Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Równowaga sił - komentarze
Okręty Klingońskie :
Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przy czym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata)
- Klasa Vor'Cha Typ: Krążownik bojowy (podstawowy)
- Klasa Fek'Ihr Typ: Ciężki Krążownik
- Klasa K'Vort Typ: Drapieżny Ptak - niszczyciel
- Klasa B`Rel Typ: Drapieżny Ptak - Fregata (zmodernizowany)
Okręty Federacji :
Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przyczym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata) Przy układaniu sobie konfiguracji grupy pamiętajcie że musicie mieć okręt badawczy w grupie.
Klasa Akira Typ: Cieżki Krązownik
Klasa Anomie Typ: Niszczyciel
Klasa Saber Typ: Fregata
Klasa Steamrunner Typ: Lekki krążownik
Klasa Ambasador Typ: Okręt Badawczy/Dyplomatyczny, Ciężki Krazownik
Klasa Excelsior Typ: Badawczy/Ciężki krążownik/ Podtyp: Lakota - tylko Sekcja 31
Klasa Nova Typ: badawczy
Klasa NORWAY Typ: naukowo-badawczy ulepszony niszczyciel
Klasa Intrepid Typ: Lekki Niszczyciel - badawczy/zwiadowczy
Klasa Nebula Typ: Ciężki krążownik - badawczy – ulepszony – zasobnik badawczy - SFI
Okręty Romulańskie :
Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przyczym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata)
Klasa D'Deridex Typ: Pancernik
Klasa Falcon Typ: Fregata
Klasa Griffin Typ: Niszczyciel
Klasa Hawk Typ: Lekki Krążownik
Klasa Soren Typ: Niszczyciel
Okręty Unii Cardassiańskiej
Klasa Keldon Typ: Ciężki krążownik – możliwe dwa okręty w grupie + coś lekkiego
Klasa Galor Typ: Niszczyciel
Klasa Norin Typ: Szturmowiec
Klasa Tonga Typ: Krążownik
Okręty Dominium
Szturmowiec Typ: Szturmowiec
Klasa Krążownik bojowy Typ: Krążownik bojowy
To by było na tyle słucham uwag i propozycji. Okręty są do obejrzenia np. na IKC betleH. Specyfikacje ustalimy jak wybierzecie klasy.
Obowiązujące zasady na tą bitwę umieściłem tu Zasady bitew - uwagi sugestie ?
Pozdrawiam i pamiętajcie o Kardasjanach ;>
Coen ma problemy nawet z klingonskimi 😛 (sorki, nie moglem sie powstrzymac)Na grupe SFI proponowal bym - Nebule usbrojenie/oslony Galaxy - w teorii, bo na strone C. mi sie nie chce zagladac oraz sensory jak baza gwiezdna albo i lepiej. Czyli 2 w 1. - 2 x Anomie (bo to najlepszy okret wspomagajacy z wymienionych, ciekawe czemu nie ma Defow)Jezeli tylko 1 A. jest dostepny to ewentualnie Intrepida, chociaz jakos nie widze przydatnosci tej klasy dla kogokolwiek poza Lameway 🙂
Tylko bez wycieczzek Zarathos ;> Kombinacji okrętów różnych klas nie przewiduje. tak jak pisałem jednostki kanoniczne ewentualnie skanonizowane a nie nowatorstwa :)A Defiantów nie dałem z takiego powodu iż są zbyt silne i strona mająca je wygrała by zbyt łatwo.
Oj chyba przejdę na romulańską stronę.Dobra chłopaki Romulaki. Dzielimy role i okręty (teraz nie będę głupi i nie wezmę okrętu z jedną wyrzutnią z przodu). Jako, że mamy tylko 1 D'd na składzie to dostanie go dowódca. Kto chętny (wymagany stopień weterana w jakieś poprzedniej bitwie). Z racji skromności proponuje Corvusa (ja jestem drugim weteranem, ale siebie nie zaproponuje).
Coz jako najmniej doswiadczony dowodca po stronie Romulan ;> czekam na przydzial... mysle ze jakiegos mniejszego okretu (fregata? ;)). Tak czy owak decyzje o przydziale mi roli i stanowiska we flocie rrrromulanskiej oddaje w rece szefa wyprawy po stronie Romulan 😉
Hmm..zastanawia mnie coś. Czyżby cała grupa Federacji została ograniczona do 3 okrętów? Czy 3 na frakcje Federacji? Ale wtedy tez co z tymi co też będą chcieli grać po stronie GF?
Mi to odpowiada .Rezerwują Akirę , ew. Intrepida .P.S. z Excelsiorów dostępna jest tylko Lakota czy versa B też jest dostępna , ograniczenie dla S31 dotyczy tylko Lakoty ??
Chyba 3 na frakcje. Skoro jest osobno SFI i S31. I raczej 2 bo jest chyba po 2 graczy na frakcje.Kronos - okrety skanonizowane to wlasnie nowatorstwa :DSkoro Akira zarezerwowana to ja rezerwyje Nebule (chyba ze nasz dowodca [kimkolwiek bedzie] sie o nia upomni, to wtedy tez Intrepida)
Dobra GWYN, ja biorę Falcona, Tobie też proponuję. Jest szybki, zwrotny i ma niewiele mniej broni niż cięższe jednostki.IRS Imperix klasy Falcon gotowy do lotu.Proponowany skład grupy:Corvus D'deridex (dowódca)I. Thorne FalconGWYNBLEIDD FalconKaleh co chceszCzy są jeszcze chętni do przystąpienia do jedynej słusznej frakcji???
Mnogo was. Cos czuje ze tym razem SFI i S31 beda musialy zawrzec pokoj.Jakas szansa na dostanie w lapy maskowania z Pegasusa (zartuje)
Z pokorą przyjmuje tą nominacje i przysięgam stać na straży Imperium aż do zwycięstwa. 😀 😀
Ale w następnej to ja podowodzę 🙂 Na razie będę zastępcą dowódcy, a po jego chwalebnej śmierci... (oj chyba się zagalopowałe(a)m :blush: )A tak offtopikowo. Czy ktoś zauważył, że nigdy wcześniej moderatorzy i adminowie nie brali udziału w żadnej bitwie? Nawet słyszałem dowcip, że nie grają, bo by wszyscy zgodnie do nich strzelali 😆 Zobaczymy czy to prawda...Zary. Czy znowu będzie kapitan Styczyński? A może Rawlinson? Dezruptory już mi się grzeją 🙂
Nie wiem. Dla odmiany bedzie chyba ulubienica Doka z Fatalnych Pomylek - kapitan Aiien Teer 😀
I. Thornenie zapędzaj sie zbytnio. Skoro ja dowodze to poznasz poznasz pojecie dyscypliny. I oby szybciej niebo zwaliło ci sie na głowę, niż ja cie dorwę, jak coś zawalisz, albo niewykonasz rozkazu. To tak w kwestii jasności 😀 :DOki, możesz następnym razem dowodzić.
To ja biore Lakotę 😉 Ewentualnie AKirę (jeśli by się zwolniła)
Drugiemu członkowi S31 poleam Anomie - cholernie silny, przy małych gabarytach...
A, i zgłaszam się na oficera dowodzącego tą operacją sekcji :>