Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik
    Jamjumetley
    Uczestnik

Ciągle "prequel" i "reboot". A czy ktoś raczy mi wytłumaczyć, czego jest prequelem? Halo-o, nowa linia czasowa... 🙂

Match
    Uczestnik

Jest prequelem ST XII, przeca to oczywiste 😀

Barusz
    Uczestnik

A obstawiałbym, że przyczepimy się najprędzej do przymiotnika "międzygalaktyczny" ;P

Jamjumetley
    Uczestnik

Z tym międzygalaktycznym, to pewnie że się przyczepimy! Jeszcze rozbójnik mi tu nie pasuje 😛

Barusz
    Uczestnik

Przed:

Dołączona grafika

i po:

Dołączona grafika

- reklama dowolnego salonu fryzjerskiego.

Barusz
    Uczestnik

Że się tak głupio spytam... Wiedzieliście o konkursie newsweek.pl?

Match
    Uczestnik

Ciekawe jak odpowiedzieć na 3. pytanie? Do głowy przychodzą mi aż dwa nazwiska.

Eviva
    Uczestnik

Ciekawe jak odpowiedzieć na 3. pytanie? Do głowy przychodzą mi aż dwa nazwiska.

Odpowiedź jest jedna: Leonard Nimoy. Spock jest poetą i muzykiem jednocześnie. W przypadku Williama Shatnera była to melodeklamacja, więc on się w tej sprawie nie liczy.

Jamjumetley
    Uczestnik

Eviva - myślę, że to drugie nazwisko to Nichelle Nichols.

Eviva
    Uczestnik

Eviva - myślę, że to drugie nazwisko to Nichelle Nichols.

Fakt, zapomniałam . Myślę jednak, ze bardziej tu chodzi o Nimoya.

BeneGesserit
    Uczestnik

'Który z aktorów grających w oryginalnej serii nagrywa także płyty z muzyką?'Jakby się czepiać szczegółów, to pytanie jest o męskiego aktora, nie aktorów ogólnie... a by naprawdę być upierdliwym, to o ile się nie mylę zarówno Nimoy, jak i Nichols już nie nagrywają, choć kiedyś nagrywali, więc żadne z nich 😉

Lo'Rel
    Uczestnik

Jak by się uczepić i trzymać teorii Orciego i Kurtzmana to jest międzygalaktycznym bandziorem. Z jednej galaktyki (w sensie wszechświata) do drugiej. Ale ale, w którym filmie Tarantino nawiązał do Treka? Nie bardzo pamiętam :/

Barusz
    Uczestnik

Galaktyka a wszechświat to nie to samo. Na podobnej zasadzie, jak galaktyka a układ gwiezdny to dwie różne rzeczy - inna skala, ale mechanizm dokładnie ten sam. Co do pytania:

http://www.imdb.com/title/tt0266697/movieconnections i cytat: "The Bride says that Sofie Fatale is dressed like a villain from 'Star Trek'." ;>

Nawet, gdyby to nie o to szło autorowi pytania, to nawiązanie jest 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

No, to ustalamy wspólną wersję i wygrywamy wszystkie wystawione egzemplarze ;)Barusz! Co to w Twojej sygnaturce? 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram