Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił - komentarze

Równowaga sił - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 611 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

Ja, jak już mówiłem gram postać skrajnie "sekcyjną" - Jeśli uznam, że wasza obecność zagraża interesom Federacji, to was zaatakuję. Ale wtedy nie wiem, musielbyście chyba spie****z tym obcym urządzeniem na własną ręke/zbratać się z inną frakcją. W przeciwnym razie, nie zaatakuje was.

MOD: Proponuję jednak panować nad słownictwiem - wulgaryzmów nie używamy!

Anonimowy
    Gość

Ja, jak już mówiłem gram postać skrajnie "sekcyjną"

Ja dla odmiany planuje grać postacią prezentującą bardziej centrowe poglądy w Sekcji.

(...) musielbyście chyba spieprzać z tym obcym urządzeniem na własną ręke/zbratać się z inną frakcją

Tiaa nie róbcie tego bo dostaniecie kwantówką między oczy chłopaki....

Eric Keitel
    Uczestnik

... Raczej nagle dowiecie się, że sekcja 31 korzysta z maskowania - i zobaczycie sporą ilość torped ;)A tak na poważnie - sekcja kieruje się dobrem Federacji, koniec kropka. Jeśli będziecie w stanie pomóc nam odzyskać urządzenie, to możemy działać razem (i też, dopiero od momentu kiedy się spotkamy - S31 się nie afiszuje ze swoją obecnością) Ale jeśli chcecie być samodzielni, sprzymierzać się z rasami, które potencjalnie mogą Federację zaatakować, etc - to przynajmniej moja postać uzna was za wrogów (I nie ma tu nic osobistego, ale dla mnie "RPG" to właśnie odgrywanie postaci. A sekcja zapewne w ten sposób działa)

Kronos
    Uczestnik

Kilka sugestii by uprzedzić pytania :1. Wszystkie frakcje mogą mieć oddziały specjalne, komandosów czy jak ich tam nazwiecie2. Korzystanie z torpedo brudnych, jonowych, polaronowych, trikobaltowych etc jest na razie zabronione może dostaniecie po jednej sztuce by móc zniszczyć obiekt jeśli nie ma wpaść w inne ręce, ale to zobaczymy.3. Broni podprzestrzennej nie ma4. Można użyć broni chemicznej i biologicznej, informatycznej – przed użyciem konsultacja z MG5. Można fałszować sygnaturę warp, jak i sygnaturę broni energetycznej6. Czy mogę wyposażyć promy w maskowanie - tak - ( nie dotyczy SFI )7. Co z promami kamikadze - nie ma ichPromy mogą byś wykorzystane, do badań, rekonesansu abordażu itd…8. Możecie mieć kombinezony do walki przy 0 grawitacji9. Inhibitory transportera - dopuszczone, może zadziałają :)10. Możecie mieć na pokładzie specjalistów z różnych dziedzin Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to pisać :)Panowie co to za bratanie wywiadów, jeszcze się gra nie zaczęła 🙂 Poza tym pewnie jedne z rozkazów SFI brzm zniszczyć wszelkie dowody istnienia S31. 😀

Kaleh
    Uczestnik

OK... coś poza zgłoszeniem się? Jakąś kartę postaci... dowódcę... nazwę...?

Eric Keitel
    Uczestnik

To ja mam pytanie, odnośnie innych ras na pokładzie okrętu. I nie chodzi mi o rasy członkowskie Federacji, tylko na przykład o Romulanina, sztuk jeden. Jako Pierwszego Oficera - i to jeszcze pewnie nie jest problem, ale jako ze wszyscy jesteśmy z wywiadów, chciałbym by zostało ustalonych kilka rzeczy... Nie chciałbym, zeby w środku bitwy okazało się, że ów pierwszy okazał sie romulańskim szpiegiem...

Anonimowy
    Gość

Co z systemami walki elektronicznej??

Nie chciałbym, zeby w środku bitwy okazało się, że ów pierwszy okazał sie romulańskim szpiegiem...

No właśnie trzeba będzie przeprowadzic weryfikację kadr...

I nie chodzi mi o rasy członkowskie Federacji, tylko naprzykład o Romulanina, sztuk jeden. Jako Pierwszego Oficera

To zabawne ja zamierzam mieć na mostku Kartazjanina 😀 , eks członka Kasty Obsydianowej.....

Kaleh
    Uczestnik

Ja nie mam problemu.... nasze okręty są raczej czysto krajowe 😉 Chociaż pamiętam jednego federaka który przystał do Romulan....OK... me miano to Khoret.... wszelkiego typu nazwiska rodowe itp. podam później jak się dogrzebię do historii takiego jednego.... klasa Hawk.... przydzielenie nazwy pozostawię swojemu admirałowi 😀

Reyden
    Uczestnik

@ Kaleh

Zawartośc karty postaci podawał Coen pare stronek wcześniej

Nazwa okrętu :

tu masz przykłądową listę nazw okrętów :

Belak ,D'deridex , Devoras ,Haakona , Khazara ,Makar , Temet , Terix , Antius, Irix,  Mereidex, Vrelnec, J’pax,  D’ereq, D’seret, D’varian, T’deret,T’dir, T’salvan, S’tema, V’ashan, D’desedex, D’teres, D’vinn, V’rela, Araram, D’entin

Wiecej nazw znajdziesz na stronach z dodatkami do Armady I i II ,

np. http://www.armada2files.com , pliki .odf statków zawierają nazwy okrętów .

Dodane :

Oto lista , kto jest kim na mojej łajbie :

Skład załogi USS Excalibur

Dowódca : Kapitan Stefan Grot - człowiek

Pierwszy : Komandor Megan Greer - połczłowiek-pólbetazoidka

Taktyczny : Komandor porucznik Vaseevi - pólczłowiek-pólromulanin

Główny mechanik : Komandor porucznik Elleor Torgenstsen - człowiek

Lekarz pokładowy : porucznik Areen - Tellaryta .

Szef ochrony : porucznik Arton Gettz - człowiek

Szef pokładowego kontyngentu Marrines : Major Albert Ezamus - człowiek

Eric Keitel
    Uczestnik

No to i moja gromadka...Skład Załogi USS RepulseKapitan: Maciej Woźniak - człowiekPierwszy: Komandor Alan Marten - człowiekTaktyczny: Komandor Porucznik Shiran - AndorianinOperacyjny: Porucznik Beregh - Klingon (pół krwi)Doradca: El'Riov Rehu ir-Ihhliae th-Nn'Verih (porucznik) - Romulanin (pół krwi)Główny Mechanik: Komandor Porucznik Henriks - CzłowiekSternik: Porucznik Anna Sobczyk - człowiekLekarz Pokładowy: EMH - najnowszy model, wyposażony w podprogramy pozwalające na samodzielność. Porucznik Benson - człowiekSzef Ochrony - Wasilij Iwanowicz - CzłowiekSzef pokładowego kontyngentu Marrines : Major Peter Dunbar - człowiek

Reyden
    Uczestnik

Operacyjny: Porucznik Beregh - Klingonin

Doradca: El'Riov Rehu ir-Ihhliae th-Nn'Verih (porucznik) - Romulanin

Fiu , fiu - ciekawe jak jednego i drugiego utrzymujesz w ryzach 😀 😀

Zarathos - coś mi się wydaje że w przypadku ew. walki z S31 drugą Akirę będziemy mieć z głowy - ta dwójka chyba narobi niezłego burdelu 😀

Swoją drogą może KSO/RSN będzie miało u nich wtyki 😀 .

Kronos
    Uczestnik

MG nie wnika w składy załóg póki jakiś drony albo cyborgi w nich się plątać nie będą natomiast spiski, agenci itd. to działka graczy głównie. Ale kto wie jak się życie potoczy. Raczej nie przewiduje ingerencji choć kto wie 😀 A i Eric Keitel popraw w swoim poście to co zaznaczyłem na żółto bo jeszcze ktoś zacznie strzelać 🙂

Corvus
    Uczestnik

RES Devoras --- klasa: D’Deridex (Pancernik) --- Daise'Enarrain Kaol i-Ra'tleihfi tr’Aimne

Wymiary:

Długość: 1 042 metry

Szerokość: 772 metry

Wysokość: 285 metrów

Pokłady: 82

Masa: 4 308 000 ton

Załoga: stała – 1350

opcja - Batalion Interwencyjny Tal’Shiar „Podrzynacze gardeł” --- 425 osób

opcja – 100 naukowców

Uzbrojenie:

6 dezruptorów wiązkowych klasy 21 o mocy 216 000 TW (razem) (1 dziób, 4 skrzydła-dziób, 1 centralnie na górnym płacie – ostrzał 360 stopni)

8 dezruptorów wiązkowych klasy 18 o mocy 192 000 TW (razem) ( 4 skrzydła- rufa, po 2 na skrzydła na burty)

9 wyrzutni typu S2 torped fotonowych z zapasem 800 torped (6 dziób, 3 rufa,)

Systemy obronne:

System osłon o mocy 2 700 000 TJ

Standardowy, podwójny kadłub duranowo-trytanowy pokryty 11cm warstwą pancerza wysokiej jakości (2 948 200)

Silne pola integrujące (150 000)

Urządzenie maskujące (3.3)

Zwrotność: 710

Promy i wahadłowce:

6 promów klasy Selok ( w tym 3 z rozbudowanymi systemami naukowymi)

3 wahadłowce typu Tamak

Liczba hangarów: 3

Oficerowie mostka:

Daise'Enarrain Kaol i-Ra'tleihfi tr’Aimne – (CO) Leih (L) - dowódca

Daise'Erai'Riov Arai – (XO/TAC) Rhaetelh’Saehne/Amnei’Saehne (RS/Ams) – pierwszy ofic./taktyczna (kobieta)

Enarrain Serra- (SEC) Dheno’Saehne (DS) – ochrona (kobieta)

El'Riov Toral – (Nav/Helm) Gonaiih’Saehne (GS) – nawigator/sternik

El'Riov Deunan – (SCI) Afwe’Saehne (Afs) - naukowy

Enarrain Brelen – (Eng) Paectum’Saehne (PS) – główny inżynier

El'Riov Janus – (OPS/Com) Knhae’Saehne (KS) – operacyjny

Enarrain Mellis – (MED) Hiifrehi’Saehne (HS) – lekarz (kobieta)

Enarrain Rianus – (Marine Corp) Gekhna’lein (GL) – dowódca Batalionu Interwencyjnego

Zarathos
    Uczestnik

Reyden (poniewaz z technika PBF'a jestem do tylu) - dlaczego tylko 20% szans na ta cala salwe (20 u mnie) w celu? Pytam serio, bo przyzwyczailem sie do ocen 'serialowych' gdzie wiekszosc torped wchodzi a z bronia energetyczna wlasnie roznie to bywa. A moj okret:USS Youth America, NCC-60753, klasa Nebula (podobno ulepszona ;))Kapitan - Aiien Teer - czlowiek, kobietaPO - Stefan Czarnecki - czlowiek, mezczyznaSzef taktycznych - Marek Stiepanowicz Czekow - czlowiek, mezczyznaSzef operacyjnych - Elzbieta Zamoyska - czlowiek, kobietaSzef lekarzy - Toyoko Sato - czlowiek, kobietaSzef sternikow - Jessica Sulu - czlowiek, kobietaDoradca - nie przydzielonoSzef ochrony - Ororo M'benga - czlowiek, kobietaSzef mechanikow - Stephen Bentley - czlowiek, mezczyznaDowodca oddzialu specjalnego - John Ryan, czlowiek, mezczyzna??100% zalogi okretu to ludzie.

PYTANIA- czy mozna miec mysliwce na pokladzie? W Nebule pare Peregrinow zamiast runaboutow i czesci promow wejdze.Jak MG nie bedzie mial nic przeciwko to chcialbym aby okret przypisany byl Ziemskiej GF, a nie Federacyjnej (oficjalnie, w praktyce normalna jednostka SFI) - Aiien moglaby nosic mundur (taki jak w Entku) Earth Star Fleet - co prawda wcielona w struktury GF, ale skoro wszystkie rasy maja wlasne floty, to czemu ludzie mieliby nie miec?

Reyden
    Uczestnik

@ Zarathos Widze że nie czytaszałeś zasad dotyczących wyrzutnii seryjnych - pisze tam że ilość torped które trafią w cel bedzie wynikiem rzutu kością ( od 1k4 do 1k12 ) , U mnie jest ~ 13 % szans , to 20 % to był błąd ( żle policzyłem kości - liczyłem dla 1k5 ) u ciebie to coś koło 8,3 % na to że wszytkie torpedy trafią w cel ( twojej nebuli tyczy się opcja 1k12 ) @ Corvus ten D'D to wersja ze strony Zarathosa ??bo z tego co wiem D'D z DITL jak i z IKC betleh ma 12 wyrzutni S2 , osłony 2 295 000 TJ , jedynie Coen ma inne disruptory u siebie oraz ich liczbę .A jak narazie korzystamy ze strony Coena D'D ma tam : 1 dezruptor pulsowy klasy 21 - 40 000 DMG 5 dezruptorów wiązkowych klasy 21 - 36 000 DMG x 5 = 180 000 DMG8 dezruptorów wiązkowych klasy 18 - 24 000 DMG x 8 = 192 000 DMGRazem : 412 000 DMG

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 611 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram