Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Jak zamykać listę Romulan? Jeszcze CoBrah się nie zgłosił (chociaż ostatnio jest tzw, niedzielnym graczem).

Reyden
    Uczestnik

@ I.Thorne

Wtedy było by was 5 , w dodatku bylibyście najliczniejszą grupą .

Chyba że Cobrah wszedł by zamiast Kaleha ( ktoś się pytał wogóle go czy chce grać ?? )

Btw. Małe przewidywania co wezmą Klingonii ( na podstawie obserwacji wczesniejszych sesji ) .

Zeal - Fek'Ihr lub K'Vort

Coen - B'rel / K'Vort ( patrząc na jego wcześniejsze dowódctwa w KSO )

Gosiek - ??? .

I. Thorne
    Uczestnik

Czyżbym wyczuwał nutkę strachu w twym poście Reyden ❓ 😈

Kronos
    Uczestnik

I. Thorne CoBrah jest chętny ? Nie dał tu nigdzie posta że tak. Poza tym tak Jak Reyden mówi 5 graczy to za dużo. Możecie się podzielić i częśc może grać Kardasjan. Pomiętajcie o tym. Nie mniej 4 okręty w jednej frakcji to naprawdę max. To misja wywiadowcza, tajna a nie wyprawa wojenna 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

Każda misja zwiadowcza Imperium to wyprawa wojenna 🙂 Nie wiem czy CoBrah wystąpi. Rzadko ostatnio jest na forum,Jak często będą przeliczenia? Proponuje co 2 dni.

Zarathos
    Uczestnik

SFI:Reyden chciał Akirę, ja się dostosuje (on dowodzi, on dowodzi :P). Skoro Kronos pozwala na silniejsze, a Lakota jest zarezerwowana dla S31, to chciałbym Nebulę. Jeżeli to niemożliwę, to podowodze dwoma (stworze 2 karty postaci) - Intrepidem i Anomie. Kronos - można liczyć na wypowiedź w tej sprawie?

Reyden
    Uczestnik

Mam pytanie , jak bedzie wyglądać sprawa z chwytaniem wiązką ??Może jakis spadek zwrotności po złapaniu :Np. Stały - ~ -35-50 % - nawet jak B'Rel łapie Falcona i odwrotnie .Zależny od róznicy np. mas okrętów . np . B'Rel ma masę 226 000 ton a Falcon ma 1 136 000 ( obydwa mają podobną zwrotność ) - stosunek mas wynosi 5 na korzyśc Falcona , każda 1 w stosunku mas to -2-5% od zwrotności złapanego - liczą się tylko pełne liczby , zaokrąglenie w górę ( np. 0,01 - 0,9 da w efekcie 1 czyli -5% od zwrotności ) co daje obniżenie zwrotnosci B'Rela o 10-25 % a Falcona o 2-5 % ( Stosunek masy B'rel:Falcon = ~ 0,19 )

Kronos
    Uczestnik

Zarathos, jeśli chcesz możesz mieć Nebule ( pomietak o module badawczym ) ale będziecie mieli tylko dwa okręty tak jak S31. Jeśli weżmiesz Intrapida np to trzecia jednostka będzie wam dana dodatkowo. Będzie to coś lekkiego ale zawsze wsparcie tak więc wybierajcie.

CoBrah
    Uczestnik

Witam! Wrocilem wlasnie z sylwestrowego wyjazdu, dlatego nie bylo mnie ostatnio zbyt czesto 🙂 Jesli nadal mozna to sie zglaszam. Najlepsza frakcja dla mnie byloby Dominium, jesli nie,biore Kardas 😀

Kronos
    Uczestnik

Reyden masy ? Wiązki trakcyjne napewno będa. Jeśli już to unieruchomia okręt calkowicie a to czy się wyrwie czy nie to już od jego mocy będzie zależało i umiejętniści dowodcy. Czynnik losowy będzie decydował o tym czy okręt został schwytany.No wreszcie jakiś Kardasjanin 😀 Jeśli będziesz sam to się zastanowie, może wymyślę coś innego ( ciekawszego dla ciebie jeśli będziesz chcial ) Tylko napewno będzie to wymagało trochę pracy i knucia 🙂

I. Thorne
    Uczestnik

Kardaz. Nasz sojusznik. Tylko mądrze dowodź drednotem (czytaj wal w największy okręt wroga.No to mamy 5 rom-kar, 4 fed i 3 kli. Nie ma to jak pzrewaga liczebna 🙂

Gosiek
    Uczestnik

Jak często będą przeliczenia? Proponuje co 2 dni.

Biorąc pod uwagę ilość potencjalnych graczy, oraz to, że mamy na razie jednego MG to ja bym proponowała jednak system 2 przeliczeń w tygodniu, z czego jedno w weekend.

A co do Klingonów i wyboru statków - wstępnie ustaliliśmy, że ja biorę B'Rela, Coen i Zeal odezwą się sami. ;>

--==EDIT==--

B'Rel będzie nosił nazwę IKC chech Sogh. 😉

Zeal
    Uczestnik

IKC chiS'jev.K'Vort class.

Zarathos
    Uczestnik

Zeby byc wierny opowiadaniom do konca:USS Youth America, Nebula class, kapitan Aiien Teer. Reszta w karcie dla MG 😀

Eric Keitel
    Uczestnik

USS Scorpion / Repulse (jeszcze nie wybrałem) klasy Akira wyruszy do walki pod dowództwem kapitana Macieja Woźniaka (żeby być pbem'om wiernym) na misję :DReszta już trafiła do MG... Nawiasem mówiąc, Coen, napisz co dokładnie powinno być zawarte w tej szczegółowej karcie - to w końcu twój pomysł...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram