Forum Fandom Kluby i grupy eMPIR Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Romulański okręt - nazwa, logo, www....

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 104 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Arille
    Uczestnik

ja proponuje:MaximusAvitusAllectus

chatI
    Uczestnik

Mnie osobiscie sie Tiberius podoba 🙂 a kto mi powie z towarzystwa waszego romulanskiego jak to sie bedzie pisac w waszym jezyku? ;PPc.

waterhouse
    Uczestnik

Mnie osobiscie sie Tiberius podoba 🙂 a kto mi powie z towarzystwa waszego romulanskiego jak to sie bedzie pisac w waszym jezyku? ;PP

c.

[post="27626"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Skoro nawet dowódcy się podoba.... 😀

Jednak to tylko IRW - Imperial Romulan Warbird pada na ekranie wprost więc...

http://memory-alpha.org/en/wiki/IRW_Valdore

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Hmmmm jesli szukacie nazwy okretu sposrod imiom cesarzy Rzymu Starozytnego to ja jako osoba ktora jest z wyksztalcenia starozytnikiem i pisala magisterium wlasnie z cesarzy dorzuce swoja propozycje wraz z uzasadnieniem. Proponuje nazwac okret Hadrianus. Krotkie uzasadnienie. Hadrian to cesarz, ktorzy znakomicie laczyl talenty wojenne ze zdolnosciami intelektualnymi 😉 Jako swietny zolnierz toczyl udana wojne z Partami a do tego byl swietnie wyksztalcony i utalentowany m.in w dziedzinie pisarstwa ;> Tak wiec skoro Romulanie szukaja dobrego patrona dla okretu to polecam te postac. A w razie watpliwosci tutaj znajdziecie troszke wiecej informacji o Hadrianie 😉

Vashar
    Uczestnik

Nazwa Hadrian jest calkiem przyjemna.... przemyslcie to ;>Kiedy cos nowego bedzie wiadomo u was w tej sprawie? ;>

Domko
    Uczestnik

Pewnie będzie coś nowego wiadomo po kolejnym spotkaniu. Ale nie znam jeszcze jego daty.

waterhouse
    Uczestnik

Właśnie miałem ogłosić propozycję terminu - 14 maj...myślę że wtedy podejmiemy ostateczną decyzję 😀

Vashar
    Uczestnik

Na prosbe zamieszczam zreformowane logo ;>

LOGO

Coen
    Uczestnik

RiW? Czyżbyście jednak brali Centuriona zamiast Norexana?:)

Pah Wraith
    Uczestnik

Mam nową propozycję:

Nazwijmy statek RIS IRW Tiberius.

RIS będzie oznaczeniem wszystkich okrętów floty RSI, zaś IRW wskazywać będzie na szczególną przynależność do kategorii Warbirdów. Kto powiedział, żę okręty Romulan muszą mieć jeden przedrostek jak federacyjne lub klingońskie?

Domko
    Uczestnik

Zgodnie z obietnicą daną Terenowemu, umieszczam zrzut ekranu z niedokończonej jeszcze strony naszego klubu. Proszę o ocenę wyglądu i ewentualne uwagi. Jednocześnie informuję, że interfejs jest niekompletny (co widać), ale ogólny wizerunek można już ocenić. Spowodowane jest to tym, że w aktualnym momencie skupiłem się na skryptach (w związku z rezygnacją tworzenia strony w jPortal).

Planuję wprowadzić na przyciskach romulańską czcionkę - postaram się, aby była w miarę czytelna. 🙂

zrzut strony

P.S. Nie wiem czemu, ale jak zapisałem w formacie JPG to trochę wyblakły kolory. W oryginale są bardziej wyraziste.

cezary
    Uczestnik

tak mnie wlasnie strzelilo...moze RIS Riberius... na czesc pierwszego chyba kanonicznego bledu w treku?:)a strona bardzo wporzo:)

Domko
    Uczestnik

Status Report!

W innym temacie padło pytanie o stronę naszego klubu. Niestety, kiedy inni mieli s**** (nooo, wiecie co 🙂 ), to mnie przycisnęło w pracy. W wolnych chwilach jednak dalej robię stronkę i pod koniec przyszłego tygodnia postaram się ją przedstawić do oceny. Oznacza to, że będzie to wersja prawie skończona, którą będzie mógł ocenić każdy, a ja w tym czasie wprowadzę końcowe poprawki.

Na prosbe zamieszczam zreformowane logo ;>

LOGO

[post="28121"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Logo ogólnie jest ok, ale jest kilka uwag:

- czarny orzeł jest trochę krzywo (nie jest na środku - lekko jest przesunięty w prawo - najlepiej widać to po dolnym rogu, albo górnej części);

- dolne napisy po romulańsku nie są widoczne, więc może lepiej je usunąć (albo dać na sam dół) - BTW, co one oznaczają?

Co do akceptacji loga to zdaję się na resztę klubowiczów.

Pah Wraith
    Uczestnik

"- dolne napisy po romulańsku nie są widoczne, więc może lepiej je usunąć (albo dać na sam dół) - BTW, co one oznaczają?"Jak to, nie wiesz? 😉 A ja bym jeszcze ponarzekał, że nie ma zieleni...

Domko
    Uczestnik

Spałem na lekcjach języka romulańskiego. 😉

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 104 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram