Forum Fandom Kluby i grupy eMPIR Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 104 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pah Wraith
    Uczestnik

O, to jest myśl!Gdybyśmy tylko mieli jakieś wskazówki, możnaby zrobić cykl kursów o języku romulańskim. 😥

Domko
    Uczestnik

Jeśli chodzi o stronę WWW, to jest ona gotowa od tygodnia. Czekam w tej chwili jednak na maila od osoby, która ma nam udostępnić konto na stronę i od Vashara w sprawie loga.Tymczasem uzupełniam ją o artykuły, które dostałem. Jeśli są jeszcze jakieś to można je do mnie przesłać.

waterhouse
    Uczestnik

Jeśli chodzi o stronę WWW, to jest ona gotowa od tygodnia. Czekam w tej chwili jednak na maila od osoby, która ma nam udostępnić konto na stronę i od Vashara w sprawie loga.

[post="30262"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Super! W takim razie i my czekamy 😀

Vashar
    Uczestnik

Hi,Logo juz wyslalem pare dni temu, jakby ktos chcial sie dopytywac ;>Kiedy mozna sie spodziewac strony?

Domko
    Uczestnik

Już rozmawiałem z Kaiem i mogę umieszczać. Jednak z braku czasu mogę to wykonać dopiero w niedzielę.BTW, Kai pyta jaki adres chcemy.

Pah Wraith
    Uczestnik

Mpże jakiś taki:www.empir.sex.ero.plTo zwiększyłoby radykalnie ilość wejść ;-)ale serio:www.empir.startrek.pl?

Gosiek
    Uczestnik

Jeżeli ma to być dział typowo regionalny i wpisany w struktury POGF, to ja bym proponowała trzymać się sprawdzonego wzoru i dać coś z Małopolską w nazwie - np. malopolska.gwflota.com (podobny adres ma choćby Mazowsze) albo malopolska.trek. pl lub malopolska.startrek.pl. Imo nazwa z empir mowi raczej o Romulanach niż o regionie, ale to oczywiście tylko sugestie patrzącego z boku widza. 😉

Domko
    Uczestnik

Hmmm... Myślałem podobnie jak Gosiek, czyli malopolska.startrek.pl. Fajna nazwa, Pah Wraith, ale chyba rzeczywiście trochę niejasna.Zresztą niech wypowiedzą się inni.A w niedzielę podam link tymczasowy i poproszę o ocenę strony i ewentualne poddanie propozycji poprawek... 🙂

waterhouse
    Uczestnik

Hmmm... Myślałem podobnie jak Gosiek, czyli malopolska.startrek.pl. Fajna nazwa, Pah Wraith, ale chyba rzeczywiście trochę niejasna.

[post="30437"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

popieram w 100% malopolska.startrek.pl - najbardziej IMHO intuicyjna nazwa.

Domko
    Uczestnik

Strona znajduje się pod tymczasowym adresem http://lexx.eu.org/~malopolska/

Proszę o ocenę, opinie i uwagi.

Uwaga do załogi: Na razie nie rejestrujcie się, bo wykryłem błąd (nie wiem jak mi umknął) uniemożliwiający zmianę danych po rejestracji. Dam znać jak będzie to naprawione (max. tydzień).

Z powodu innego błędu w przeglądarkach Internet Explorer strona nie uruchamia się tylko zostaje napis "proszę czekać". Najlepiej odświeżyć wtedy stronę, a pojawi się strona tytułowa. Poprawię to też w ciągu tygodnia (testy robiłem do tej pory w Operze).

Gosiek
    Uczestnik

Ja mam małe pytanie: czy tam jest cokolwiek oprócz strony tytułowej, na której jest logo? Mi po kliknięciu na logo pojawia się pusta biała strona z napisami "Twoje konto | Forum"; "Nie ma nic do wyświetlenia" oraz copyrightami, więc imo nie bardzo jest do czego zgłaszać uwagi. 😉 Mam tak w Mozilli i w IE. Strona tytułowa ok, chociaż ja bym proponowała dodać jakiś napis - najlepiej nazwę okrętu i oddziału.

Barusz
    Uczestnik

Jeszcze:1) Jak klikniesz na napis "Forum" to przekieruje Cię tu (na MPIR na TSS).2) Jak klikniesz na "IRW Tiberius" (na dole) to przekieruje Cię do specjalnego formularza w którym można zgłaszać Webmasterowi uwagi do działania serwisu - nawiasem mówiąc chyba pierwszy raz w dziejach polskiego fandomu trekowego Domko ujawnił prywatny mail.3) Jak klikniesz to "Twoje konto" to przekieruje Cię do miejsca w którym można się zalogować/zarejestrować.

Domko
    Uczestnik

Ja mam małe pytanie: czy tam jest cokolwiek oprócz strony tytułowej, na której jest logo? Mi po kliknięciu na logo pojawia się pusta biała strona z napisami "Twoje konto | Forum"; "Nie ma nic do wyświetlenia" oraz copyrightami, więc imo nie bardzo jest do czego zgłaszać uwagi. 😉 Mam tak w Mozilli i w IE. Strona tytułowa ok, chociaż ja bym proponowała dodać jakiś napis - najlepiej nazwę okrętu i oddziału.

A nie pojawiło się menu z lewej strony? Hmm... U mnie wszystko ok - sprawdzę to jednak.

Ewentualne prosiłbym Cię o zrzut ekranu (klawisz PrintScreen).

Jeszcze:

1) Jak klikniesz na napis "Forum" to przekieruje Cię tu (na MPIR na TSS).

2) Jak klikniesz na "IRW Tiberius" (na dole) to przekieruje Cię do specjalnego formularza w którym można zgłaszać Webmasterowi uwagi do działania serwisu - nawiasem mówiąc chyba pierwszy raz w dziejach polskiego fandomu trekowego Domko ujawnił prywatny mail.

3) Jak klikniesz to "Twoje konto" to przekieruje Cię do miejsca w którym można się zalogować/zarejestrować.

[post="30493"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Barusz, też nie masz menu z lewej strony (duże, zielone przyciski)?

Co do punktu 2 to kiedyś musi być ten pierwszy raz. 😀 A na serio, to podawałem już swój e-mail, ale nigdy publicznie.

Pah Wraith
    Uczestnik

Spocko, ja z tym empirem, tylko tak... 😀 U mnie też się pod XP IE się nie pokazala stronka tylko to początkowe logo, które kliknąć można.

Domko
    Uczestnik

Już chyba wiem w czym problem. Powinno już być ok (mam nadzieję...).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 104 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram