Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Corvus
    Uczestnik

Spokojnie I. Thorne. Mój pościk bedzie najpewniej jutro aktualnie go pisze, a to dlatego że sesja mi się zaczeła i muszę znaleść czas na wszystko.

Anonimowy
    Gość

Też głosowałem przeciw udziwnieniom, zmieniłem też swoje ostatnie 2 posty.

Eric Keitel
    Uczestnik

Po pierwsze takie malowanie okrętów, nawet słowo kretyńskie było za słabe na określenie tego. Po drugie co za federacyjny głupiec mógł sobie pozwolić na takie jawne używanie maskowania w obecności…. nawet hipotetycznej…. okrętów romulańskich.

Skąd o tym wiesz? Według przeliczenia, walkę obserwują tylko wszytkie statki Klingońskie - na czujnikach dalekiego zasięgu. Ty i Romulaki jesteście dwa razy dalej... Nawet gdybyś śledził walkę na czujnikach, to koloru jednostek byś nie poznał na pewno - oczywiście z wyjątkiem SFI - bo o ich jednostkach ci doniesiono. Co do maskowania... Nie wiem czy z takiej odległości byś to wykrył - raczej zauważyłbyś dwie nowe jednostki wchodzące na pole walki - ta odległość jest naprawdę spora...

I. Thorne
    Uczestnik

Zgadzam się z Ericem. My Romulanie nie widzimy tej potyczki. Jesteśmy za daleko.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

W zwiazku z moim postem mam pytania do MG ktore w sumie zadac warto na forum publicznym. Pierwsze: jak duze sa szczatki szturmowca Dominium na jakie natrafia moj prom. Czy na tyle ze mieszcza sie do ladowni promu czy tez jedny sposob na ich ewentualne wyciagniecie sposrod skal jest "potraktowanie" promieniem trakcyjnym. Druga sprawa - czy w jakis sposob okreslasz rozmiary organicznej masy zwanej artefaktem czy to juz lezy w gestii wyobrazni tego kapitana ktory jako pierwszy owo "cos" zobaczy. A na koniec - pisze w poscie o systemie bliskiej komunikacji - jesli to jakis blad technologiczny z mojej strony i cos takiego nie istnieje to prosze o stosowna uwage a ja skorektuje posta ;>

Zarathos
    Uczestnik

Zeal, Coen - wydawalo mi sie, ze wy walke Dominium/Federacja widzicie na czujnikach dalekiego zasiegu. Wiec jakim cudem macie obraz tego co sie dzieje?

Zeal
    Uczestnik

niech flota przyśpieszy do Warp 8.5.

Chwile później , droga do sektora 045, mostek IKC Pa'chag

Przekazać na pozostałe okręty ten zapis i obraz wraz z tą wiadomością

Nagle na czujnikach pojawiły się dodatkowe jednostki. Charakterystyka napędu nie pozostawiała wątpliwości.

- Komandorze, pułkownik Qom...

- Na ekran.

Na ekranie niszczyciela pojawił się zapis z IKC Pa'chag

Coen
    Uczestnik

A ja pytałem mistrza gry czy wasza gromadka jest w zasiegu czujników optycznych. Odparł, że tak.

Zarathos
    Uczestnik

Ok, tak sie pytalem, bo zawsze wydawalo mi sie ze maks zasieg skanerow to ciut daleko na uzyskanie obrazu

Kronos
    Uczestnik

Od MG

Witam, drobne problemy z siecią troszkę mnie opóźniły ale teraz jest ok. 😉

Jak widzę ankieta zrobiła swoje tak więc rezygnujemy z udziwnień. Panowie Deflektory można wyłączyć 😉

Jeśli coś ominąłem w przeliczeniu albo nie wyjaśniłem to krzyczeć 😉

Reyden : moc torped przy trafieniu w kadłub jest taka jak w poprzednich bitwach czyli połowa ich mocy.

GWYNBLEIDD na twoje pytania odpowiedziałem w przeliczeniu jakby jeszcze coś to pisz 😉

To chyba wszystko miłego pisania życzę, kolejne przeliczenie w niedzielę……..

Kaleh
    Uczestnik

Uwaga drodzy bitewniacy... wyjeżdżam w poniedziałek i nie będzie mnie przez okres jednego tygodnia z okładem maleńkim... mam nadzieję, że poradzicie sobie beze mnie :> Ja niestety będę baaaardzo daleko od netu bo nie podejrzewam o istnienie kafejki takiej miejscowości jak Srebrna Góra...

Kronos
    Uczestnik

Od MG

Mistrz gry ma dziwne wrażenie że coś jest nie tak 🙂 Co to strajk graczy czy jak ? Gdzie są posty panowie i panie ?

Zeal
    Uczestnik

MG nie powinien się dziwić, skoro sam zalega na pewnej sesji... jest takie powiedzenie o świeceniu przykładem, hmmm?

I. Thorne
    Uczestnik

My Romulanie czekamy na posta swego szefa. Zabronił nam działać na własna rękę (bo damy nogę 🙂 ).

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Ja ze swojej strony przepraszam za zwloke ;> Niestety tak to juz jest kiedy ma sie popoludniowki w pracy i brakuje chwili spokoju zeby pomyslec nad logicznym rozwinieciem akcji. No ale post napisany i mam nadzieje ze ruszy akcje wokol artefaktu bo pierwszy raz poszedlem na wieksze ryzyko ;> W kazdym razie czekam z uwaga na przeliczenie 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 436 do 450 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram