Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

"Wal-Mart ogłosił zatem, że nawet nowości jak Star Trek, kolejny Harry Potter oraz Noc w muzeum będzie sprzedawał za 10 dol., znacznie taniej niż w latach wcześniejszych."

Z rp.pl.

Eviva
    Uczestnik

Nawet nie wiecie, ale dziś jest Dzień Leonarda Nimoya - może nie na całym świecie, ale w jego rodzinnym mieście tak. Oto, co o tym napisano na Trekmovie:

Oryginalny Spock (aka ‘Spock Prime’), Leonard Nimoy wraca do swego rodzinnego miasta, Bostonu, na ten weekend, by być widzem Zlotu Fanów z Nowej Anglii. A Boston jest tak dumny ze swego syna, że ogłoszono sobotę (14 listopada) "Dniem Leonarda Nimoya". Spójrzcie na tekst proklamacji.

PROKLAMACJA

Whereas:

Boston native Leonard Nimoy first appeared on national television’s Star Trek series as Spock in 1963, and now has 45 years later, returned to that character in a film of the same name; and

Whereas:

Leonard Nimoy has returned to Boston this weekend to appear at the New England Fan Experience a multi-genre event which is geared towards public interest in learning more about science fiction, popular culture, gaming, animation, plus science and technology; and

Whereas:

New England Fan Experience Panels, seminars, workshops and discussions offer a well rounded entertaining learning experience, as a program that benefits Boston’s people, young and old; and

Whereas:

This weekend’s New England Fan Experience represents a remarkably interesting gathering of some of Massachusetts’ finest actors and artists, including Leonard Nimoy, local author Wen Spenser, and published manga artist, Bettina Kukouski; and

Whereas:

The City of Boston takes great pride in the cultural contributions of those who create entertainment in modern media and popular culture in our city; NOW

Therefore,

I, Thomas M. Menino, Mayor of the City of Boston, do hereby proclaim today, November 14, 2009 to be

Leonard Nimoy Day

in the city of Boston.

Nie wiem, jak Wy, ale ja jestem bardzo za.

fluor
    Klucznik

Dwa lata PLL-u na blogu Na Wschodzie bez zmian ciekawa notka z wyjątkowo interesującym akapitem, którego wklejam poniżej:

Dołączona grafika

Przez stronę Zachary'ego Quinto odkryłam stronę gościa, który ma... świra na punkcie dyń na Halloween.

http://www.thepumpkingeek.com/id6.html

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Zajebiaszcze dyńki! Chcę tą z Entkiem :wub:

Quinto dostał swoją od Dyniowego Geeka. Można obejrzeć na jego stronie w newsach.Mnie się podoba ta z McCoyem... :wub:

Barusz
    Uczestnik

Ale ten facet chyba nie jest fanem ENTka, tak Trip, jak i archer mają potwornie zniekształcone buźki ];->

Obejrzyjcie jeszcze sobie Trek Gals (druga zakładka). Troi wygląda świetnie, ale siostra Chapel... No cóż, nie zawsze się dynią trafi w gusta.BTW: JEST SYLAR! W Villains. Dyniowy Geek rządzi! 😀

Barusz
    Uczestnik

Większość Villians to Trek-Villians 😉

A tu jest propozycja na nowego, gładkoczołego Klingona do następnego filmu:

Dołączona grafika

Nawiązanie do oryginalnej serii... Oprócz czoła fryzura a'la Generał Chang.W Events są zdjęcia Quinto, Frake'a i Rene Auberjonois'a z konwentu w Las Vegas wraz z dyniami.Widać, że Dyniowy Geek to przede wszystkim Trekkie.

fluor
    Klucznik

W artykule na Salonie24 o przyszłości lotów kosmicznych nie zabrakło wzmianki o Treku (choć bardzo drobnej).

Następcy współczesnych promów kosmicznych

Dołączona grafika

Jamjumetley
    Uczestnik

Tutaj też tylko wspomniany pod koniec pierwszej strony: Focus - Przykuci do Ziemi.

Może mi się wydaje, ale na prawdę więcej Treka w polskim internecie 🙂

fluor
    Klucznik

Powiem szczerze, że wolałabym zostawić KHAAAAANA w spokoju. Nie wydaje mi się właściwym naruszanie struktury jego historii i wizerunku. Sporo można schrzanić... A jak zabiją Spocka i już go nie ożywią?

fluor
    Klucznik
Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram