Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Seriale zapomniane, anulowane i mniej znane

Seriale zapomniane, anulowane i mniej znane

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 95 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Diabeu
    Uczestnik

Oki, przekonałeś mnie, jak dokończę drugi sezon House of Cards to biorę się za Outlandera.

I witam po dłuższej przerwie 😛

Cross
    Klucznik

Tylko potem nie narzekać, mi po prostu wszedł 🙂

Fakt, jakiś czas Cię nie było.

Ps. W sygnaturce brak informacji czy masz zaliczone ST TAS 😉

Diabeu
    Uczestnik

Jakoś tak wyszło.

Co do TAS to ani odcinka nie ruszyłem i od roku mam dalej obejrzane 1/3 trzeciego sezonu TOS.

Wrócę, spokojnie 😉

Cross
    Klucznik

Constantine oficjalnie anulowany.

Piotr
    Klucznik

Odpadłem po kilku odcinkach. Chyba przesyt po Supernatural.

Cross
    Klucznik

Dla mnie osobiście to był najgorszy serial komiksowy (a konkurencję miał sporą 😉 )

Cross
    Klucznik

Okkupert/Occupied

W Norwegii do władzy dochodzi Partia Zielonych i rezygnuje z wydobycia ropy, co powoduje załamanie rynku. Rosja (za pozwoleniem Unii Europejskiej) rozpoczyna okupację kraju.

Made in PRL
    Uczestnik

Czy potrafi ktoś skojarzyć tytuł serialu SF emitowanego w TVP ok.roku 1977 max do 1983. Fabuła : dzielna załoga statku kosmicznego w każdym odcinku lądowała na jakiejś obcej planecie. Chyba coś badali, może szukali, bo raczej nikomu na tych planetach nie pomagali jak w Star Treku. Mieli statek który wyglądał trochę jak strzała do kuszy, leżąca poziomo z 4 rozłożonymi łapami lądowniczymi i silnikami rakietowych z tyłu. Pamiętam, że bardzo często w ich akcjach przeszkadzał im ich śmiertelny wróg w takim samym statku, tylko czarnym, bo ich był biały. W tamtych latach to chyba musiał być serial radziecki, bo inne demoludy raczej fantastyki nie kręciły. A czy mogli mieć coś z Ameryki?

Może za Gierka jednak coś kupili.

Ma ktoś jakieś sugestie co to mogło być?

snowman
    Uczestnik

Być może masz na myśli brytyjski serial Space: 1999 (Kosmos 1999)...

Made in PRL
    Uczestnik

Dzięki 🙂 Trafiłeś w 100 %

Właśnie o tym serialu myślałem.

I jednak był nie radziecki, a brytyjski.

Cross
    Klucznik

Polecam niemiecki Dark. Jestem po pierwszym odcinku, dobra rzecz.

https://noizz.pl/film/dark-recenzja-serialu-netfliksa/4l5k6e1

Cross
    Klucznik

Bazujący na filmach serial z Kevinem Baconem skasowany po pilocie. W linku trailer.

https://nerdist.com/canceled-tremors-tv-series-syfy-kevin-bacon/

Cross
    Klucznik

Anulowano Colony.

Flashbones
    Uczestnik

Szkoda fajnie się nawet oglądało mimo ze nie było to jakieś arcydzieło to miało przyzwoity poziom a nawet i znacznie wyższy w wielu odcinkach. Szans na uratowanie przez inną stacja nie ma, ale ostatnio coraz więcej seriali jest ratowana, np Lucifer i The Expanse, Szkoda, ze tak późno może i Dark Matter miałby szanse dziś na kontynuacje.

Cross
    Klucznik

Z tym ratunkiem to i tak by się chyba nie udało, bo ja mam wrażenie, że po prostu wszyscy zginęli po ataku antagonistów Gospodarzy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 95 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram