Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

W takim razie, prosiłbym żeby Coen usunął ze swojego posta zdanie że jego okętu nie jest w stanie wykryć żadna frakcja - bo w tej sytuacji jest bez sensu.

To pokaz mi to zdanie w moim poście jeśli łaska.

Reyden
    Uczestnik

Przyznaję - trochę się zagalopowałem .Zmodyfikowałem posta - jak by dalej komuś nie pasował to niech da znać , a MG go usunie .

Eric Keitel
    Uczestnik

Racja, Coen. Wybacz - odnosiłem się do tej wersji twojego posta której jeszcze nie zdążyłeś edytować.

I. Thorne
    Uczestnik

Wracając do wiedzy wywiadów o innych.Romulanie wiedzą tylko, że SFI leci. Tą informację mamy od agenta z DS9. To, że inni mogą lecieć to są tylko domysły. Dopóki kogoś nie wykryjemy to nic nie wiemy.Eric. A propos tych drucików. W czasie walki okrętem mocno trzęsie i życzę szczęścia załogantom co sie na nie nadzieją 🙂

Eric Keitel
    Uczestnik

A który załogant łazi kanałami Jeffriesa jak nie musi? :] Zwyczajnie odłączy się od nich zasilanie, jak coś tam się zepsuje...

Zeal
    Uczestnik

Mam pytanie, czy takie skrótowe przeliczenie plus ewentualne dodatkowe dane na PM wam wystarczą czy wolicie bardziej rozbudowywane wersje zajmujące się każdym okrętem z osobna ?

Skrótowe przeliczenie + szczegóły na PM to dobre rozwiązanie. Zainteresowani i tak wymienią się nimi w razie konieczności .

Corvus
    Uczestnik

Skrótowe przeliczenie + szczegóły na PM. Też mi sie podoba.

Zarathos
    Uczestnik

jup niezle brzmi

Coen
    Uczestnik

Ale jak rozumiem, kiedy będzie coś większego do opisania, np dla jednego konkretnego okretu to bedzie to w większej formie?

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

No jak dla mnie przeliczenie Kronosa jest ok i nie mam nic przeciwko zeby tak pozostalo. Mysle ze dopiero szczegolowe przeliczenia okretow warto przesylac PM-ami. Zas co do karty postaci - Kronos cierpliowsci - mam wreszcie troszke wolnego czasu wiec sprobuje cos sklecic 😉

Zeal
    Uczestnik

Odnośnie informacji o dowódcach poszczególnych jednostek przesyłanych przez MG - rozumiem, że dane te każdy dostanie dopiero w momencie zidentyfikowania konkretnego okrętu? Dziwne by na przykład było, gdybym już teraz miał informacje o tym jakie romulańskie okręty i przez kogo dowodzone są na miejscu. Ba, jako Qal nie wiem nawet, czy w ogóle tam są, a co dopiero mówić o czytaniu informacji o konkretnych dowódcach..

Coen
    Uczestnik

A i pytanie do MG

Wszystkie okręty bezpiecznie przekroczyły tunel i ruszyły w kierunku sektora 045 oddalonego o 4 godziny lotu z maksymalną prędkością……

Z czyją maksymalną prędkością? Bo maksymalna B'Rela b rózni się diametralnie od maksymalnej Nebuli czy Excelsiora c

Zarathos
    Uczestnik

podejrzewam ze z maksymalna dostepna dla danej grupy. to by bylo... 9,6 chyba dla SFI (o ile znow czegos nie pomieszales na swojej stronie), 9,4 dla S31 i 8,2 dla KSO

Eric Keitel
    Uczestnik

Dla SFI też 9.4 - to maksymalna awaryjna prędkość Nebuli (według IKC betleH)Coen, chyba chodzi o maksymalną prędkość najwolniejszego statku w grupie - żeby każdy nadążał...

Kronos
    Uczestnik

OD MG

Odnośnie kart postaci jako danych wywiadowczych masz Zeal rację otrzymacie je ewentualnie po kontakcie z daną jednostką na razie macie tylko domysły.

Co do przeliczenia, Coen owszem jeśli zajdzie taka potrzeba przeliczenie będzie rozszerzane.

A prędkość maksymalna to znaczy prędkość maksymalna każdej z grup. Czyli najwolniejszego okrętu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram