Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

W większości zgadzam się z opinią Eica, poza tym że Tal Shiar na pewno wie, że sekcja stosuje wszystkie chwyty i nawet czasami łamie traktaty (chce to udowodnić, ale zawsze dowody szybko umierają, ciekawe dlaczego?)Coen, nie doczytałem zaraz znajdę podobne, starsze jednostki.Łokiej teraz są Soreny. Może być?

Eric Keitel
    Uczestnik

Wolę zeby MG się wypowiedział, głównie dlatego, ze z tego co wiem (wydaje mi się) sekcja nie interweniuje ot tak - i raczej nie lata sobie wesoło po terenach innych mocarstw. Załatwia co ma do załatwienia, zabija świadków, lub poozbywa się ich w inny sposób, i znika. Koniec kwesti - i zazwyczaj zajmuje się problemami wewnętrznymi, tylko wjakichś "nagłych" wypadkach (naprzykład w czasie wojny) dba o pokój w Federacji w inny sposób - jak naprzykład teraz, wysyłajac okręty po urządzenie.

Zarathos
    Uczestnik

Siem zgadzam z Ericiem (pomijajac ze wg mnie S31 to nie jest jakas WIELKA organizacja tylko cos na podobienstwo grupy trzymajacej wladze - jest ale nie ma bo to tylko pare osob - bezwzglednych, ale tylko pare. Od brudnej roboty maja najemnikow i osobami z federacji ktorymi z tego czy innego powodu latwo manipulowac. Sami bezposrednio dzialaja tylko w naglych wypadkach - jak to mialo miejsce w wojnie z Dominium.

Anonimowy
    Gość

Chyba nie do końca masz racje Zar za Memory Alfa:

Section 31 is an officially nonexistent and uncondoned rogue agency within Starfleet Intelligence that claims to operate in the name of the security of the United Federation of Planets.

Niezłe co?? 🙄 🙄

Little information is available about the activities of the organization, but one of its operatives has claimed that Section 31 deals with threats to the Federation that others do not even realize exist.

Żywy dowód na to, że S31 ma racje bytu i nie jest tylko i wyłącznie grupa trzymającą władzę, raczej państwem w państwie albo organizacja w organizacji.

I jeszcze wypowiedx Sloana:

(...) Luther Sloan, who described Section 31 as an autonomous agency created as part of the original Starfleet Charter.

In "Extreme Measures" (DS9) Bashir stated that Section 31 had existed for "300 years".

It seemed Section 31 had been planning for what it regarded as a likely war with the Romulan Star Empire following the Dominion War. The agency projected that the Dominion was likely to end up confined to the Gamma Quadrant, the Cardassian Union occupied and left in shambles, and the Klingon Empire to spend at least ten years rebuilding from the damage left by the Klingon-Cardassian War, the Second Federation-Klingon War, and the Dominion War. Section 31 regarded Cretak as a potential threat to the Federation in the post-war quadrant, as her primary loyalties were to the Star Empire's interests, while Koval could be counted on to influence Romulus in Section 31's favor. (DS9: "Inter Arma Enim Silent Leges")

I jak tu ich nie lubić ci panowie i pewnie panie wiedza jak nikt inny, ze trzeba chronić UFP nie tylko przed nią samą.

Kronos
    Uczestnik

Od MG

Można powiedzieć iż mamy już komplet i można zacząć grać. Jeśli ktoś jeszcze chce się przyłączyć nich daje szybko znać.

Jekieś pytania jeszcze przed rozgrywką ?

A i panowie i panie przypominam o kartach postaci bo jeszcze nie wszyscy dosłali.

Pozdrawiam

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Przyszedl czas na prezentacje zalogi RES Nei'rrh 😉

Enarrain Takaram Keirianh - pierwszy oficer/taktyczny

El'Riov Zorak Lhoell - szef ochrony

El'Riov Latta Arriufvi - nawigator/sternik kobieta

Enarrain Stelam Tal - naukowy

Enarrain Isha Keirianh - glowny inzynier kobieta (zbieznosc nazwisk z FO nieprzypadkowa - blizniacy 😉

El'Riov Rh'vaurek Nerek - lekarz

Enarrain S'Tcaevra Lillith - dowodca batalionu Tal'Shiar (ewentualnie)

Zas co do karty postaci to bede w stanie ja dostarczyc MG dopiero w okolicach poniedzilaku - niestety zajety praca bede mial weekend ;>

Corvus
    Uczestnik

Można wiedzieć kiedy rozpoczynamy armagedon???

Zarathos
    Uczestnik

jak wszyscy wysla swoje karty - czyli nie wczesniej niz w poniedzialek bo ja swoja dpiero w poniedzialek przesle chyba ze cud sie zdarzy

Eric Keitel
    Uczestnik

Hmm, jakoś wczoraj czy dzisiaj MG pisał mi że grę zaczynamy jutro...

Corvus
    Uczestnik

W pierwszych paru turach karty raczej nie bedą potrzebne. Poza tym Zar, jeden dzień poślizgu to nie tragedia. Dlatego ja chcę grać choćby od zaraz.

Reyden
    Uczestnik

Co do rozpoczęcia gry , dołaczącze się dopiero koło godziny 17.00-18.00 , wcześniej nie mam czasu .

Mam pytanie co do ataków WARP ala ten z Voy:Message in A Bottle - czy można atakować fazerami , czy tylko torpedy dozwolone ??

I z jaką predkością poelci torpeda po wystrzeleniu w WARP , Dilt pisze że +10% do prędkosci WARP ale czy to 10% ze skali WARP ( np. 10% z WARP 8 ) czy 10% z wielokrotności C .

Gosiek
    Uczestnik

Co do rozpoczęcia gry , dołaczącze się dopiero koło godziny 17.00-18.00 , wcześniej nie mam czasu .

Ja w tygodniu też będę się pojawiać w grze i pisać nowe posty popołudniami a raczej wieczorami, o czym lojalnie uprzedzam. Do godz. 18-19 jestem w pracy i niestety nie mam dostępu do forum. Oczywiście będę na bieżąco a w weekendy postaram się nadrabiać ewentualne zaległości w pisaniu. 😉

W razie spraw pilnych i nie cierpiących zwłoki Klingoni i MG dostaną mój mail kontaktowy, pod którym będzie mnie można złapać w pracy.

Anonimowy
    Gość

Ja w tygodniu też będę się pojawiać w grze i pisać nowe posty popołudniami a raczej wieczorami, o czym lojalnie uprzedzam.

U mnie niestety to samo , sesja się zbliża nieubłaganie....

Jak Gosia, ewentualne zaległości postaram się uzupełnić w weekendy.

Gosiek
    Uczestnik

sesja się zbliża nieubłaganie....

Sesje mają to do siebie, że występują cyklicznie i są od siebie oddalone, więc za jakis miesiąc będziesz znów szczęśliwym i prawie wolnym od nauki człowiekiem. 😉 I wtedy będziesz mieć więcej czasu na grę. Praca niestety jest złem codziennym i stałym ze zdecydowanie za krótkimi przerwami weekendowymi. ;> Ale jakoś trzeba będzie sobie z tym poradzić.

Kaleh
    Uczestnik

Moja liczba egzaminów w sesji: 0Moja liczba zaliczeń na prawach egzaminu w sesji: 0Ale za to 3 prace zaliczeniowe i 1 rozdział do oddania....Żyć nie umierać 🙂 Ale kartę MG dostarczę na poniedziałek/wtorek bo właśnie wyjeżdżam na 1 dzionek....

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram