Forum Trek.pl Newsy Star Trek Ruszyły prace nad scenariuszem do "Star Trek XII"

Ruszyły prace nad scenariuszem do "Star Trek XII"

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 53 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Zmiana pokoleniowa rządzi się swoimi prawami i albo to zaakceptujemy, albo cóż, trudno. Mi się taki Trek bardzo podoba i chcę więcej.

Ano właśnie. Pojawienie się TNG też pewnie wzbudziło niechęć niektórych fanów TOS-a. Tak już jest w sztuce (tej większej i tej mniejszej), że nie da się tak, by się wszystkim zawsze podobało.

Walter Koenig i George Takei przyznali się, że mieli nadzieje, iz ten serial zrobi klepę, bo to, że wogóle powstał bez nich, było dla nich okropne. Ja ich rozumiem (o Billu nie wspominam, bo on wiadomo, co powiedział).

Mnie się na szczęście podoba, więc czekam na ciąg dalszy 🙂

Ja też czekam - a najpierw na DVD, żebym mogła na spokojnie wszystko obejrzeć, bez głupich chichotów za plecami. Mam też cichą nadzieję, że nowy film pojawi się wcześniej niz za dwa lata, bo w końcu wiadomo, trzeba kuć żelazo, póki gorące ( a jak zauważył Automatix, wogóle we wszystko lepiej walić, nim ochłonie).

Lo'Rel
    Uczestnik

Nawet za dwa lata będzie gorąco. To bardzo świeży i plastyczny materiał, zatem kuć, kuć i jeszcze raz kuć 😛

Flashbones
    Uczestnik

Walter Koenig i George Takei przyznali się, że mieli nadzieje, iz ten serial zrobi klepę, bo to, że wogóle powstał bez nich, było dla nich okropne. Ja ich rozumiem (o Billu nie wspominam, bo on wiadomo, co powiedział).

Niestesty się przeliczyli, TNG okazał się bradzo dobrym trekiem.

Ja też czekam - a najpierw na DVD, żebym mogła na spokojnie wszystko obejrzeć, bez głupich chichotów za plecami. Mam też cichą nadzieję, że nowy film pojawi się wcześniej niz za dwa lata, bo w końcu wiadomo, trzeba kuć żelazo, póki gorące ( a jak zauważył Automatix, wogóle we wszystko lepiej walić, nim ochłonie).

Na DVD czekają chyba wszyscy, a na kolejny film jeszcze bardziej, oby pojawił się jak najszybciej.

Eviva
    Uczestnik

Nawet za dwa lata będzie gorąco. To bardzo świeży i plastyczny materiał, zatem kuć, kuć i jeszcze raz kuć 😛

Co tam dwa lata. Ja na to, by ponownie obejrzeć serial "Thierry la Fronde" czekałam 27 lat! i jakoś nic mi nie wychłódło. Co tam marne dwa latka. Szczególnie, że Abrams prawdopodobnie zapoczątkował nowa Trekomanię, więc możemy oczekiwać wielu atrakcji.

Niestesty się przeliczyli, TNG okazał się bradzo dobrym trekiem.

Sami to przyznali. Choc mnie na przykład TNG wcale nie zachwyca, wole juz ENT i VOY

Na DVD czekają chyba wszyscy, a na kolejny film jeszcze bardziej, oby pojawił się jak najszybciej.

Święte słowa.

Flashbones
    Uczestnik

Sami to przyznali. Choc mnie na przykład TNG wcale nie zachwyca, wole juz ENT i VOY

TNG jest dobry, ale jakoś nigdy nie udało mi się go obejrzeć drugi raz, kilka razy zaczynałem, ale jakoś nie miałem chęci w przeciwieństwie do VOYa którego już 3 razy obejrzałem, a pozostałe po 2.

Eviva
    Uczestnik

TNG jest dobry, ale jakoś nigdy nie udało mi się go obejrzeć drugi raz, kilka razy zaczynałem, ale jakoś nie miałem chęci w przeciwieństwie do VOYa którego już 3 razy obejrzałem, a pozostałe po 2.

Ano własnie. Co jest z tym TNG, nie wiem - uczciwie przyznaje, że i doskonale zrobiony, i scenariusze spójne, a jednak wole rozwalający się ENT i ponoć wtórny VOY. Nie mówiąc już o TOS, na którym większość małolatów płacze dziś ze śmiechu.

Lo'Rel
    Uczestnik

W moim odczuciu najsłabszy, nawet najgłupszy jest pierwszy sezon i jak się przez niego przebrnie to dalej jest już lepiej. Można tez zrezygnować z pierwszego sezonu i zacząć od dalszych. To jest tak, że jak pierwsze wrażenie jest złe albo niepełne, to potem ciężko się wraca do czegoś, nawet jeśli dalej jest o wiele lepiej. Ja też nie mogę zabrać się do TNG, ledwo włączam parę pojedynczych epizodów. Nawet nie myślę o tym, żeby obejrzeć jakiś sezon w całości. Chyba niestety...

zdarom
    Uczestnik

A ja przeszedłem przez TNG 3 razy i to bez problemów.

Toreth
    Uczestnik

Ja tam wszystkie, poza ENT, mogę oglądać na okrągło 🙂 ENT widziałam raz i starczy, może poza kilkoma naprawdę dobrymi odcinkami, ale można je policzyć na palcach jednej ręki.

Lo'Rel
    Uczestnik

A ja paradoksalnie chętnie obejrzałbym jeszcze raz entka. Może też nie całość, ale większość.

Flashbones
    Uczestnik

W moim odczuciu najsłabszy, nawet najgłupszy jest pierwszy sezon i jak się przez niego przebrnie to dalej jest już lepiej.

Pierwszy sezon jest najgorszy ze wszystkich. Kolejne sezony są już bardzo dobre. Ja teraz zacząłem oglądać TNG , ale od drugiego sezonu i pozostałe seriale trekowe po jednym odcinku.

Toreth
    Uczestnik

Ja tam lubię pierwszy sezon TNG. Można popatrzeć, jak się postaci formowały i wszystko docierało, by potem stać się TNG pełną gębą 🙂

Eviva
    Uczestnik

Ja tam lubię pierwszy sezon TNG. Można popatrzeć, jak się postaci formowały i wszystko docierało, by potem stać się TNG pełną gębą 🙂

Ja też najbardziej lubię pierwszy sezon. Wg mnie im dalej, tym było gorzej - ale to moja prywatna opinia.

Flashbones
    Uczestnik

Ja za pierwszym sezon TNG nie przepadam i uważam za najsłabszy ze wszystkich tak, następne sezony były lepsze, chociaż i tu zdażały się odcinki słabe, ale w następnych sezonach było zdecydowanie wiecej lepszych niż w pierwszym sezonie.

Eviva
    Uczestnik

Ja za pierwszym sezon TNG nie przepadam i uważam za najsłabszy ze wszystkich tak, następne sezony były lepsze, chociaż i tu zdażały się odcinki słabe, ale w następnych sezonach było zdecydowanie wiecej lepszych niż w pierwszym sezonie.

Jak napisałam, kwestia osobistych preferencji. Pierwszy sezon jest blizszy TOSowi i dlatego go lubię, pozostałe juz mnie nie zachwycały w żaden sposób. Wogóle nie przepadam za TNG, ale pierwszy sezon to jeszcze...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 53 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram