Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kronos
    Uczestnik

OD MG

Czas więc zacząć życze miłej zabawy i powodzenia 😀 przyda się wam 🙂

Corvus
    Uczestnik

Ludziska, nawaliłem!!!!!!Moja postac nazywa się teraz: Daise'Enarrain Kaol i-Ra'tleihfi tr’Aimne.Przepraszam że nie powiadomiłem wcześniej.

I. Thorne
    Uczestnik

Że jak? A co z tego jest imieniam, a co nazwiskiem? 🙂

Corvus
    Uczestnik

Imię: Kaol

Nazwisko: i-Ra'tleihfi tr’Aimne

Stopień: Daise'Enarrain

Czyli nazwisko prawdziwego romulanina 😀

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Ja niestety troszke sie opoznie z karta postaci jak i rozpoczeciem gry ;> Wszystko niestety w zwiazku z tym ze w weekend pracowalem a od jutra zaczynam poranna zmiane. Tak wiec pierwsze powzaniejsze ruchy przy uzupelnianiu brakow bede w stanie zrobic dopiero jutro po poludniu ;> Mam nadzieje ze okazecie wyrozumialosc.

I. Thorne
    Uczestnik

Wykażemy.Kara: 15 lat ciężkich robót 🙂

Gosiek
    Uczestnik

Tak wiec pierwsze powzaniejsze ruchy przy uzupelnianiu brakow bede w stanie zrobic dopiero jutro po poludniu ;>

U mnie z postem będzie podobnie, tylko popołudnie należy zamienić na wieczór. ;> Dobrze, że chociaż karty postaci mam już zrobione i wysłane do MG.

PS. Coen, Zeal, fluor - w razie czego mój mail jest w profilu, jakbyście czegoś w dzień potrzebowali. 😉 GG i WWW będę mieć dostępne dopiero koło godz. 19-20...

fluor
    Klucznik

jIpaS 'e' vItlhIj. DujwIj beq chaH:

IKS cha'San

Suv'argh la', 'utlh'argh tuq, HoD

qaylIr Sogh'a', tIrna' puqloD, jo'DI' tuq, yaS wa'DIch ya je

ghoreQ Sogh, m'qtaS puqloD, jo'DI' tuq, yaS cha'DIch DeghwI' je

roQSoch SoghHom, QaHleD puqloD, ngoS tuq, jonpIn

Qargh'a' lagh, m'qtaS puqbe', jo'DI' tuq, nuHpIn

Her'agh, Qargh'a' puqloD, jo'DI' tuq, ya cha'DIch

bItHeS lagh, 'orghjov puqbe', jo'DI' tuq, jonpIn cha'DIch

waQ'op lagh, 'uynaH puqbe', nuHpIn cha'DIch

Hab'IbleH lagh, wergh puqbe', jo'DI' tuq

Qan, po''er puqloD, ngoS tuq, HaqwI' vutwI' je

QentIr, Qargh'a' puqloD, jo'DI' tuq, jonwI'

tlhento', 'yjleS puqbe' 'ur tuq, QumpIn jonwI' je

wa'wej, QeDpIn jonwI' je

Komandor Szuwarek i jego dzielna załoga wkrótce dołączą do misji :>

Zeal
    Uczestnik

- To do roboty. Zmajstrujcie też sknery antyprotonowe. Przydadzą się, bo gdzieś tam się romulanie szwędają.

- Aye. - oficerowie wyszli z sali i pospieszyli na swoje stanowiska. Każdy miał co robić, a kapitan miałą to do siebie, że lepiej wykonywać jej rozkazy szybko.

== Mostek ==

Aiien dała swoim oficerom trochę czasu i wyszłą na mostek.

- Jest coś?

- Tak, ma'am. Mamy dwie grupy okrętów. Jedna mała, 2 jednostki, druga większa 4 okręty.

- Czyje?

- Nie wiemy, ma'am. Wiemy że tam są, nic poza tym.

Zarathos: o skuteczności skanów decyduje MG, nie gracz. Jesli nie miałes jego zgody na taki a nie inny ich efekt, popełniłeś duży błąd.

Jeśli MG wiedział o skanie i zaaprobował taki efekt - zarzut wycofuję.

Coen
    Uczestnik

Cóz, MG z tego co móił to nie wiedzial i na pewno nie zaaprobował.

Kronos
    Uczestnik

OD MG

Zarathos i Reyden wyprzedzacie fakty to raz, zwłaszcza ty Zarathos, bo Reyden trochę się rozpędził i za korytarzem się już znalazł ;> a ty z nim 🙂 Ale co ważniejsze wymyślasz ( co wam akurat wolno ) i wprowadzasz od razu w życie ( co niekoniecznie powinno mieć miejsce zwłaszcza że tura trwa dość krótko w stosunku do czasu rzeczywistego ) i na koniec opisujesz efekt działania waszych wynalazków co jest niedopuszczalne. Proszę poprawić posty i pamiętać o tym na przyszłość.

Dziękuję za uwagę.....

I. Thorne
    Uczestnik

Tu nowy Moderator tego działu :>Jak widzę znowu zaczyna się problem, który wystąpił w poprzedniej bitwie. Wynalazki. Choć są one zgodne z kanonem to beż wiedzy MG, nie powinny być wstawiane w posty, dopóki on sam nie wyrazi na nie zgody. Niedopuszczalne jest wpisywanie je zgodnie z zasadą "teraz są, to może Mistrz sie przekona". Jeśli to stanie się nawykiem to w zamian fajnej wymiany ognia, gra stanie polem doświadczalnym dla dziwnych urządzeń. Czy tak ma wyglądać rozgrywka?Wnioskuję, aby w przyszłości takie pomysły traktować jako niesubordynację. I należycie karać.

Zarathos
    Uczestnik

ehem:

(...)

- w DS9 (A Die is Cast) sensory Federacji byly w stanie wykrywac zamaskowane okrety w warp (wykrywaly poruszajace sie pola czasteczek tetrinowych) - nawet okrety o ulepszonym maskowaniu.

(...)

Czy cos z tego byloby dostene dla mojej Nebuli. Ta sztuczka Daty byla wykonana na Nebuli z zasobnikiem bojowym, wiec okret wywiadu z sensorami powinien byc tym bardziej do tego zdolny. Podobnie jak do metody z DS9.

Tak twoja jednostka będzie mogła wykryć okręty czające się w pobliżu. Masz wszystkie metody oprócz tych - Nadajniki kwantowe - używane przez ENT do wykrywania okrętów  sulibanskich, ale to technologia z 31 wieku wiec pewnie niedostępna

Jak to odczytac? Wydaje mi sie ze fragment o wykrywaniu zamaskowanych okretow czajacych sie w poblizu jest dosc jasny.

To bylo zatwierdzone, jedyne w czym zawinilem to opis rezultatu, zaraz to poprawie.

Co do przekroczenia korytarza - jestem poslusznym podwladnym Reydena i staram sie nie zostawac w tyle 😛

Od Moderatora: Jak MG pozwolił to się nie czepiam

Zeal
    Uczestnik

W warp.

Poza tym jest jeszcze coś... Ale na razie owo "coś" zostawię dla siebie.

Kronos
    Uczestnik

Od MGZarathos mogła nie oznacza że musi 🙂 Pozatym to akurat promieniowanie nie występuje tak jak je opisałeś.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram