Forum Trek.pl Newsy Star Trek Ruszyły prace nad scenariuszem do "Star Trek XII"

Ruszyły prace nad scenariuszem do "Star Trek XII"

Wyświetlanie 8 wpisów - od 46 do 53 (z 53 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • zdarom
    Uczestnik

To prawda że pierwszy sezon jest słaby ale za to późnij to już jest coraz lepiej. Ale niektórzy mają troszkę inne upodobania tak jak Eviva i dzięki temu mamy kilka seriali trekowych, a każdy w innym klimacie.

Eviva
    Uczestnik

To prawda że pierwszy sezon jest słaby ale za to późnij to już jest coraz lepiej. Ale niektórzy mają troszkę inne upodobania tak jak Eviva i dzięki temu mamy kilka seriali trekowych, a każdy w innym klimacie.

Czyli że upodobania Evivy są takie do niczego? Serdeczne dzięki.

A że mamy kilka różnych seriali trekowych, to dobrze, kazdy wybierze coś dla siebie i co ważniejsze, nikomu nie musi się tłumaczyć, czemu wybrał tak, a nie inaczej.

zdarom
    Uczestnik

Eviva chyba źle mnie zrozumiałaś albo ja nie precyzyjnie się wypowiedziałem. chodziło mi dokładnie o to co sama napisałaś, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Eviva
    Uczestnik

Eviva chyba źle mnie zrozumiałaś albo ja nie precyzyjnie się wypowiedziałem. chodziło mi dokładnie o to co sama napisałaś, że każdy znajdzie coś dla siebie.

No i fajnie. Między innymi na tym polega geniusz Treka.

Flashbones
    Uczestnik

Właśnie o to chodzi, jedni wolą więcej wybuchów i konfliktów drudzy cenią odkrywanie. Ja lubię jedno i drugie i wszystkie seriale trekowe i ich odmienność.

Romek 63
    Uczestnik

Coś muszą wykombinować. Ten film jest przełomem, jeśli następny będzie po prostu podobny, to mogą się przejechać, muszą stworzyć coś jeszcze "bardziej".

Oby to się spełniło i rzeczywiście nie zrobili po prostu dalszego ciągu ST XI w identycznej scenografii.

Owszem, był ciekawy jako serial. Jako Trek niekoniecznie, Star Trek kojarzy się raczej z wyznaczaniem nowych trendów i na tym polu w żadnym stopniu nie był przełomowy, dlatego jest zły jako produkt ST.

Uważam podobnie. Na pewno nie był jakąś nową wizją i żadnych pozytywnych nowych trendów. Był dobry jako uzupełnienie TOS, ale wniósł niewiele nowego, a nawet bardzo mało. Z drugiej strony gdyby jeszcze bardziej odbiegał od TOS - nie był by dobrym uzupełnieniem 😆 Po prostu ten film powinien się pojawić 40 lat temu, a nie dopiero w 2009 roku. 😀

Lo'Rel
    Uczestnik

Po prostu ten film powinien się pojawić 40 lat temu, a nie dopiero w 2009 roku.

W cytacie który przytoczyłeś, jako drugi, wypowiadałem się o Enterprise, który był kręcony parę lat wcześniej jak wiesz.

Romek 63
    Uczestnik

W cytacie który przytoczyłeś, jako drugi, wypowiadałem się o Enterprise, który był kręcony parę lat wcześniej jak wiesz.

Rzeczywiście - moja pomyłka 😡 ale ta wypowiedź idealnie pasowała mi do moich poglądów na temat ST XI więc się tym pochopnie zasugerowałem 😆

Wyświetlanie 8 wpisów - od 46 do 53 (z 53 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram