Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Dlatego ja opijam zwycięstwo fregatą 🙂 Ziemianie to banda leni i trochę pracy w kopalniach nauczy ich jak się pracuje.

Zarathos
    Uczestnik

Wolny, wolny... a racja, to PBF 😀 przed fazerem czy disruptorem tak czy tak nie ucieknie (he he he)

CoBrah
    Uczestnik

Tylko Federacja jest za silna - puścimy na nich CoBraha (mimo, że jest sojusznikiem czasami trzeba zastosować gambit smile.gif )

Ale ja prosze tak mna tu nie rozporzadzac 🙂 Kardasjanie to dumny lud, nie damy soba rzadzic przez jakies ptaki z dalekiego imperium 😀

Szczegolnie moja ukochana kasta :>

I. Thorne
    Uczestnik

Cicho glinnie bo gdyby nie my to nic nie usłyszelibyście o tym obiekcie tylko nadal pralibyście się z Maquis (z wiadomym skutkiem 😀 )

Reyden
    Uczestnik

Ja jestem za tym zerem 🙂

Tia , a potem Klingonii podniosą larmo , Coen szczególnie . 🙂

Zarathos
    Uczestnik

no, maquis by padli jak muchy - po przybyciu Dominium 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Spokojnie Maquis jeszcze nie myśla o Dominium i piorą (bez namaczania 🙂 ) Kardazjan, że aż miło.

CoBrah
    Uczestnik

Cale szczescie ONI jeszcze nie mysla :>

Corvus
    Uczestnik

Co do okrętów romulańskich to ja i tak je lekko osłabiłem, ale jak bedziecie sie czepiać to żywcem wezme to co znalazłem u Coena. Więc cichosza. 😀 Taktyki na każdego z przeciwników też mam z grubsza opracowane, więc spodziewajcie sie niespodziewanego. 😀

I. Thorne
    Uczestnik

Potwierdza słowa Corvusa (gdzie podziały się 3 wyrzutnie na D'd??? 🙂 )Zawsze możemy wrócić do starych i będzie weselej...Pytanie techniczne. To torpedy zadają tylko 20 000 obrażeń? Zostały 10-krotnie osłabione? Przecież zawsze były powyżej 200 000 (klingońskie zaawansowane 450 000).

Kronos
    Uczestnik

Od MG

tak zostały osłabione, panowie ja widze że nie czytacie w ogole zasad jakie będą obowiązywać. tam wszystko jest. Odsyłam do Tematu : Zasady moj post

Pozdrawiam

fluor
    Klucznik

Ano wchodzę do bitwy :> Zawsze się zastanawiałem jak to jest być honorowym Klingonem i strzelać z ukrycia, a kiedy mnie namierzą - znikać 😉

Szczegóły dotyczące mojego okrętu i załogi (ci co znają poprzednią sesję WFK wiedzą do czego jestem zdolny gdy się przyłożę 😉 ) będą wkrótce.

PS. Gosiu:

chech Sogh - porucznik jest pijany

Sogh chech - pijany porucznik

Zarathos
    Uczestnik

Flour, tak Federacje porzucic, tego sie po panu nie spodziewalem poruczniku 🙁

I. Thorne
    Uczestnik

Czy Klingon czy federak - bez różnicy - do odstrzału 😎

Reyden
    Uczestnik

a propos przyszłych sesji - jak uda mi się mój system doprwadzić do końca - to przyszłosci mozemy zagrac w coś takiego .

Polowanie na zbuntowany okręt ( dokąłdnie to SI była by zbuntowana )

Cel : okręt klasy Excalibur - możliwe że prototyp

Informacje podstawowe :

Typ : Super pancernik

Data wejścia do służby liniowej:

Liczba zbudowanych jednostek: NX-      USS EXCALIBUR + 12 innych

Budowany w latach :

Przewidywany czas budowy :

Status : Budowany / W służbie liniowej

Rozmiary :

Długość: 3 200 m

Szerokość: 1 725

Wysokość: 435 m

Liczba pokładów:

Załoga : 4 500 osób

Masa :

Systemy zasilające :

Zasilanie główne: 1 rdzeń strumieniowy

Zasilanie pomocnicze: 2 kwantowe reaktory grawitacyjne + 1 awaryjny rdzeń MARA

Systemy napędowe :

Napęd FTL : 2 gondole strumieniowe

Napęd STL : HiperImpulsowy

Maksymalna  prędkość FTL: SLS 25  ( odpowiednik  WARP 9.9999891 )

Przelotowa prędkość FTL :  SLS 24 (odpowiednik  WARP  9.999988 )

Prędkość STL: 0,5 c 

Przyśpieszenie : 0,68  c/s

Systemy Bojowe :

Broń energetyczna :

Kupa dział kwantowych ( plusowych i wiązkowych ) , fazery kwantowe – 75-120 dział

Moc :  8 000 000 TW

Maxymalna moc skuteczna : ??

Uzbrojenie torpedowe : 48 pulsacyjnych wyrzutni , 6 wyrzutni seryjnych

Zapas torped : 8 000 kwantowych MK II / 450 trikobaltowych / 80 transfazowych MK II / 20 Hellreiser typ 3 .

Systemy Obronne :

Osłony : Multifazowe , adaptacyjne osłony o mocy 900 000 000 TJ

Pancerz : N/A

Kadłub: Podwójny , ciężki ze zubożałego neutronium

Pola SIF : podwójne , mocne

Inne systemy Obronne : system PD ( Point Defense – broń przeciwtorpedowa )

Dodam tylko że przeznaczeniem tej klasy jest walka z BORG .

Druga strona będzie się składać z połaczonych sił UFP/KSO/RSN/CSU , coś koło 50-120 okrętów - zależnie jak wyjdzie moc bronii grupy vs. moc osłon Excalibura ( tak z 50-60 % mocy będzie ) .

Z dostępnych jednstek bedą Akira B , Defiant B , Raptor , Ranger ( Akira NG ) , Excelsior C i Excelsior II , Miranda C , Ulysses , N'V , Voo'leH , Connie II , Vood'Dah ,

D'D wersja B , Valdore v.2 , i kilka innych jeszcze nie wymyslonych ( w tym Bop o sile ognia ~ Vor'Cha , oraz lostniskowiec klingoński ala Vood'Dah )

Możliwe że na 1 gracza będzie przypadać grupa okrętów , dane niektórych okretów oraz parametry broni tutaj

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram