Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Równowaga sił - komentarze
Maciej Woźniak? To przyjął nawisko żony??? Ale pantoflarz...
Nie - Maciek Woźniak jest doówdcą NX-08 Repulse, w pbem w czasach Kapitana Archera - stąd też jedna z proponowanych nazw dla okrętu 😉 Z tym, ze to czysty Polak, a nie osoba która imię Matthew i Maciek stosuje zamiennie 😛
RES Devoras (znajome słowo), klasa D'Deridex, Enarrian Nezar Corvus (tradycyjnie) --- reszta w karcie 😀 😀
Do Romulan.
Zerknijcie tutaj: USS Excelsior Znajdziecie tam kilka ciekawych rzeczy. Np. stopnie w marynarce imperialnej. 😀
Mam pytanie do MG
Czy B'Rel/K'vort mają jakieś możliwości badawcze ??
Bo jakoś cienko widzę żeby Coen latał Vor'Cha lub Fek'Ihrem .
Dane mojego okrętu
NCC-63282 USS Excalibur - Klasa Akira
Wymiary:
Długość: 464 metry
Szerokość: 313 metrów
Wysokość: 87 metrów
Liczba pokładów: 15
Masa: 1 782 000 ton
Załoga: 500
Maksymalnie: 7 500
Uzbrojenie :
3 fazery typu X - 84 000 DMG
15 pulsowych wyrzutni torped kwantowych z zapasem 3000 torped - 1 500 000 / 6 000 000 DMG ( ogień pojedyńczy / ogień serią - wszystkie wyrzutnie )
Rozmieszczenie wyrzutnii :
11 - dziób ( w tym 4 na samym przodzie , 7 na pomoście bojowym )
4 - rufa ( wszystkie na pomoście bojowym )
Od MG
Akira jest jednym z niewielu projektów w federacyjnej Gwiezdnej Flocie przeznaczonym głownie do walki. Okręty te przenoszą ekstremalnie wielki arsenał torped, gdyż są wyposażone w 15 ich wyrzutni. 7 z nich jest montowane na dużym pomoście nad spodkiem, wszystkie skierowane w do przodu, pozostałe 8 jest na samym spodku, 4 skierowane w przód, 2 w tył i po jednej na lewej i prawej burcie, co jest nie spotykane w innych klasach okrętów w Gwiezdnej flocie.
Systemy obronne:
System osłon o mocy 1 876 500 TJ
Standardowy, podwójny pancez z Duranium i Trytanu z dodatkiem 5,4 cm warstwy panceza wysokiej jakosci. - 905 850 + bonus od długości kadłuba 464 000 ,
razem :1 369 850
Standardowe pola integrujace - 100 000 HP
Osiagi:
Predkosc przelotowa: Warp 5
Predkosc maksyma: Warp 9,3
Predkosc maksymalna chwilowa: Warp 9,8 przez 12 godzin
Promy i wahadłowce:
4 promy typu 5, 2 promy typu 6, 1 prom typu 7
Liczba hangarów: 2
Zwrotność: 5 000
Ta Akira to chyba jakiś pancernik. Co ja zrobię z 2 wyrzutniami??? 😥 Major Taleria Mendak IRS Imperix klasa po otrzymaniu nowych danych o okrętach od Corvusa.PS. Gdzie podział się subkomandor w rangach???
U Galae :] Tal'Shiar używa innych stopni...
Możliwości badawcze okrętów klingońskich są trudne do oszacowania dlatego nie nakładałem tu warunku tak jak w Federacji. Zresztą Kardasjanie i Romulanie mają podobnie nikt nie wie czy ich okręty nadają się jako badawcze.Reyden to są przestarzałe dane do Akiry, na pewno nie będzie miała 3000 torped i ich moc też uległa zmianie odsyłam do tematu z zasadami gry, dziś był odświeżony.
Poza mocą uzbrojenia, to są dane z I.K.C betleH 😉
Sovek/Galaxy B to pancerniki , tak jak N'V czy D'D , Akira to poprawnie krążownik torpedowy - te 15 wyrzutnii jest wynikiem ogołocenia okretu z fazerów ( ma tylko 3 ) oraz pozbawienie go możliwości badawczych , sam okret wytrzymały tez nie jest aż tak super aby nazywać go pancernikiem ( pancerniki to nie tylko mocne i liczne uzbrojnie , to też mocne osłony i pancerz - Sovek A - osłony ponad 5 000 000 TJ + 10 cm pancerza Ablacyjnego , Sovek B - osłony ponad 5 700 000 , Galaxy B - osłony 5 300 000 TJ i 9 cm pancerza wysokiej gęstości , N'V - osłony ponad 2 100 000 TJ i 25 cm pancerza wysokiej gęstości -- dla porównia Akira ma osłony ~ 1 800 000 TJ i 5,4 cm pancerza wysokiej gęstości )@ Kronos Czytałem zmodyfikowaną wersją tabeli uzbrojenia , te 1,5/6 mln odnosi się do wszystkich 15 torped - pojedyncza torpeda ma 100 000 DMG
Tylko jak obliczymy, że wszystkie 11 kwantówek (z przednich) wejdzie to D'd od razu się żegna. Nie sądzę, żeby Akira miała taką przewagę nad Galxy i Sovkami (Kronos musisz osłabić tę jednostkę).
Ma aż taką przewagę - ten okręt stworzony, by był jak najlepszą jednostką bojową, podobnie jak później Prometheusa (obejrzyć Message in the Bole - cztery strzały z fazerów, i zniszczył D'd) Akira jest wyposażona w bardzo dużo wyrzutni...
Pamiętam Akirę z FC i nie waliła taka serią. Ale to nieważne. I tak MG ustali co z tą Akirą.
I. Thorne spokojnie ty przedstawiasz czarną wizję że wszystko trafiło spokojnie 🙂 Nic nie poradze, Akira to torpedowiec a DD jest wolny, to kolos i kwantowki mogą go wykończyć dlaatego lata w grupach lub z osłoną.
Ja zaś wpakuje się na Fek'lhra
IKC Pa'chag pod dowództwem świerzo awansowanego pułkownika Qoma z rodu Paktrala.
Zaś co powinno byc w karcie postaci. Opis fizyczny, profil psychologiczny, ze 3-5 specjalności (z czego w zależności od frakcji powinny byc tylko 1-4 bojowych przy czym 1 to Gf a 4 to Jem'Hadar), tajne operacje w jakich brał udział, historia postaci. Do tego jakies ewentualne info o rodzinie, włościach, znanych konflikatach osobistych itd. W końcu Kronos niejako ma z tego sklecic informacje wywiadowcze dla innych frakcji:)