Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • The D
    Uczestnik

Pozostaje tylko pogratulować naszemu moderatorowi i newsmanowi - Tęczy 🙂

Lo'Rel
    Uczestnik

Cóż Barusz, twoje założenie jest całkiem... logiczne 🙂

fluor
    Klucznik

Sztuczne oko czyli Star Trek realny na Salonie 24

Powyższą sprawę zauważył też Onet (za CNN) - "Byłam zszokowana, to tak jak w »Star Treku«"

GryOnline.pl donoszą o Star Trek Online również z edycją kolekcjonerską Deluxe, chociaż nie dowiemy się tam zbyt wiele nowego.

Stopklatka zauważa, że Paramount Pictures stawia na niskie budżety

Fantastyczna obsada Mass Effect 2 w tym nasz znajomy aktor Michael Dorn.

Internetowa wieża Babel na Bankier.pl i wzmianka o języku klingońskim.

Dalek
    Uczestnik

Założyłbym się, że brali pod uwagę tylko jedną osobę, następnie ktoś z fanów ST uświadomił mi mailowo, że jest ich więcej i post factum dorobili wersję, że niby od początku zakładali, że można podać więcej niż jedno nazwisko.

To chyba byłem ja, bo wymienili wszystkich, których ja wymieniłem ;P

Dziękuje za gratulacje :).

Ciekawe tylko jak to wyślą, bo jeszcze się nikt do mnie nie odezwał, a adresu chyba nie podałem w mailu konkursowym.

fluor
    Klucznik

Gazeta.pl przy okazji premiery Avatara: USA.Lingwista zdradza sekrety Na'Vi - języka nowego filmu Camerona wzmianki o języku klingońskim.

Barusz
    Uczestnik

"Twórca Na'Vi ma nadzieję, że jego język stanie się równie popularny jak klingoński ze "Star Treka", wymyślony przez innego lingwistę z Kalifornii, Marca Okranda. Na klingoński tłumaczono już Biblię i dzieła Szekspira; można się nim również posługiwać w internetowej wyszukiwarce Google."Każdym sztucznym językiem można (przyjmijmy, że każdy można zapisać łacińskim alfabetem) ;P Autorowi chodziło o to, że google ma swoją klingońską wersję, ale nie potrafił tego wyrazić ;P

Barusz
    Uczestnik

"Zupełnie niedawno, osobiście widziałem w akcji ten telewizor - absolutnie przyćmił on inne telewizory i to bez względu na technologie produkcji (plazma, LCD, LED). Na Cinema 21:9 miałem okazję zobaczyć nową wersję filmu Star Trek z nośnika Blu-ray. (...) Oczywiście ten telewizor raczej nigdy nie stanie się produktem masowym - cena jest równie kosmiczna jak przygody bohaterów Star Treka."

Film roku i telewizor roku według gazeta.pl

fluor
    Klucznik

Mały artykulik sponsorowany na Bankier.pl, zwracam uwagę na ostatnie zdanie:

Lepszym rozwiązaniem może być jedynie urządzenie do teleportacji. Niemniej, gdy wynalezienie tej technologii rodem z filmu Star Trek stanie się faktem, firma Polycom z pewnością będzie liderem również i tego rozwiązania.

fluor
    Klucznik

Żydzi są wszędzie. Naprawdę... Wpis na polterowym blogu dowodzący, że Spock jest Żydem. 😮

fluor
    Klucznik

Polityka: Odwrócony o Baracku Obamie i doktorze Spocku.

Eviva
    Uczestnik

Żydzi są wszędzie. Naprawdę... Wpis na polterowym blogu dowodzący, że Spock jest Żydem. 😮

Rzeczywiście, Amerykę facet odkrył... Co za palant.

Polityka: Odwrócony o Baracku Obamie i doktorze Spocku.

To bardzo powszechny błąd, mylenie naszego spiczastouchego przystojniaka z autorem książek o wychowaniu dzieci, podczas gdy jeden z drugim nie miał nic wspólnego. Co do Obamy, to się nie wypowiem, bo biorąc pod uwagę wygląd jego i jego najbliższej rodziny można śmiało powiedzieć, że przyniósł go bocian.

Barusz
    Uczestnik

Tylko, że autor tego tekstu robi jeszcze trochę inny błąd - używając nazwy Doktor Spock pisze o postaci z ST ;>

Eviva
    Uczestnik

Tylko, że autor tego tekstu robi jeszcze trochę inny błąd - używając nazwy Doktor Spock pisze o postaci z ST ;>

No i o to mi szło. Sama kiedyś przeczytałam, bodajże w "Przekroju": Leonard Nimoy wsławił się rola doktora Spocka w serii Star Trek

Manul
    Uczestnik

Mnie to boli, że tam jest napisane, że Spock był pół-człowiekiem, pół-stworem...Stworem - No rasizm jak nie wiem co.

The D
    Uczestnik

No i o to mi szło. Sama kiedyś przeczytałam, bodajże w "Przekroju": Leonard Nimoy wsławił się rola doktora Spocka w serii Star Trek

Taka pomyłka zdarzyła się nawet w Nowej Fantastyce, w artykule, w którym rozżalony felietonista porównywał wizytę u stomatologa z wyposażeniem gabinetu McCoya i wtrącił przy okazji dra Spocka. Myślę, że po dentystycznej traumie można go usprawiedliwić 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 361 do 375 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram