Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

Widzę że z Zarathosem mamy mały konflikt - są juz 2 krążowniki Ktoś bedzie musiał zrezygnować i przesiąść się na Niszczyciel/Fregatę .Albo skoro w misji bierze udział i S31 i SFI , może by te okrety pozostawić ( Akira/Nebula ) i przydzielić im po 1 fregacie do eskorty .@ Eric - nie zagalopowałęś się trochę - pozól reszcie żyć .3 krążowniki to juz niezła grupa , P.S. Co z rozmieszczniem wyrzutnii Akiry - niektóre zródła podają że ma po 1 lub 2 wyrzutnie boczne , 2 rufowe i 11/9 Dziobowych .Zostawiamy tak czy dajemy 4 rufa/ 11 dziób .

I. Thorne
    Uczestnik

Tak jest admiarale Nezarze Corvusie!Przypominam tylko, że ja w poprzedniej wojnie karnie wykonywałem rozkazy i nie wyłączałem gondol warp co niektórzy 😆 A taka mała, malutka intryga nikomu jeszcze nie zaszkodziała (tatuś admirał dobrze córeczkę nauczył)...

Coen
    Uczestnik

No z tego co wiem to jest chyba limit 1 krazownik i 2 lzejsze na frakcje. Czyli w sumie Federacja moze miec 2 cięzkie okręty.

Reyden
    Uczestnik

Tyle że Ja i Zarathos gramy po stronie SFI ,@ Zarathos - chyba będziesz musiał wźiąść Intrepida .

Eric Keitel
    Uczestnik

Reyden, Coen ma racje. To ze jesteśmy w Federacji, nic nie znaczy - sekcja działa jak najbardziej samodzielnie. Może uda nam się dogadać (czemu moja postać będzie absolutnie przeciwna) ale nie liczcie na taryfę ulgową.Tak więc Lakota, chyba że zwolni się Akira.

Zarathos
    Uczestnik

No tez tak mysle (spoglada na niebo czy sie nie wali po tym jak zgodzil sie z Coenem) - 2 ciezkie okrety na GF (1 sekcja [tfu, tfu] i 1 SFI). Reydedn, poniewaz nas jest 2 to jeden musi zrezygnowac. Moze (poniewaz zasady mowia o koniecznosci posiadania naukowca) szef wezmie Nebulasa a drugi Anomie? To chyba najskuteczniejsza kombinacja mozliwa dla Fedkow poza 2 ciezkimi okretami.Problem w tym kto szefuje? Moze ty? Bo ja mam po ostatnich przygodach z podwladnymi 'poslusznymi inaczej' dosc dowodzenia 😀

Reyden
    Uczestnik

OK , ja mogę dowodzić - i jednak wezmę Akirę Ty w takim razie pakuj się w Anomie/Intrepida .

Zarathos
    Uczestnik

Rany, nie musi brac Nebuli, ale wg mnie takie polaczenie byloby najskuteczniejsze skoro w grpie musi byc badawczy (skuteczniejsze niz Akira/Intrepid). ale jak chcesz Akire to ja przezyje Intrepida 😀

Eric Keitel
    Uczestnik

Może zrobię podsumowanie, bo się robi bałagan - to tylko wersja wstępna:

Federacja:

Sekcja 31

Eric keitel: USS Repulse, Akira class, kapitana Maciej Woźniak

Fercart: Excelsior (podtyp Lakota)

Wywiad Gwiezdnej Floty

Reyden: Akira

Zarathos: USS Youth America, Nebula class, kapitan Aiien Teer

Imperium Romulańskie

Corvus: D'deridex (dowódca) RES Devoras Enarrian Nezar Corvus

I. Thorne: Falcon

GWYNBLEIDD: Falcon

Kaleh: ?

Imperium Klingońskie

Zeal: K'Vort IKC chiS'jev

Coen: IKC Pa'chag pułkownik Qoma z rodu Paktrala.

Gosiek: B'Rel

Kardazjanie

Cobrah: ?

Kronos
    Uczestnik

Na każdą grupę na razie przypadają trzy okręty. Jak jest mniej graczy to jeden okręt może być oddany pod komendę dodatkowo lub obaj gracze biorą silniejsze jednostki i są we dwóch.

Romulan się trochę namnożyło więc zamykam już nabór na tą frakcję. Czterech graczy to aż świat. Czekam od was na listę klas okrętów, tylko nie szaleć 🙂

A dzzięki Eric Keitel za pozbieranie tego 🙂

Coen
    Uczestnik

Ok wiec pytanie do graczy.Czy robimy rozbudowane karty postaci? W końcu wszyscy mamy grać wywiadem a dla osób z tego cechu informacja to potęga.Proponował bym aby każdy gracz stworzył rozbudowane karty postaci dla swojej postaci a potem podesłał ją MG. Kronos zaś zdecydował by ile z tego dany wywiad dowiedział się o konkurencji.Co wy na to?

Corvus
    Uczestnik

Pomysł mi sie podoba. A co na to Kronos???

Kronos
    Uczestnik

Coen ze mną ustalał to i ja jestem za

Corvus
    Uczestnik

Zapomniał bym. Kronos, ze strony romulańskiej przewidujesz tylko Tal'Shiar??

Anonimowy
    Gość

Dobra ja biorę Excelsiora podtyp Lakota 😀 A co dowództwa na grupą to jeszcze pogadamu Eriku 😈

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram