Forum Fantastyka Star Trek Star Trek - dossier

Star Trek - dossier

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 900 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Tak, poznasz też na TrekSferze budowę miecza świetlnego 🙂

Match
    Uczestnik

Znajomość metod wroga to podstawa :DEDIT:W lipcu i sierpniu na "Ale kino!" sześć pierwszych filmów kinowych - zaczynają dzisiaj (05.07) od TMP(choć po obejrzeniu "Trekkies" stwierdzam, że przez tłumaczenie ciężko będzie się przebić)edit edita:można przełączyć lektora na napisy - co daje pewne nadzieje 😀

The D
    Uczestnik

Tak, poznasz też na TrekSferze budowę miecza świetlnego 🙂

Oj, przynajmniej wiedzieli że świetlnego:

http://www.tvnwarszawa.pl/1607942,koszulka...asy,bawsie.html

Lo'Rel
    Uczestnik

(choć po obejrzeniu "Trekkies" stwierdzam, że przez tłumaczenie ciężko będzie się przebić)

"Kostuch" ??? Ostatnie tłumaczenie "Bones" jakiego bym się spodziewał...

Match
    Uczestnik

Najgorzej było ze "Star Treku" powtaranym miliard razy.

Lo'Rel
    Uczestnik

Cholernie pretensjonalne: jestem fanem Star Treku...

Barusz
    Uczestnik

Jutro Kirk i Spock (czyli Shatner i Nimoy) będą na okładce Gazety Telewizyjnej, dodatku do Wyborczej - przynajmniej jeśli wierzyć autoreklamie na bodaj dwudziestej pierwszej stronie dzisiejszej Wyborczej, w lewym dolnym rogu (nie mam teraz pod ręką).

Eviva
    Uczestnik

Jutro Kirk i Spock (czyli Shatner i Nimoy) będą na okładce Gazety Telewizyjnej, dodatku do Wyborczej - przynajmniej jeśli wierzyć autoreklamie na bodaj dwudziestej pierwszej stronie dzisiejszej Wyborczej, w lewym dolnym rogu (nie mam teraz pod ręką).

Zatem zgaduj do trzech razy, kto jutro kupi Wyborczą?

Toreth
    Uczestnik

Wiem, kto sobie kupi Wyborcza? A kto mnie? 😉

Barusz
    Uczestnik

Tobie ja zafunduję linka do tekstu zapowiadanego przez tę okładkę:

http://wyborcza.pl/1,90539,6785323,Nowy_wspanialy_swiat.html

Jest na niej widoczny pod nim plakat.

fluor
    Klucznik

A ja dodam screena z rzeczonego tekstu:

Dołączona grafika

Z lektury odniosłem wrażenie, że autor pomieszał trochę ST: II i ST: IV. Pierwszym filmem kinowym pokazywanym w Polsce był "Powrót na Ziemię".

Lo'Rel
    Uczestnik

Może nie pomieszał, ale tak jakoś niechlujnie przeskoczył z "Gniewu Khana" na "Powrót na Ziemię". Ale tekst całkiem do przyjęcia.

Barusz
    Uczestnik

Według mnie "pomieszał" jest niestety lepszym określeniem. Gdybym czytał ten tekst nie znając historii ST, to pomyślałbym, że jeden film opowiada o cofnięciu się w czasie przez załogę, jej walce ze "współczesnym politykiem" w czasie której przejmuje on część ich technologii i w końcu jego ukaraniu. I, co gorsza, mam wrażanie, że tak to wygląda w głowie p. Orlińskiego (no, chyba, że ktoś ze słynnych adiustratorów z redakcji na Czerskiej mu to tak nieudacznie skrócił ;>).Wychodzi, że do treści obu filmów dochodzą jeszcze elementy co najmniej z VOY: Future End i TOS: Assignment: Earth :lol:PS: jak ktoś może, to niec zeskanuje jeszcze okładkę tej Telewizyjnej, bo to przecież ona najbardziej rzuca się w oczy 😉

Eviva
    Uczestnik

PS: jak ktoś może, to niec zeskanuje jeszcze okładkę tej Telewizyjnej, bo to przecież ona najbardziej rzuca się w oczy 😉

Okładka jest przy tekście, mój złoty.

Barusz
    Uczestnik

U mnie nie ma. Jest tylko plakat, ale bez napisu Gazeta Telewizyjna, zapowiedzi innych rzeczy z pisma itd. - a to to robi klimat.No i napis Star Trek jest w innym miejscu 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 900 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram