Opis filmu to opis odcinka TOS "The City on the edge of Forever", nie TMP. A na domiar złego zdjęcie wogóle nie jest z żadnego filmu, a już z oryginalna załoga nie ma nic wspólnego. Oto, co się dzieje, gdy redaktorzy nie pytaja się NAS.
Fakt, na zdjęciu jest aż 3 kapitanów i pechowo żaden nie pasuje do filmu. Co do konsultacji z fanami - zwróciłem uwagę, że opis jest łudząco podobny do tego obecnego na USS Phoenix - nie wiem czy to przypadek 🙂
Co do tego na górze: Opisy z USS Phoenix za obecne we wszystkich opisach Star Treka. Jak sprawdzam program przez dekoder, również wyświetlają mi się opisy z Phoenixa. Taka reakcja łańcuchowa, ktoś wziął z phoenixa, potem ktoś wziął ze strony następnej i tak aż do filmwebu czy innego onet.film
Tylko trzeba jeszcze czytać co się przepisuje.Większość opisów bazuje na Phoenixie ale czasami takie kwiatki wypisują że głowa mała.Ostatnio oglądałem TOS na Pulsie jak sprawdziłem co napisali to wyszło że mam na ekranie Sisco latającego Voyem.A sam opis prawie jak ulał pasował do TNG Lessons.
Blog Lemoniadowy - Star Trek w szkole - imponujący rozmiarem i zgłębieniem tematu tekst o zasługach Star Trek na polu edukacji. Zadziwia zwłaszcza wiedza trekowa autora i brak charakterystycznych dla nie-fanów przeinaczeń. Artykułu nie wklejam bo jest dość długi, ale polecam zapoznanie się z materią 🙂