Forum Trek.pl Newsy Star Trek Ruszyła promocja "Star Trek" w Polsce

Ruszyła promocja "Star Trek" w Polsce

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 103 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Porażka 🙁

Flashbones
    Uczestnik

Niestesty wielkie roszczarowanie 🙁

zdarom
    Uczestnik

Więc jak do licha STXI ma zarobić na STXII? Niestety tak to w Polsce jest. Piękny plakat że do kin wchodzi 8 maja ale prawie w żadnym kinie tego nie ma, ośmieszają się z taka promocją.

Zarathos
    Uczestnik

No, to ja mam z głowy problem, czy pójść na nowego Treka. W mojej okolicy go nie będzie, a do Bydzi do Multikina wlec się nie zamierzam. O ile tam go puszczą.

Nie chcą na mnie zarobić, ich strata. Kupię na DVD albo złamię własne zasady i bezczelnie sobie ściągnę.

EDYTKA:

zadrom - a kto powiedział, że film ma zarobić w Polsce?

Jamjumetley
    Uczestnik

Na szczęście zrobiło się wokół filmu dość głośno. Taki Filmweb dość często pisał ostatnio o Star Trek. Na ich forach dotyczących filmu trochę ludzi się wypowiada. Może nie będzie tak źle z frekwencją.

zdarom
    Uczestnik

A s**m na to czy w Polsce zarobi dużo kasy, po prosty chciałbym go zobaczyć w kinie a najbliższe mi i najbardziej prawdopodobne kino które mogło by go puścić czyli np multikino w Krakowie nawet nie ogłosiło kiedy go puści.

Crane
    Uczestnik

Łożesz kurde, ja już normalnie nie mogę, nie dość że mojej "pięknej" miejscowości jest jedno kino to jeszcze nie będzie Star Treka 🙁 Wysłałem im zapytanie, które konkurencyjne kino mi polecają.

Barusz
    Uczestnik

(...)

Osoby, które zdecydowały, że film będzie sprowadzony m.in. do Polski? ;>

Zarathos
    Uczestnik

Zauważ, że puszczano w Polsce chyba wszystkie Treki kinowe ostatniego okresu, mimo, że w zasadzie wszystkie były totalną klapą. Rozsądny właściciel kina kolejnego Treka by olał (jak na przykład właściciel kina w Grudziądzu), ale wielkie sieci mogą być związane jakimiś kontraktami które wymuszają wyświetlenie Treka.

The D
    Uczestnik

Zauważ, że puszczano w Polsce chyba wszystkie Treki kinowe ostatniego okresu,

Wszystkie Treki z ostatnich 10 lat, czyli Nemesis 🙂

Insurrection nie było w Polsce w kinach, First Contact chyba też.

Gosiek
    Uczestnik

First Contact chyba też

Też. Przed Nemesis było w polskich kinach Generations, i jeżeli jakiś trek kinowy wyświetlany w PL nie miał praktycznie żadnej promocji, to właśnie tamten w 1995 roku. Teraz jest i tak o wiele lepiej, chociaż faktycznie brak ST 11 w Cinema City, które ma sporo multipleksów w całym kraju dziwi i rozczarowuje. Zwłaszcza, że ja mam do tej sieci darmowe wejściówki i nie chce mi się płacić za oglądanie filmu u konkurencji. 😛

A co do promocji w Warszawie, to wpadłam dziś na słupy reklamowe z trekiem przy Dworcu Centralnym, więc wygląda na to, że najbardziej ruchliwe miejsca w stolicy (Centralny, Marszałkowska, metro, uniwerek + Krakowskie Przedmieście) zostały wykorzystane niemal w całości. I to jest spory plus. Tylko najwyraźniej dystrybutor nie zainwestował odpowiednio w dogadanie się ze wszystkimi dużymi sieciami kinowymi. Bleh.

r_ADM
    Uczestnik

Pytaniem nie jest na ile to wina filmu, a na ile zagrywek miedzy dystrybutorem a sieciami. Promocja jest/byla na wysokim poziomie i to nawet nie w porownaniu z poprzednimi trekami a ogolem filmow sf/f. Ciezko mi uwierzyc, ze dystrybutor swiadomie ograniczyl liczbe kin, w ktorych bedzie mozna obejrzec film.

Lo'Rel
    Uczestnik

To jest po prostu parodia, to ja się pytam, po kiego ch... ryczą na prawo i lewo, że nowy Star Trek i w ogóle, skoro ci idioci nie zamierzają go emitować? Czyli co, chcesz człowieczku obejrzeć film, to zapier... do Warszawy? Chore. W Trójmieście (Gdynia dokładniej) też nie ma Treka, przynajmniej w SS, choć faktycznie wisi na stronce od kilku dni. Więc się pytam, czy stolica to jedyne miejsce w którym dadzą film?

Gosiek
    Uczestnik

No ja obstawiam jakieś finansowe spięcie między CC a UIP. I raczej po stronie dystrybutora, bo trudno mi uwierzyć, że CC nie chce nagle wyświetlać ST, który miał i ma niezłą reklamę i z racji niewielkiej konkurencji mógłby w ten weekend dać im trochę zarobić. Oczywiście mogę się mylić, ale o ile pamiętam to jakiś czas temu były informacje, że CC ma treka pokazywać, nawet jakieś bilety można było wygrać na ich pokazy.EDIT: na Filmweb jest info o wyłączności dla Multikina i Heliosa. :/

Lo'Rel
    Uczestnik

Można śmiało założyć, że to wina dystrybutora, bo wątpię, by przy takiej reklamie - a jak na treka to spora reklama - film nie przyniósł choćby minimalnych przychodów, nie wierzę w to. Są zarówno fani ST, jak i fani dobrego filmu którzy z pewnością poszli by na Treka.Faktycznie, na stronce Multikina już jest repertuar na piątek - jest Trek. To wyjaśnia, czemu prędzej nie było jej na ten dzień, dogadali się na ostatnią chwilę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 103 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram