2" dopiero w 2011 roku - jak wynika z wypowiedzi Zoe Saldany i scenarzystów, którzy... wciąż się głowią nad tym jak ma wyglądać kolejny film.

Pewnie kombinują jak posprzątać powstały "bałagan" po ST XI ;D

W takim razie sobie jeszcze nad tym posiedzą... Trzeba w końcu znaleźć drugą żonę dla Sareka. Kilkadziesiąt lat za wcześnie, ale zepsuli, niech naprawiają. W końcu i Sarek miewa... gorączki krwi. ;D

fluor
    Klucznik

Gry-Online.pl Star Trek Online: szczegóły trybu PvP i rasy Klingonów - całkiem rozbudowany tekst o grze Klingonami.

Interia/Motoryzacja: Budowa tak, ale dostawy nie za nawiązanie do teleportacji jak w Star Trek.

Jamjumetley
    Uczestnik

Gazeta.pl - warte polecenia filmy VOD.

fluor
    Klucznik

CHIP.pl: Magiczny Avatar - arcydzieło kina XXI wieku W pierwszym akapicie artykułu możemy przeczytać: Nowy Star Trek jest niewątpliwie godny polecenia – J. J. Abrams odświeżył tę nudnawą serię i stworzył widowiskowe i spektakularne kino akcji z niebanalną opowieścią i świetną narracją.

Manul
    Uczestnik

J. J. Abrams odświeżył tę nudnawą serię

Chyba dostałam tiku nerwowego ze złości.

Ja stosuję wolkańskie techniki na opanowanie emocji... Z tym, że mi cienko idzie bez mentora. 😛

fluor
    Klucznik
Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram