Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kronos
    Uczestnik

Okręty Klingońskie :

Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przy czym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata)

- Klasa Vor'Cha Typ: Krążownik bojowy (podstawowy)

- Klasa Fek'Ihr Typ: Ciężki Krążownik

- Klasa K'Vort Typ: Drapieżny Ptak - niszczyciel

- Klasa B`Rel Typ: Drapieżny Ptak - Fregata (zmodernizowany)

Okręty Federacji :

Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przyczym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata) Przy układaniu sobie konfiguracji grupy pamiętajcie że musicie mieć okręt badawczy w grupie.

Klasa Akira Typ: Cieżki Krązownik

Klasa Anomie Typ: Niszczyciel

Klasa Saber Typ: Fregata

Klasa Steamrunner Typ: Lekki krążownik

Klasa Ambasador Typ: Okręt Badawczy/Dyplomatyczny, Ciężki Krazownik

Klasa Excelsior Typ: Badawczy/Ciężki krążownik/ Podtyp: Lakota - tylko Sekcja 31

Klasa Nova Typ: badawczy

Klasa NORWAY Typ: naukowo-badawczy ulepszony niszczyciel

Klasa Intrepid Typ: Lekki Niszczyciel - badawczy/zwiadowczy

Klasa Nebula Typ: Ciężki krążownik - badawczy – ulepszony – zasobnik badawczy - SFI

Okręty Romulańskie :

Oto kilka klas według mnie pasujących do tej misji. Przyczym konfiguracja grupy będzie przewidywać tylko jeden ciężki krążownik i dwa okręty eskorty ( niszczyciel, fregata)

Klasa D'Deridex Typ: Pancernik

Klasa Falcon Typ: Fregata

Klasa Griffin Typ: Niszczyciel

Klasa Hawk Typ: Lekki Krążownik

Klasa Soren Typ: Niszczyciel

Okręty Unii Cardassiańskiej

Klasa Keldon Typ: Ciężki krążownik – możliwe dwa okręty w grupie + coś lekkiego

Klasa Galor Typ: Niszczyciel

Klasa Norin Typ: Szturmowiec

Klasa Tonga Typ: Krążownik

Okręty Dominium

Szturmowiec Typ: Szturmowiec

Klasa Krążownik bojowy Typ: Krążownik bojowy

To by było na tyle słucham uwag i propozycji. Okręty są do obejrzenia np. na IKC betleH. Specyfikacje ustalimy jak wybierzecie klasy.

Obowiązujące zasady na tą bitwę umieściłem tu Zasady bitew - uwagi sugestie ?

Pozdrawiam i pamiętajcie o Kardasjanach ;>

Zarathos
    Uczestnik

Coen ma problemy nawet z klingonskimi 😛 (sorki, nie moglem sie powstrzymac)Na grupe SFI proponowal bym - Nebule usbrojenie/oslony Galaxy - w teorii, bo na strone C. mi sie nie chce zagladac oraz sensory jak baza gwiezdna albo i lepiej. Czyli 2 w 1. - 2 x Anomie (bo to najlepszy okret wspomagajacy z wymienionych, ciekawe czemu nie ma Defow)Jezeli tylko 1 A. jest dostepny to ewentualnie Intrepida, chociaz jakos nie widze przydatnosci tej klasy dla kogokolwiek poza Lameway 🙂

Kronos
    Uczestnik

Tylko bez wycieczzek Zarathos ;> Kombinacji okrętów różnych klas nie przewiduje. tak jak pisałem jednostki kanoniczne ewentualnie skanonizowane a nie nowatorstwa :)A Defiantów nie dałem z takiego powodu iż są zbyt silne i strona mająca je wygrała by zbyt łatwo.

I. Thorne
    Uczestnik

Oj chyba przejdę na romulańską stronę.Dobra chłopaki Romulaki. Dzielimy role i okręty (teraz nie będę głupi i nie wezmę okrętu z jedną wyrzutnią z przodu). Jako, że mamy tylko 1 D'd na składzie to dostanie go dowódca. Kto chętny (wymagany stopień weterana w jakieś poprzedniej bitwie). Z racji skromności proponuje Corvusa (ja jestem drugim weteranem, ale siebie nie zaproponuje).

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Coz jako najmniej doswiadczony dowodca po stronie Romulan ;> czekam na przydzial... mysle ze jakiegos mniejszego okretu (fregata? ;)). Tak czy owak decyzje o przydziale mi roli i stanowiska we flocie rrrromulanskiej oddaje w rece szefa wyprawy po stronie Romulan 😉

Coen
    Uczestnik

Hmm..zastanawia mnie coś. Czyżby cała grupa Federacji została ograniczona do 3 okrętów? Czy 3 na frakcje Federacji? Ale wtedy tez co z tymi co też będą chcieli grać po stronie GF?

Reyden
    Uczestnik

Mi to odpowiada .Rezerwują Akirę , ew. Intrepida .P.S. z Excelsiorów dostępna jest tylko Lakota czy versa B też jest dostępna , ograniczenie dla S31 dotyczy tylko Lakoty ??

Zarathos
    Uczestnik

Chyba 3 na frakcje. Skoro jest osobno SFI i S31. I raczej 2 bo jest chyba po 2 graczy na frakcje.Kronos - okrety skanonizowane to wlasnie nowatorstwa :DSkoro Akira zarezerwowana to ja rezerwyje Nebule (chyba ze nasz dowodca [kimkolwiek bedzie] sie o nia upomni, to wtedy tez Intrepida)

I. Thorne
    Uczestnik

Dobra GWYN, ja biorę Falcona, Tobie też proponuję. Jest szybki, zwrotny i ma niewiele mniej broni niż cięższe jednostki.IRS Imperix klasy Falcon gotowy do lotu.Proponowany skład grupy:Corvus D'deridex (dowódca)I. Thorne FalconGWYNBLEIDD FalconKaleh co chceszCzy są jeszcze chętni do przystąpienia do jedynej słusznej frakcji???

Zarathos
    Uczestnik

Mnogo was. Cos czuje ze tym razem SFI i S31 beda musialy zawrzec pokoj.Jakas szansa na dostanie w lapy maskowania z Pegasusa (zartuje)

Corvus
    Uczestnik

Z pokorą przyjmuje tą nominacje i przysięgam stać na straży Imperium aż do zwycięstwa. 😀 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Ale w następnej to ja podowodzę 🙂 Na razie będę zastępcą dowódcy, a po jego chwalebnej śmierci... (oj chyba się zagalopowałe(a)m :blush: )A tak offtopikowo. Czy ktoś zauważył, że nigdy wcześniej moderatorzy i adminowie nie brali udziału w żadnej bitwie? Nawet słyszałem dowcip, że nie grają, bo by wszyscy zgodnie do nich strzelali 😆 Zobaczymy czy to prawda...Zary. Czy znowu będzie kapitan Styczyński? A może Rawlinson? Dezruptory już mi się grzeją 🙂

Zarathos
    Uczestnik

Nie wiem. Dla odmiany bedzie chyba ulubienica Doka z Fatalnych Pomylek - kapitan Aiien Teer 😀

Corvus
    Uczestnik

I. Thornenie zapędzaj sie zbytnio. Skoro ja dowodze to poznasz poznasz pojecie dyscypliny. I oby szybciej niebo zwaliło ci sie na głowę, niż ja cie dorwę, jak coś zawalisz, albo niewykonasz rozkazu. To tak w kwestii jasności 😀 :DOki, możesz następnym razem dowodzić.

Eric Keitel
    Uczestnik

To ja biore Lakotę 😉 Ewentualnie AKirę (jeśli by się zwolniła)

Drugiemu członkowi S31 poleam Anomie - cholernie silny, przy małych gabarytach...

A, i zgłaszam się na oficera dowodzącego tą operacją sekcji :>

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram