Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kronos
    Uczestnik

OD MG – odnośnie przeliczenia

Dla wyjaśnienia mojej decyzji powiem tak. Zasypaliście szturmowce zbyt dużą ilością torped. Praktycznie sama pierwsza salwa mogła je unicestwić. Jedna torpeda kwantowa to 100.000 a osłony szturmowca to 256.000 czyli dobre dwa trafienia i osłon niema w sumie. Na przyszłość radzę miarkować siłę ognia jeśli chce się je zdobyć. I jeszcze jedna uwaga walka trwa w taki sposób iż gracze w każdej turze opisują dokładnie ile broni odpalają i jaki manewr wykonują. Nie można napisać że się strzela do póki cel nie zostanie zniszczony bo w tedy MG za was musi prowadzić bitwę. Dlatego na przyszłość piszcie dokładniej czym strzelacie, jeśli spudłujecie lub będzie za mało w następnej turze macie kolejny ruch ale taka forma jak obecna że odpalacie w sumie prawie 10 torped i pełno fazerów jest błędna. Żałuję że nie zauważyłem tego wcześniej ale trudno, nie chciałem przedłużać tury dlatego między innymi macie szanse zrobić to porządnie jeszcze raz. Jesteście nowi dlatego pewnie stąd te pomyłki nie mniej zachęcałbym do poczytania wcześniejszej bitwy aby zrozumieć o co dokładniej chodzi. Pozatym pytajcie na forum postaram się odpowiedzieć na wątpliwości, zresztą gracza z większym doświadczeniem na pewno też wam pomogą. To na tyle……

Reyden
    Uczestnik

Mam pytanie do MG :Czy wiązki polaronowe przebijają się również przez pola SIF ??Bo w innym przypadku 2 szturmowce nie zniwelują nwet standardowych pól SIF , nie mówić juz o mocnych - rzem mają 2x45 000 DMG z wiązek

Kronos
    Uczestnik

Tak założyłem że też przebijają a i nie wiem czy to uznacie ale zakładam że jakieś minimalne uszkodzenia osłon też następują. W sumie to i tak musiało by być ze sto szturmowców by wam zaszkodzić ta broń i tak jest tak słaba że.....

I. Thorne
    Uczestnik

Cholerka, przecież Sekcja nie miała być za pan brat z SFI...Może teraz Klingoni wkroczą i wszyscy wzajemnie się zatłuką? Oszczędziliby nam roboty 🙂

Zarathos
    Uczestnik

Ja mam pytanie (i uwage) - co bron izomagnetyczna robi u S31? Przeciez to wynalazek z Delty i do Alfy przywiozl go Voyager. Czy raczej przywiezie - za pare lat. W Alfie nikt czegos takiego nie wynalazl, chyba nawet Seven byla 'pod wrazeniem' tej broni jak ja ogladala. Pomijam fakt, ze do walki to to chyba mniej skuteczne jest niz dzialo z deflektora - bo pocisk leeeci i leeeci i leeeci - do celu bedacego gora 300 metrow od dziala w lini prostej. Silniki manewrowe wystarcza zeby toto wyeliminowac. I pytanie do MG - wykryjemy ladowanie tego dziala? Bo jak tak, to ja mam pare pomyslow jak je zneutralizowac - calkowicie 😀

Anonimowy
    Gość

To jest co innego, zaadaptowane na potrzeby gry. Nazwa pozostała.

Silniki manewrowe wystarcza zeby toto wyeliminowac.

Zdziwisz się.

(..) bo pocisk leeeci i leeeci i leeeci - do celu bedacego gora 300 metrow od dziala w lini prostej.

Jeszcze bardziej się zdziwisz.

Bo jak tak, to ja mam pare pomyslow jak je zneutralizowac - calkowicie

Raczej nie robiłbym sobie w obu przypadkach nadzieji.

PS:

To dopiero wierzchołek góry lodowej tego co wam możemy zafundować.

Zarathos
    Uczestnik

To dopiero wierzchołek góry lodowej tego co wam możemy zafundować.

Ciekawe ile z tej gory zaakceptowal MG.

I zebys sie nie zdziwil jak SFI zacznie kontrowac - bo co prawda taktyki z TOS sa zabronione, to o technologii MG nic nie wspominal 😀

Anonimowy
    Gość

Ciekawe ile z tej gory zaakceptowal MG.

Przekonasz się w trakcie rozgrywki.

bo co prawda taktyki z TOS sa zabronione, to o technologii MG nic nie wspominal

Też raczej wątpliwe ze względu na ogromną moc tej / tych broni.

PS:

Ale to czcza gadka, bo i ty i ja zrobimy to co rozkażą Erik i Reyden , więc się specjalnie nie egzaltuj Zar, i nie uzurpuj sobie niczego bo to oni postawią kropkę nad i.

Zarathos
    Uczestnik

kropke nad i to postawi MG 😀

Kronos
    Uczestnik

OD MG

Przykro mi Fercart ale twoje PM nie działa ( pewnie jest zapchane ) i musze to dać tu.

Dotyczy twojego ostatniego posta w bitwie :

Mam sporo zastrzeżeń do twojego posta które wymagają poprawek : Czy ty czytasz co ja pisze w ogole ?

Po pierwsze :

- Jaki czas operacji pan przewiduje ?? - spytał prof Klax

- Za mniej niż minutę okręt będzie nasz - zripostował płk

- Tak szybko ?? - zainteresował się uczony

- Tak wg danych dostarczonych nam z maszynowni, o tym okręcie większość załogi jest martwa..., pochwycimy Vortę o ile żyje, w praktyce już za chwilę może pan przesłać sieciowców i specjalistów od nowych technologii, nie ...moi ludzie meldują iż właśnie opanowali okręt i pochwycili Vortę...

- Doskonale - odparłem lakonicznie , uśmiechając się

Jest to samowolka, gracze nie opisują rezultatów swoich akcji. Kto ci powiedział że przejąłeś już okręt ? To należy do MG w przeliczeniu ty najwyżej możesz próbować.

Po drugie :

-

Jak użyjemy naszej superbroni to po nich.... - stwierdził prof Klax

- Dobrze poruczniku Taller chcę wszystką możliwą moc do deflektora i przednich osłon, niech pan bierze z replikatorów i podtrzymywania życia jeśli będzie trzeba.....

- Aye sir , działo załadowane....

Bez przesady z tą super bronią a po drugie kolejny przykład gracz może napisać że rozpoczyna ładowanie działa a nie pach już gotowe. To działo pochłania bardzo dużo energii która musi się pierw zebrać a to trwa i jest łatwe do wykrycia przez inne okręty. Bo taki wzrost energi na skanerach świeci jak latarnia

Proszę o wprowadzenie poprawek i przestrzeganie regulaminu gry.

Anonimowy
    Gość

Czy ty czytasz co ja pisze wogle ?

Czytam Kronosie tylko czasmi inaczej niż Ty to interpretuje.

Jest to samowolka, gracze nie opisują rezultatów swoich akcji. Kto ci powiedział że przejąłeś już okręt ?

Przepraszam i już poprawiam Kronosie.

Bez przesady z tą super bronią a po drugie kolejny przykład gracz może napisać że rozpoczyna ładowanie działa a nie pach już gotowe.

jw

Anonimowy
    Gość

Zar :

- Przygotowac systemy obronne, pelna moc lacznie z kadlubem. I zaladowac miotacze AM. Jak tam Lance?

- Sprawne.

Jakie znowu systemy obronne ??

Od kiedy to na standardowych okrętach GF, w tym wypadku SFI znajdują miotacze antymaterii ??

A z Lancą to już przegiołeś, te zabawki to się na Sovki, Galaxy i zwłaszcza Insygnie nadają ze względu na rozmiary....

A może to jest Insignia a nie Nebula ❓ ❓

Ciekawa ta lanca bo to broń anty Borg, do walki z cubami i zwłaszcza TC no ale....

Ach bo bym zapomniał te bronie wzieły się chyba znikąd, bo widzisz ja pisałem w poprzednim poście, że modyfikuję deflektor ( na dzialo izomagnetyczne właśnie - w domyśle ) u Ciebie tego nie ma.....

Więc się nie zdziw jak się okaże , że Romulaki mają broń podprzestrzenną a Klingoni mają maskowanie , które o dziwo nie zgineło z Czangiem......

Zarathos
    Uczestnik

nie wziely sie znikad, lanca (wersja 1.0) to bron wlasciwa Galaxy i pochodnym i maja ja montowana w stoczni, kwestia pomyslec zeby uzyc 😛 - MG wie o co mi chodzi i sie zgodzil. Na AM tez sie zgodzil i podobnie jak lanca - system wlasciwy Galaxy i pochodnym (nie widzialem uzycia na innym okrecie nie Galaxy, a Nebula to inaczej skonfigurowany Galaxy - MG sie zgodzil 😛

Nie wzielem tego znikad, po prostu MG zatwierdzil kanoniczne systemy uzbrojenia i oglupiania 😀 Jak mi zatwierdzi EP to dopiero bedzie zajawka, chociaz jakos watpie zeby sie zgodzil - jak w wiekszosci pozadnych boom-makerow z Galaxy (i Nebuli przy okazji) sa zbyt potezne - jeden przelot i po przeciwnikach :D.

Reyden
    Uczestnik

@Fercart

Klingonii mają to maskowanie, tylko go nie stosują ; nie wiem z jakiego powodu .

Ciekawe jak ci się udało zmodyfikowac deflektor w działo izomagnetyczne ;

A co do ww. działa jest to całkiem co innego niż to pokazane w Voyu - tamto nazywa się działo IZOKINETYCZNE a nie izomagnetyczne - jedyne znane działa tego typu to wersja ręczna z INS .

@ Zarathos

Nie wiem czy miotacze AM są skuteczne przeciw osłoniętym okrętom

Kronos
    Uczestnik

OD MG

Witam ponownie. Ponieważ robi się mały bałagan dlatego ogłaszam wszem i wobec iż tylko do końca tej tury to jest do niedzieli przyjmuję zgłoszenia dotyczące pomysłów na modernizacje systemów lub stosowanie jakiś wynalazków.

Po tym terminie nie będzie można już nic więcej używać. Tylko to co zostało zgłoszone i standartowo jest na wyposażeniu okrętu.

To na razie wszystko.

PS: Broń masowego rażenia czy taktyczna odpada, to z góry uprzedzam 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram