Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG RPG - Gul Dain Taren

RPG - Gul Dain Taren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 460 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kaleh
    Uczestnik

Załoga sprawnie przygotowała okręt do lotu i po niecałej godzinie byliście gotowi. Sternik, błyskawicznie poprowadził Galora na bezpieczną odległość i sprawdził, czy nie ma żadnych wieści z maszynowni. Mruknął tylko pod nosem: - No to pora na mały odbiór techniczny. - I okręt sprawnie wszedł w WARP.

I. Thorne
    Uczestnik

Galor przyśpieszał coraz bardziej i nie włączały się żadne alarmy."Jak Daina coś przypilnuje, to będzie chodzić jak cacy." - usmiechnął się gul. Oddalali się od rodzimego świata i nikt nie żądał pomocy, asysty czy ratunku. Nie trzeba było się martwić. Na razie.- Sternik, za ile czasu dotrzemy do punktu docelowego? - zapytał.

Kaleh
    Uczestnik

- W tym tempie za 49 godzin i 37 minut... - odpowiedział sternik

To miała być długa podróż...

I. Thorne
    Uczestnik

Dain posiedział na mostku jeszcze parę godzin czekając na niespodzianki, ale nic się nie wydarzyło. Gdy czas wachty alfa dobiegał końca przekazał mostek w ręce nowego PO i udał się do swej kwatery.Pierwsze co zobaczył to lampka informująca go o ważnej wiadomości z Kardaz. Myśląc, że to zapewne nowe rozkazy natychmiast odczytał zawartość. Jednak pochodziła ona od Inary, która prosiła o natymiastowy kontakt.Niezwłocznie połączył się na kodowanym kanale z domem. Na monitorze pojawiła się Jora.- Rezydencja państwa Tarenów. W czym mogę służyć? Tatusiu!- Witaj, kochanie. Otrzymałem wiadomość od mamy i chcę z nią prozmawiać.- Dobrze, tatusiu. Wiesz, że dzisiaj w przedszkolu...- Jora, tyle razy ci mówiłam, żebyś sama nie odbierała telefonów od obcych. - Dain usłyszał w tle głos swej żony.- To nie żaden obcy tylko tatuś.- Ale nie wiedziałaś o tym przed odebraniem. teraz idż do swego pokoju.- Ale...- Jora, powinnas słuchać mamy. - wtrącił się gul.- Tak, tatusiu. Już idę. - odpowiedziała posłusznie córka i na wizji pojawiła się Inara.- Dostałem wiadomosć, że masz mi coś ważnego do przekazania.- Dain, ja... To znaczy...- O co chodzi? Znów o Tekenię?- Nie... Otóz... Będziesz ojcem.- Ale ja przecież jestem ojcem. - do Daina nie dotarł na początku sens słów małżonki.- Tak, jesteś. Ale tez będziesz. Jestem w drugim tygodniu ciąży.- W drugim... - mężczyzna szybko przeliczył w głosie dni wstecz. - Czyli zdażyło się to w czasie urlopu przed otrzymaniem Antharmy.- Tak. Ja naprawdę nie wiem jak to się stalo. Przecież środek antykoncepcyjny był nowy.- To wspaniale! - ucieszył się. - Niespodziewałem się od ciebie takiej wiadomości. Czy znasz już płeć dziecka?- Dzieci. - poprawiła go. - To będa bliźniaczki.Po otrzymaniu tej wiadomości Dain prawie spadł z krzesła. Musiał szybko się czegoś napić. na szczęście obok stała szklanka z wodą.- Co tak zaniemówiłeś? - zaniepokoiła się.- Nie.. Po prostu ja... Jestem najbardziej szczęśliwym Kardazjaninem we wszechświecie. Naprawdę. Nie miałas dla mnie lepszej wiadomości.- Cieszę się, że ty sie cieszysz. - odpowiedziała. - Czy wiesz już kiedy wrócisz?- Niestety nie. To może potrwać. Ale zapewne Centralne Dowództwo rozpatrzy moją prośbę by nie pozostawać na posterunku za długo.- Ja tez mam taką nadzieję. Cieszę się, że nie posłuchałeś mnie i nie zlikwidowaliśmy pokoju dziecięcego. Teraz trzeba go będzie nawet poszerzyć. Zajmę się tym.- Muszę kończyć, kochanie. Połączę się jak tylko będę mógł.- Do zobaczenia.Po wyłączeniu ekraniu Dain przez parę minut siedział bez ruchu. "Znowu będę ojcem. Ciekawe czy po raz kolejny korenspondencyjnym." Potem jego wzrok padł na butelkę kanar od jagula Parema. Pora ją otworzyć.Wezwał do sali Dainę i Aresha. Niestety nie mógł trzeciego przyjaciela bo ten dostał swój własny okręt. Będzie go musiał powiadomić.Pili i rozmawiali o różnych rzeczach do późna w nocy. Dain juz wcześniej powiadomił ich o prawdziwej roli Mantisa i o podsłuchach zamontowanych w czasie remontu, dlatego tez omijali tematy polityczne i religijne, zajmując się głównie filozofią i opowieściami o rodzinie.Następna wachta Tarena była spokojna, a Antharma wciąż leciała ku wyznaczonemu celowi. wszystko było w porządku, tylko gulowi doskierał lekki kac. Cóż kanar od Parema był naprawdę mocny.Pozostała tylko godzina do dotarcia do celu gdy zmiana alfa zajęła swe pozycje. Cel byl coraz bliżej i Dain przeczuwał, że zaczna się problemy.

Kaleh
    Uczestnik

- Wychodzimy przy Kethrax Nor - zameldował sternik

- Mamy powitanie na lini. Pełniący obowiązki dowócy stacji Gul Verad pragnie powitać pana w swoim gabinecie.

- Mamy zgodę na zadokowanie przy pylonie 4, koszary są gotowe na przyjęcie naszych ludzi. Hideki z naszej grupy są aktualnie na patrolu.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim odpowiedział to w myślach pojawiła się kolejna symulacja Mantisa - stacja jest przejęta przez chirurgicznie zmienionych Klingonów, którzy zajmą jego okręt, a potem uderzą nim w Kardaz City. Prychnął w myślach oceniając głupotę PO i rzekł:- Zadokować przy pylonie 4. Personel, nie będący obecnie na służbie, może zejść na stację. Ja idę przywitać się z gulem Veradem.Doskonale znał rozkład stacji tego typu i od razu udał się na Wieżę, gdzie znajdowało się biuro dowódcy stacji.

Kaleh
    Uczestnik

Wkroczyłeś równym krokiem do gabinetu, mijając po drodze całe stanowisko dowodzenia i ignorując spojrzenia obsady. Generalnie rzecz ujmując były conajmniej podejrzliwie. Drzwi otworzyły się przed Tobą z sykiem i stanąłeś oko w oko z prawie 2 metrowej wysokości postawnym Kardazjaninem z szeregiem baretek symbolizujących kolejne medale. Zastanawiałeś się co robi na zapyziałej granicy zamiast w polu do momentu gdy spojrzałeś na niskiej klasy bioniczny implant nogi i ręki. Weteran...

Gul spojrzał na ciebie i uśmiechnął się zza pokrywającej jego twarz siatki blizn:

- Gulu Tarenie, miło mi pana poznać...

I. Thorne
    Uczestnik

- Witam. - odrzekł. - Dobrze poznać kogoś kto się zna na walce. Miła odmiana po pyszałkowatych ulubieńcach mediów. Jaka jest sytuacja w sektorze?

Kaleh
    Uczestnik

- Proszę usiąść... - stwierdził Gul i wskazał Ci wygodny fotel by po chwili poczęstować Ciebie przednim Kanar.

Gdy już pozostało Ci tylko rozkoszować się jego długo leżakowanym aromatem szef stacji przeszedł do rzeczy:

- Gulu Tharenie... nie będę owijał w bawełnę... jesteśmy na straconej pozycji, a siły, które mamy w tym sektorze nie dość, że są za małe to przyznam szczerze w nienajlepszej kondycji. Pański poprzednik doprowadził tutaj do solidnych zaniedbań... a w wypadku mojej interwencji zostałem uprzejmie poinformowany co mi grozi. Poza tym jestem tylko szefem stacji i udało mi się ograniczyć przestępczość do kilku miejsc na promenadzie - dzięki mojemu szefowi ochrony. Może pańskie przybycie coś zmieni... i w końcu zaczniemy pomimo zupełnej ignorancji dowództwa funkcjonować jak w miarę przyzwoita jednostka....

I. Thorne
    Uczestnik

- Zajmiemy się tym wspólnie. - odpowiedział. - Sytuacja na granicy ostatnio sie zaostrzyła i Centralne Dowództwo jest zdenerwowane rozplenieniem się degeneratów. mam ich powstrzymać, a winnych ukarać. Wstępny raport odnośnie piratów i klingońskich renegatów, który otrzymałem był dość pobieżny. Potrzebuję ostatnich dokładnych informacji o naszym wrogu. Liczba okrętów, ludzi i miejsc prawdopodobnych kryjówek. Chcę znac tez miejsca ich najczęstszych napaści.

Kaleh
    Uczestnik

- Oczywiście. Jednakże może to trochę zająć. Stacja posiada systemy starego typu oraz wiecznie przeciążone banki pamięci. Dlatego może to potrwać nawet jeden dzień... a i dane mogą pozostawiać wiele do życzenia, a conajmniej ich aktualność. Trudno prowadzić ciągłe obserwacje za pomocą dwóch okrętów zwiadowczych i paru sensorów mając na głowie jeszcze odprawę celną i utrzymywanie porządku na powierzchni planety. Czy życzy pan sobie dodatkową kajutę na pokładzie Nora? I czy rozlokować pański garnizon na stacji... to podstawowe pytania... następnym jest czy chce pan bym przydzielił dodatkową ochronę dla okrętu i pańskich ludzi. Podejrzewam, że dopóki się nie "oswoją" z otoczeniem lub ono nie "oswoi" ich możemy mieć do czynienia z pewnymi tarciami. Radziłbym poinformować załogantów o zagrożeniu i nie wchodzeniu w podejrzane interesy z panem Goulem...

I. Thorne
    Uczestnik

- Część danych może przekazać pan na Antharmę. Jej komputery są bezczynne i przyda się im trochę pracy. Kwaterę proszę przygotować. Kilka dla moich oficerów też. Część żołnierzy będzie stacjonować stale na stacji. Ochrony nie potrzebuję, ale poinformuję podwładnych, że będą surowo karani za wykroczenia. I kim jest pan Goul?

Kaleh
    Uczestnik

- Zaraz wydam zatem odpowiednie rozkazy. I dziękuję za krókie trzymanie podwładnych. To miejsce potrafi zdegenerować. A pan Goul... jest właścicielem baru, kasyna i kilku magazynów na naszej stacji. Jest również silnie związany z Ferengijską Agencją Handlu i nieformalnie pełni funkcje dyplomatyczne. Kiedyś starliśmy się dosyć ostro, ale z góry przezyszedł nakaz pozostawienia go w spokoju z racji na jego immunitet. Najprostsza metoda na niego, to trzymać się z dala. Nie będzie miał okazji do reklamowania, zachęcania, proponowania i tym podobnych rzeczy... jak to Ferengi...

I. Thorne
    Uczestnik

- W takim wypadku dziekuję za wszystko. Czy są jakieś rozkazy odnośnie patrolów czy mam wolna rękę w ich opracowywaniu?

Kaleh
    Uczestnik

- Od czasu wypadku Gula Petara spadło to na moją głowę, pomimo tego iż w teorii nie należy to do moich obowiązków. Wysyłałem ich standardową trasą gdyż szczerze móiąc, nie chciałbym stracić żadnego z tych okrętów wpuszczając w jakieś podejrzane miejsce gdzie mógłby ich opaść szwadron pirackich jednostek. Dlatego z chęcią oddam to panu jako dowódcy sił w sektorze... i mam nadzieję, że przywieźliście więcej promów... małą pokazowa grupa szturmowa mogłaby przyciszyć odrobinę szmugiel jaki idzie po granicy...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 460 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram