Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

No tyle, że i Klingoni i WGF i S31 startują z tego samego miejsca. Mając rózna predkosc maksymalna czas powinie nbyć rózny. Chyba ze to upraszczamy?

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

No jak napisal Koronos w przeliczeniu Klingoni maja kilkuminutowe opoznienie w stosunku do okretow federacyjnych ;> Oj nie czytalo sie dokladnie Coen 😉

Eric Keitel
    Uczestnik

Cztery godziny to jeszcze nie tak dużo czasu - przez ten czas niewielka różnica prędkości jakoś nie powinna za bardzo wpłynąć na długość lotu... Nawiasem mówiąc, Kronos, SFI i S31 będzie ile przed klingonami na miejscu? Napisałeś że kilkanascie minut, ale możesz uściślić? (żeby potem nie było nieścisłości)

Zarathos
    Uczestnik

No nie tak do konca pare minut. 4 godziny loty przy warp 9,4 (czyli maksymalna dla tych 3 grup) to 0,8 roku swietlnego (powinnismy chyba miec ten sektor na skanerach). KSO moze leciec z maksymalna 8,2 (B'rel) i dla niej lot potrwa 6,5 godziny.

Anonimowy
    Gość

KSO moze leciec z maksymalna 8,2 (B'rel) i dla niej lot potrwa 6,5 godziny.

Nic tylko się cieszyć 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Ja się cieszę. Nim wy dolecicie my zbadamy artefakt i spokojnie sobie wrócimy.W razie problemów będziecie zdejmowani po kolei 🙂

Reyden
    Uczestnik

@ Eric

Może MG chodziło o kilkuminutowe opuźnienie na starcie .

Przy 8.2 KSO bedzie leciec 6 h 19 min i 23 sekundy do sektora 045 ( tak klakulator z DITL-a twierdzi ) - przyleca ponad 2 puźniej niż my , mozliwe że już nie będzie czego badać 🙂

Zarathos
    Uczestnik

Kolejni niewykrywalni z uber-maskowaniem? Fercart, jak tam jest?

Anonimowy
    Gość

Fercart, jak tam jest?

Oj Zar Zar tego Ci nie powiem, ze względów oczywistych 😛

PS:

Chcesz żyć wiecznie ????

I. Thorne
    Uczestnik

Naprawdę Fercart. Ten ostatni post naprawdę jest zabókczo śmieszny. Nie myślałeś o umieszczeniu go w temacie Pogaduszki ❓ :>

Reyden
    Uczestnik

@Zarathos Uber-maskowania to oni nie mają bo MG nie pozwolił i m na to z Pegasusa .Wiec twoja Nebula ma szanse ich wykryć .Ja mam dwa pytania do Fercarta :1. Co chcesz zrobić z tym deflektorem ??Uzyć go tak jak ENT-D w BOBW ?? 2. Tajność S31 - do tej pory myślałem że tylko parę osób zpoza samej sekcji wie o niej , a z twojego posta wynika co innego - masa ludzi ją zna i popeira jej działania .AFFAIK - S31 kanonicznie nie jest jeszcze znana - pierwsza wzmianka o niej to conajmiej DG 51600 , rok 2374 - prawie dwa lata po czasie naszej rozgrywki

Anonimowy
    Gość

1. Maskowanie nie jest z Pegasusa.

2. Deflektor - ciekawe Reydenie ale akurat nie o tym myślałem. Dzięki za przypomnienie. 🙂

3.

Tajność S31 - do tej pory myślałem że tylko parę osób z poza samej sekcji wie o niej , a z twojego posta wynika co innego - masa ludzi ją zna i popeira jej działania .

Oni nie wiedzą, że ona istnieje to oczywiste , popierają więc nie tyle same jej działania co środki jakich owa organizacja używa.

Zwłaszcza wobec zagrożenia ze strony Borga i Dominium. Ludzie się boją i strach wyzwala właśnie akceptację dla takiego postępowania.

S31 ma oddanych sobie ludzi , którzy "stymulują" działania Rady i Admiralicji z tylnego siedzenia, subtelnie, delikatnie ale z żelazną konsekwencją. Pociągają za sznurki np. adm Ross , Sloan , adm Leyton, adm Erik Pressman - jak na ironię z ST TNG " The Pegasus" właśnie oraz duża grupa kpt GF np . Maxwell.

Zarathos
    Uczestnik

tia, a jak ma akceptowac srodki jaki S31 uzywa, skoro nie wiedza o tym, ze istnieja i tak wlasnie dzialaja? Bo nikt w Federacji (poza SFI :D) o nich nie wie, a SFI nie akceptuje takiego dzialania. To po rimo. A po secundo - ludzie w Federacji nie akceptuja dzialan a'la S31 - vide DS9 "Paradise Lost" i ojczulek Sisko ktory nie akceptowal dzialan swojego wlasnego syna a co dopiero glupich pomyslow Leytona. I jego znajomi mysleli tak samo. Ludzie w Federacji nie akceptuja dzialan a'la S31. Zwiekszona militaryzacja Floty - moze i tak, szczegolnie jezeli nie beda musieli za to placic. I nic poza tym.

Twoj ostatni post byl na prawde smieszny.

Anonimowy
    Gość

a jak ma akceptowac srodki jaki S31 uzywa, skoro nie wiedza o tym, ze istnieja i tak wlasnie dzialaja?

Przecież nie wiedzą , że ona istnieje to oczywiste, ale jest pare ale:

1. Pikuś nie miał żadnych oporów aby zniszczyć Borga nie zrobił tego tylko dlatego dostrzegł u Huga człowieczeństwo. I to był jego dylemat a nie załogi, bo jakoś nie zauważyłem by ktoś z załogi protestował.

2. Rada UFP nie chciała podzielić się z zmiennymi lekarstwem na ich chorobę - dopóki trwa wojna.

3. Maxwell atakował Kardachów, mimo to ciągle dowodził, żaden z jego oficerów nie pozbawił go dowódctwa, lepiej pomagali mu w tym - znaczące nieprawdaż Zar??

4. Kirk też na potęge łamał dyrektywy Federacji jak popadło i został admirałem.

😀 😀 , widzisz i tu jest między nami ogromna różnica dla Ciebie uosobieniem kpt GF jest Picard ( taki model idealny ), dla mnie J.T.Kirk --> Pikuś jest dobrym dyplomatą, negocjatorem ale kiepskim kpt w moim mniemaniu --> nie umie podejmować szybkich decyzji czego efekty mogliśmy parę razy na ekranie podziwiać 😎

Bo nikt w Federacji (poza SFI ) o nich nie wie, a SFI nie akceptuje takiego dzialania.

Może i nie akceptuje ale wie, że S31 istnieje i jakoś nic z tym nie robi..., ciekawe czemu: ręka rękę myje????

A po secundo - ludzie w Federacji nie akceptuja dzialan a'la S31 - vide DS9 "Paradise Lost" i ojczulek Sisko

Ciekawe czy myślał tak samo jak padł Betazed, albo Borg znajował się w Sol niepowtrzymanie prąc naprzód....

Twoj ostatni post byl na prawde smieszny.

Z załozenia miał byc , to i tak go napisałem 😀

Zarathos
    Uczestnik

1) Crusher, Geordi, Guinan... no, nikt nie protestowal. Deana chyba tez nie byla za bardzo tego. A reszty zalogi nie pokazywali.2) Wrog jest wrog, wroga sie nie leczy dla jego pieknych oczu. Jak zmienni sie poddali to dostali lekarstwo od razu, gdyby UFP akceptowala dzialania a'la S31 to by nie dostali i UFP pozbylaby sie zagrozenia ze strony Dominium.3) Zakladasz ze wszyscy w zalodze wiedzieli o co biega - a to niekoniecznie prawda. Wystarczy ze Maxwell powiedzial im (lacznie z PO) ze dostali tajne rozkazy od dowodztwa Floty i mogli sobie latac i atakowac kardachow. Dopiero po przylocie E-D sprawa (dla oficerow mostka - nikogo wiecej!) wyszlaby na jaw a do tej pory Maxwell mogl miec na mostku zaufanych sobie ludzi. Ilu ich potrzebowal - 5? 6? 4) Times, they are changing -jak to mawiaja. Co bylo dobre w czasach Kirka nie musialo byc dobre w czasach Picarda. Skad wiesz ze SFI nic nie robi zeby dopasc S31? Ostatecznie dla picu tak dobrze sie nie maskuja przed wszystkimi :POwszem, pewnie myslal. Bo widziesz - sa rzeczy dla ktorych warto umrzec. Nawet jezeli reszcie swiata wydaje sie to bezsensowne.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram