Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

To jest PIĘKNE!

fluor
    Klucznik
    Lo'Rel
    Uczestnik

Dobra, ja nie bardzo kumam czemu nazywa się Star Trek???

Barusz
    Uczestnik

Bo wygląda jak z filmu sci-fi, a sci-fi wielu ludziom kojarzy się z określeniem Startrek.

Jamjumetley
    Uczestnik

Holodeck od Google - vBeta.

Jestem właśnie po Alien 3 i muszę przyznać, że Google coraz bardziej przypomina mi Wayland-Yutani. Korporacja wkraczająca w każdą dziedzinę życia. Nie podoba mi się wizja świata zmonopolizowanego przez ludzi od wyszukiwarki 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Bo wygląda jak z filmu sci-fi, a sci-fi wielu ludziom kojarzy się z określeniem Startrek.

I tylko o taki banał chodzi? Mocno to naciągane.

Match
    Uczestnik

Beam me up, hottie!

Właściwie pasuje też do działu o molestowaniu w ST 😀

Toreth
    Uczestnik

Prymitywne i żałosne, ani trochę śmieszne. Jak to mówił mój nauczyciel z podstawki: dno z bąbelkami.

Match
    Uczestnik

W zasadzie masz rację, jednak końcowa scena z mechanikiem rozbawiła mnie do łez.Inna sprawa, że koszarowy humor bawi mnie równie dobrze co purnonsens.

Manul
    Uczestnik

Ja uważam, że ten filmik porusza bardzo ważny temat tych kobiecych strojów :PNic mnie nie wnerwiało tak w TOSie jak to, że gdy Uhura się przewróciła, zemdlała, pochyliła (niepotrzebnie skreślić) było jej widać bieliznę!Dżizas.

Eviva
    Uczestnik

Cóż, Helen Noel było widać majciochy nawet wtedy, gdy się nie pochylała. Jej "mundur" to był już szczyt szczytów.

Toreth
    Uczestnik

Ja uważam, że ten filmik porusza bardzo ważny temat tych kobiecych strojów 😛

Nic mnie nie wnerwiało tak w TOSie jak to, że gdy Uhura się przewróciła, zemdlała, pochyliła (niepotrzebnie skreślić) było jej widać bieliznę!

Dżizas.

Oni wtedy uważali, że to jest takie pokazanie emancypacji i wolności kobiet. Bodajże Nichelle Nichols w wywiadzie jakimś mówiła.

Barusz
    Uczestnik

Na stronach 20 i 21 dyskutowaliśmy nad konkursem newsweek.pl, tu jest jego oficjalne rozwiązanie:

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/kul...onkursu,49953,1

Lo'Rel
    Uczestnik

Więc brali pod uwagę więcej osób niż Leonarda Nimoya.

Barusz
    Uczestnik

Założyłbym się, że brali pod uwagę tylko jedną osobę, następnie ktoś z fanów ST uświadomił mi mailowo, że jest ich więcej i post factum dorobili wersję, że niby od początku zakładali, że można podać więcej niż jedno nazwisko.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram