Forum › Fandom › Kluby i grupy › eMPIR › Romulański okręt - nazwa, logo, www....
Teraz mam, z tym, że siedzę przy służbowym kompie - ale też z MSIE. Jest dużo lepiej, w każdym razie gdy idzie o formę (rozumiem, że o to pytasz) - IMHO fajniej niż na KMOA. Bo na treść trzeba poczekać i to rozumiem. Umówmy się, że dam tu znać, jeżeli w domu będę miał tak jak wczoraj. Jeżeli zaś do wieczora nic tu nie napiszę to znaczy, że w domu też już jest dobrze.
OK - dzięki. Zapomniałem po prostu zmienić w pliku konfiguracyjnym wpis "localhost" na właściwy adres i obrazki czytało z mojego dysku. :)Mam nadzieję, że nie napiszesz do wieczora. 😉
Jest świetnie! na IE żadnych problemów....świetna robotaCieszy (dzięki Pah Wraith) mnie baza danych okrętów a la ditl (Barusz---> tak będzie w moim zamyśle wyglądać baza danych uss phoenix)...
Ponieważ strona jest już (właściwie) gotowa, to chciałem poruszyć jedną kwestię. Otóż chodzi mi o dział "mesa". Wg naszych ustaleń mają się tam znajdować informacje o naszej załodze.W związku z tym proponuję zastanowić się w jakiej formie to będzie napisane (czy informacje prawdziwe, zmyślone, itp., itd.) oraz, jak już dojdziemy do rozwiązania tego problemu, napisać to, co chcecie zobaczyć w tym dziale przy Waszym pseudonimie.Moja propozycja wygląda tak: piszemy zmyślone informacje o romulańskim pochodzeniu, romulański życiorys i inne wymyślone informacje.BTW, postaram się przygotować odpowiednio ten dział, aby można było w nim umieszczać informacje o spotkaniach, raporty i zdjęcia. Ale na początek proponuję to, co powyżej.
(...)
Moja propozycja wygląda tak: piszemy zmyślone informacje o romulańskim pochodzeniu, romulański życiorys i inne wymyślone informacje.
(...)
[post="30546"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Czyste romulańskie podejście... Jestem zafascynowany...
Moja propozycja wygląda tak: piszemy zmyślone informacje o romulańskim pochodzeniu, romulański życiorys i inne wymyślone informacje.
[post="30546"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Podaj tylko objętość maksymalną. IMHO może wpleść w romulańskie życiorysy prawdziwe dane np. "Studiował <...> na Uniwersytecie na Romulusie" itd...
Można też pomyśleć o naszych zdjęciach przerobionych na romulańskie.. 😀
Czyste romulańskie podejście... Jestem zafascynowany...
Zafascynowany? Iście wolkańskie podejście... 😉
Podaj tylko objętość maksymalną. IMHO może wpleść w romulańskie życiorysy prawdziwe dane np. "Studiował <...> na Uniwersytecie na Romulusie" itd...
Można też pomyśleć o naszych zdjęciach przerobionych na romulańskie.. 😀
Nie widzę problemów, żeby było nawet kilkadziesiąt tysięcy znaków. Ale myślę, że powinny być w miarę krótkie - coś bardziej jak CV tylko więcej opisów. 🙂
Z tymi prawdziwymi danymi to dobry pomysł - powzorować się na nich tworząc fikcyjną historię...
A przerobienie naszych zdjęć... Jakbym miał trochę czasu to bym się tym zajął, ale obecnie trochę z tym krucho...
Stronka, jak już pisałem zrobiła już na mnie wrażenie. Mam jednak dwie sugestie:
- w spisie okrętów nawigacja działa "na odwrót": po naciśnięciu "następny" pojawia się wcześniejszy chronologicznie statek,
- do spisu możnaby dodać trochę zdjęć (mam dość satysfakcjonującą ilość na dysku, jakoś może Ci je przekażę).
Daj jakoś znać, kiedy możnaby się spotkać bym Ci dał te materiały i 3 ostatnie płytki z wiesz-czym 🙂
Może powiedz kiedy i gdzie, bo mam dość nienormowany czas pracy - ja się dostosuję. 😀
Ja nie pracuję, więc mam więcj czasu, zatem logiczniej będzie jak Ty zaproponujesz a ja się dostosuję.Czemu nie można wysłać ci PM?
Miałem przepełnioną skrzynkę, ale już ją oczyściłem, więc możemy kontynuować na PM.BTW, zdjęcia to dobry pomysł.
1.musimy zastanowić się nad zawartością romulańskiej bazy danych - może na początek warto dodać art. Pah Wraitha o schizmie? 2. co do biografii to IMHO nie musimy aż tak się rozpisywać - maks 800-1000 znaków ze spacjami powinno wystarczyć3. można dodać linki do uss horizon i w przyszłości do strony POGF4. przydałoby się dokończyć opis okrętu będe w krakowie (na 100%) 30 lipca - może wieczorem się spotkamy?
Ja jestem za - jestem cały czas w Krakowie. Z tego co widzę jest to sobota - pasuje mi.Pah Wraith, może po prostu też wpadniesz na to spotkanie i ustalimy wtedy szczegóły, o których rozmawialiśmy...Rozumiem, że standardowo "Uwaga" :DJa ze swej strony proponuję godzinę 16.
16 mi pasuje...przy okazji (odpukać) będe mógł zaprezentować mundur 😀