Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Równowaga sił - komentarze
Wydaje mi się że tak. W końcu system nie jest wielki biorąc pod uwagę że są tu dwie planety i słońce. Czas potrzebny na pokonanie drogi między gwiazdą i planetą nie jest długi dlatego nie było sensu przedłużać tej podróży. W momencie opuszczenia korony słońca widzieliście ten okręt na skanerach. Bo przypominam on nie ma maskowania.
Mam pytanie - co robimy dalej .
Z SFI/S31 zostałem praktycznie tylko ja , Eric sie nie odzywa ani nic nie pisze w sesji .
Klingonów też wywiało , został tylko 1 B'Rel - jest najsłabsza jednostką nonnpc , sam w pojedynkę zawiele nie zdziała , sam grasz też się praktycznie nie odzywa .
W pojedynkę sam sobie z T'S nie poradzę ( wyliczłem że wytrzymam gdzieś 6-7 tur walki , wcześniej eliminując Kaleha , ale Gwyn i Thorne mnie dobiją ) .
Jedyne wyjście to zastosowanie pewnego manewru mogacego radykalnie zmienić układ sił w grze - ale też jest to manewr nie do końca fairplay - co nie oznacza że łamie on zasady gry .
Albo kończymy obecną sesję ( Wygrana Romulan lub gra nierostrzygnięta ) albo stosuję gambit i praktycznie wygrywam grę
Wybieram opcję numer 2 :>A co do bitwy to zgadzam się z Reydenem. Teraz gra tylko 3 graczy, resztę wywiało. Tylko po co sie pisali, jesli rezygnują? Czy naprawdę trzeba pisać kilkustronicowe posty? Nie, wystarczy "Strzelać w tego B'Rela!". Naprawdę ja swoje posty pisze w 5 minut i niech nikt nie mówi, że nie ma na to czasu.Szczególnie negatywny przykład dali nasi moderatorzy (chyba im podpadam :> ) - GVYN i Gosiek. Powinni dawać przykład, ale niestety tutaj tylko negatywny.Jeszcze raz okazało się, że karni są tylko Romulanie 😛 - przynajmniej część z nich :>
Jeśli będziecie zaczynać nową grę ja bardzo chętni się przyłączę. 🙂
Wybieram opcję numer 2
Jak chcesz, Thorne, tylko żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębami.
A co do manewru - złapanie Gwyn na wiązkę daje świetną okazję do staranowania Hawka za pomocą jego Falcona - tylko czy to wyjdzie i jakie uszkodzenia odniosą okręty.
W najgorszym wypadku oba zostaną prawdopodobnie pozbawione osłon + uszkodzenia kadłuba ( planuję trochę doładować samo zderzenie), a w najlepszym to albo obydwa eksplodują albo tylko jeden a drugi dozna ciężkich uszkodzeń.
Jestem obecnie na etapie konsultacji z MG.
Aha, możliwe, że będę miał kolejnego asa.
Pamiętam, że jak w wojnie federacyjno-kardazjańskiej chciałem rzucać Hidekami to mi nie pozwolono.Reyden, wychodzisz z założenia, że:1. Nasz ostrzał nie wyłączy wiązki.2. Falcon będzie stał jak głupi i pozwoli się rzucić.3. Hawk będzie stał jak głupi i pozwoli być staranowanym.Tylko wtedy mozesz myśleć o udanej akcji, zresztą zawsze ktoś może Ciebie staranować będąc prawie w warp. Tylko czy wtedy będzie oddany duch bitwy, gdzie ma liczyć się spryt i umiejętności?Pitmistrz. Jak pamiętam dostałeś zgodę na przejęcie B'Rela, tylko sie nim nie ruszyłeś :>
Od MG Reyden nie narzekaj, z góry zakładasz że skoro mniemasz szansy na militarne zwycięstwo to nie warto grać. Walka to nie wszystko, są inne możliwości ale ty niestety sam z nich zrezygnowałeś otwierając ogień jako pierwszy. Z założenia gra miała być rozwinięta w wiele wątków ale brak graczy zaprzepaścił większość z nich. I nie da się ukryć iż palce tych graczy co pozostali z łatwością znajduj klawisz ognia zamiast np. łączności 🙂 Gra toczy się dalej bez zmian, klingoński okręt nadal jest bez gracza. Co do okrętu sekcji 31 to niewiem.. Pozdrawiam.
Mógłbym przejąć okręt klingoński ale mam mgliste pojęcie co się wogóle dzieje dlatego wolał bym poczekać do kolejnej bitwy i zacząć od początku.
Ja już nawet mam tylko mgliste pojęcie o tym co się dzieje. Wolałbym się wycofać i skupić na pozostałych RPG i PBF :>
Nie wiecie? Każdy naparza w kazdego i jest wesoło :DSerio to w skrócie: jest artefakt i ten kto go przejmie będzie bonzem w alfie i becie. I każdy chce być tym bonzem (choć Klingoni się zbytnio spili i jeszcze nie wiedzą, że juz młócka trwa 🙂 ).PS. W następnej bitwie z chęcią pomistrzuje jako "zła" strona, niezależnie kim ona będzie.
A ja się już zupełnie pogubiłem po poście Reydena... cuda, wianki, dzikie węże. Przeliczenia są za rzadko by coś tu jeszcze rozumieć... 😮 Wstrzymuję się od gry :>
Popieram Kaleha. Skoro i tak grają tylko 3 osoby to po co czekać na nieobecnych???Więc wnoszę opficjalna prośbę do MG. Prosze o szybsze przeliczenia.Ja od gry się wstrzymam po złomowaniu Akiry :>
Dobra Kilngonuw nie będę przejmował bo był bym sam ale z tego co rozumiem jest jeszcze nebula ja mógłbym przejąć i zacząć do was strzelać.Tylko powiedzcie gdzie ona jest abym jakiegoś zonka nie zrobił.
Leci do Mgławicy Omarion :>Nie chcesz B'Rela? Szkoda, efektownie by wybuchał :>W okolicy jest jeszcze Akira Sekcji 31. Ona jest wrogiem każdego, także okrętu Wywiadu GF.
Mam pytanie , co z okrętami graczy którzy już nie grają ( Gwyn , Kaleh ) - MG nimi kieruje czy siedzą w miejscu i nic nie robią ?? Szczególnie chodzi mi o okręt Kaleha . @ Pitmistrz Nebuli raczej nie możesz wziąść - jest już poza układem , w którym akuratnie siedzimy my ; jedynie druga Akira ( ta z S31 ) mogła by być do twojej dyspozycji - napisz PM do MG co i jak i ew. potem do mnie PM po czyjej stronie stoisz .Edit .Nie koniecznie mozesz byc sam grając tym B'relem , możesz się do SFI dołączyć - w końcu nie tak dawno KSO i GF byli sojusznikami , zaś Czarna Flota chyba bardziej nie lubi T'S niż SFI .