Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Równowaga sił - komentarze
OD MG
Czas więc zacząć życze miłej zabawy i powodzenia 😀 przyda się wam 🙂
Ludziska, nawaliłem!!!!!!Moja postac nazywa się teraz: Daise'Enarrain Kaol i-Ra'tleihfi tr’Aimne.Przepraszam że nie powiadomiłem wcześniej.
Że jak? A co z tego jest imieniam, a co nazwiskiem? 🙂
Imię: Kaol
Nazwisko: i-Ra'tleihfi tr’Aimne
Stopień: Daise'Enarrain
Czyli nazwisko prawdziwego romulanina 😀
Ja niestety troszke sie opoznie z karta postaci jak i rozpoczeciem gry ;> Wszystko niestety w zwiazku z tym ze w weekend pracowalem a od jutra zaczynam poranna zmiane. Tak wiec pierwsze powzaniejsze ruchy przy uzupelnianiu brakow bede w stanie zrobic dopiero jutro po poludniu ;> Mam nadzieje ze okazecie wyrozumialosc.
Tak wiec pierwsze powzaniejsze ruchy przy uzupelnianiu brakow bede w stanie zrobic dopiero jutro po poludniu ;>
U mnie z postem będzie podobnie, tylko popołudnie należy zamienić na wieczór. ;> Dobrze, że chociaż karty postaci mam już zrobione i wysłane do MG.
PS. Coen, Zeal, fluor - w razie czego mój mail jest w profilu, jakbyście czegoś w dzień potrzebowali. 😉 GG i WWW będę mieć dostępne dopiero koło godz. 19-20...
jIpaS 'e' vItlhIj. DujwIj beq chaH:
IKS cha'San
Suv'argh la', 'utlh'argh tuq, HoD
qaylIr Sogh'a', tIrna' puqloD, jo'DI' tuq, yaS wa'DIch ya je
ghoreQ Sogh, m'qtaS puqloD, jo'DI' tuq, yaS cha'DIch DeghwI' je
roQSoch SoghHom, QaHleD puqloD, ngoS tuq, jonpIn
Qargh'a' lagh, m'qtaS puqbe', jo'DI' tuq, nuHpIn
Her'agh, Qargh'a' puqloD, jo'DI' tuq, ya cha'DIch
bItHeS lagh, 'orghjov puqbe', jo'DI' tuq, jonpIn cha'DIch
waQ'op lagh, 'uynaH puqbe', nuHpIn cha'DIch
Hab'IbleH lagh, wergh puqbe', jo'DI' tuq
Qan, po''er puqloD, ngoS tuq, HaqwI' vutwI' je
QentIr, Qargh'a' puqloD, jo'DI' tuq, jonwI'
tlhento', 'yjleS puqbe' 'ur tuq, QumpIn jonwI' je
wa'wej, QeDpIn jonwI' je
Komandor Szuwarek i jego dzielna załoga wkrótce dołączą do misji :>
- To do roboty. Zmajstrujcie też sknery antyprotonowe. Przydadzą się, bo gdzieś tam się romulanie szwędają.
- Aye. - oficerowie wyszli z sali i pospieszyli na swoje stanowiska. Każdy miał co robić, a kapitan miałą to do siebie, że lepiej wykonywać jej rozkazy szybko.
== Mostek ==
Aiien dała swoim oficerom trochę czasu i wyszłą na mostek.
- Jest coś?
- Tak, ma'am. Mamy dwie grupy okrętów. Jedna mała, 2 jednostki, druga większa 4 okręty.
- Czyje?
- Nie wiemy, ma'am. Wiemy że tam są, nic poza tym.
Zarathos: o skuteczności skanów decyduje MG, nie gracz. Jesli nie miałes jego zgody na taki a nie inny ich efekt, popełniłeś duży błąd.
Jeśli MG wiedział o skanie i zaaprobował taki efekt - zarzut wycofuję.
Cóz, MG z tego co móił to nie wiedzial i na pewno nie zaaprobował.
OD MG
Zarathos i Reyden wyprzedzacie fakty to raz, zwłaszcza ty Zarathos, bo Reyden trochę się rozpędził i za korytarzem się już znalazł ;> a ty z nim 🙂 Ale co ważniejsze wymyślasz ( co wam akurat wolno ) i wprowadzasz od razu w życie ( co niekoniecznie powinno mieć miejsce zwłaszcza że tura trwa dość krótko w stosunku do czasu rzeczywistego ) i na koniec opisujesz efekt działania waszych wynalazków co jest niedopuszczalne. Proszę poprawić posty i pamiętać o tym na przyszłość.
Dziękuję za uwagę.....
Tu nowy Moderator tego działu :>Jak widzę znowu zaczyna się problem, który wystąpił w poprzedniej bitwie. Wynalazki. Choć są one zgodne z kanonem to beż wiedzy MG, nie powinny być wstawiane w posty, dopóki on sam nie wyrazi na nie zgody. Niedopuszczalne jest wpisywanie je zgodnie z zasadą "teraz są, to może Mistrz sie przekona". Jeśli to stanie się nawykiem to w zamian fajnej wymiany ognia, gra stanie polem doświadczalnym dla dziwnych urządzeń. Czy tak ma wyglądać rozgrywka?Wnioskuję, aby w przyszłości takie pomysły traktować jako niesubordynację. I należycie karać.
ehem:
(...)
- w DS9 (A Die is Cast) sensory Federacji byly w stanie wykrywac zamaskowane okrety w warp (wykrywaly poruszajace sie pola czasteczek tetrinowych) - nawet okrety o ulepszonym maskowaniu.
(...)
Czy cos z tego byloby dostene dla mojej Nebuli. Ta sztuczka Daty byla wykonana na Nebuli z zasobnikiem bojowym, wiec okret wywiadu z sensorami powinien byc tym bardziej do tego zdolny. Podobnie jak do metody z DS9.
Tak twoja jednostka będzie mogła wykryć okręty czające się w pobliżu. Masz wszystkie metody oprócz tych - Nadajniki kwantowe - używane przez ENT do wykrywania okrętów sulibanskich, ale to technologia z 31 wieku wiec pewnie niedostępna
Jak to odczytac? Wydaje mi sie ze fragment o wykrywaniu zamaskowanych okretow czajacych sie w poblizu jest dosc jasny.
To bylo zatwierdzone, jedyne w czym zawinilem to opis rezultatu, zaraz to poprawie.
Co do przekroczenia korytarza - jestem poslusznym podwladnym Reydena i staram sie nie zostawac w tyle 😛
Od Moderatora: Jak MG pozwolił to się nie czepiam
W warp.
Poza tym jest jeszcze coś... Ale na razie owo "coś" zostawię dla siebie.