Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Corvus
    Uczestnik

No nie wiem Zar. Jak sobie wyobrażam wywiad to myśle o mniejszych okrętach ( Defiant, Excelsior, Miranda, itp), a nie największych pancernikach ( Sov, Galaxy, itp.). Wyjątkiem są Romulanie, u nas najwięcej jest DD. A jak wiadomo najlepiej ukryć się w tłumie.

Anonimowy
    Gość

Reydenie:

W przypadku walki SFI vs. S31 - Zar i ew. drugi członek sekcji musieli by latac na Sovku lub Promku , nic innego nie większych szans z 2 Defami

Panowie przecież nie musimy ze soba walczyć, zawsze można się jakoś dogadać...

Eriku:

Jako , że gramy Sekcją to wszystkie chwyty dozwolone 🙂 ;

- brudne torpedy

- kombinezony do walki w 0 grawitacji ( po co, zobaczycie 😀 )

- torpedy polaronowe zdobyte na Dominium

- promy kamikadze

- maskowanie a'la Romki, urgradowane po tym jak Sisco się na nim przejechał

Edit:

Zarathosie

Poniewaz ich ( Kardachów ) sprzet, jak wiadomo, nadaje sie do piachu (pewnie dlatego ma taki kolor

W pełni się zgadzam.

o moze dac graczowi grajacemu kardachami wiecej okretow (2-3) pod komende. Co by mial szanse jak do niego zaczna strzelac

Moim zdaniem to bardzo rozsądne rozwiązanie.

Kronos
    Uczestnik

Chwila panowie, spokojnie co za Sovki mi tu latają 🙂 Dostępne klasy podam jutro i na pewno nie będą to ciężkie krążowniki. Owszem jest to bitwa ale nie ma się ona skończyć w dwóch turach 🙂 Tak więc spokojnie……

Eric Keitel
    Uczestnik

O promach kamikadze nie myślałem - Za to cała reszta, jak najbardziej! Przecież włąśnie po to nie dotyczą nas żadne dyrektywy!Dodałbym te bardziej legalne sztuczki (kto powiedział, ze nie można podlecieć do zcegoś w maskowaniu, odmaskować sie, i przesłać na pokłąd torpede zanim osłony popdniesie?)

Coen
    Uczestnik

W kwesti okrętów - wyliczanka jest do zdaje się II bitwy. Do tej będzie nowa przygotowywana przez Kronosa wiec nie napalajcie się na seryjnie produkowane Promki, Sovki i Insignie itd.

Zaś co do torped to równiez Kronos moze decydować. Osobiscie bym jednak był za najnowszym rozwiazaniem które jest dostepne tutaj:

http://www.trek.pl/forum/index.php?showtop...849&#entry26849

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Coz widze ze juz sie robi interesujaco szczegolnie jesli chodzi o glowne frakcje zabawy 😉 Dwa odlamy UFP... to zaiste brzmi ciekawie ;P Tym bardziej bedzie tam miejsce dla cichych ale skutecznych Romulan ;D Tak wiec po przemysleniu i poczytaniu Waszych postow przechodze na strone Corvusa 😉 Roma Victa!!!

Kronos
    Uczestnik

Ok to teraz jeszcze potrzeba Kardasjan 🙂 Też są fajni więc ? Jak na pierwszy dzień to niezly odzew byle tak dalej .Pozdrawiam

Corvus
    Uczestnik

Witam pośród zwycięzców GWYNBLEIDD. 😀 😀 😀

Romulus Victa!!!!!!! :ir:

Reyden
    Uczestnik

@ Coen Obniżenie mocy torped jest dobrym pomysłem , chociaż aż 10x to za dużo .Może obniżka 50-75 % . Tak sobie myśle co do Unii , w tym czasie są już mocno zinfiltrowani przez Zmiennych , moze by tak wysłać ich tak :3 x Keldon 2 x Hideki 1 x Drednot ( automatyczna bomba ) .ew. 1 x Brinok 2 x Galor 1 x Drednot Taka samobójcza misja , ew. torpedowanie działań T'S , SFI , S31 etc.

Corvus
    Uczestnik

Reyden przeczytaj moze jeszcze raz wprowadzenie jakie napisał Kronos. Kardasjanie są na usługach romulan i to ma być bardziej misja "nikt mnie nie widział, nikt mnie nie słyszał", a nie "strzelaj do wszystkiego co ma silnik".

To taka mała dygresja. Bez obrazy oczywiście.

Kaleh
    Uczestnik

Dołączam się do zwycięzców :> Czyli oczywiście Romulan. Chociaż muszę jeszcze przemyśleć tą kwestię bo mnie ktoś na Dominium nakręcał 😉 Może ktoś podać mi znów jakąś stronę gdzie będą wszystkie dokładne opisy okrętów które mają brać udział w naszej Krótkiej, Zwycięskiej Wojence?

I. Thorne
    Uczestnik

No tak, jednego Jem'Hadara to już mamy. Ale sie opiera (obniżyć mu racje ketracelu!!!). Zobaczymy co dalej. Może CoBrah i Romulanka? Wtedy to od razu dział regionalny zrobi porządek.W razie niewypału IRS Imperix pod dowództwem Talerii Mendak zrobi zamieszanie na skalę niespotykaną.I pytanie techniczne. Jak jest z plazmówkami? Czy wpływają one na osłony i inny sprzęt? Przecież ostro wyciągają plazmę z systemów...

Reyden
    Uczestnik

Dane okrętów masz tutaj :

IKC betleH ,

A co do Dominium to tylko chyba NPC to będą .

Corvus
    Uczestnik

Ja niestety nie jestem przekonany do bazy danych okrętów romulańskich na tej stronie. Coen niestety nie spełnił oczekiwań tworząc okrety romulańskie.

I. Thorne
    Uczestnik

Jak zawsze gdy opisuje okręty nieklingońskie 🙁

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram