Quiz SF

Wyświetlanie 8 wpisów - od 31 do 38 (z 38 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Coen
    Uczestnik

Jeśli mnie pamięć nie myli to Nu Ani anku Jetas (tak to przynajmniej brzmiało) to po przetłumaczeniu "Jesteśmy Pradawnymi" a więc to któreś z tych. Biorac pod uwage zblizenie angielskiego do łacine sądze iz pasowało by Jetas.

Reyden
    Uczestnik

:yes: , brawo coen .Kolejne pytanie :[HH] Do jakiej klasy okretów należał HMS Nike ?

Prezes
    Uczestnik

Zakładam że chodzi o ostatni okręt o tej nazwie bo w RMN zawsze istnieje okręt o nazwie Nike. No wiec ten którym dowodziła Honor był krążownikiem liniowym klasy Reliant.Teraz moje pytanie: Czyim okretem flagowym byl pierwszy HMS Nike?

Riri
    Uczestnik

Adm Nelsona jesli sie nie myle

Prezes
    Uczestnik

Chodziło mi o HMS Nike z universum HH. A co do Nelsona to pod Trafalgarem flagowcem był chyba HMS Victory?

Riri
    Uczestnik

Mozliwe:)to lazy to google:)r1

Reyden
    Uczestnik

Coś cicho w tym temacie ; trzeba to zmienić .

Kontynuujemy Quiz , kolejna porcja pytań :

1. Jakiej kalsy Battlestarem jest Pegasus .

2. Ilu jest ludzkich Cyclonów we flocie kolonialnej .

3. W jaki sposób zostały unieromione myśliwce kolonilane w pilocie BSG 2003 ??

4. W jaki sposób został zniszczony BaseStar z orginalnego filmu - ten nad planeta owadów .

_Neoo_
    Uczestnik

1. Mercury. (swoją drogą chyba trochę spoilerowe pytanie, bo w Classicu raczej nie było powiedziane jakiej klasy jest Pegasus)2. Wg. Sharon z BSG (RIP) 83. Wirus komputerowy przekazany przez Raidery przez lukę w programie nawigacyjnym floty.4. Z tego co pamiętam, to został zwabiony blisko powierzchni planety, która chwilę potem wybuchła na skutek reakcji w złożach minerału z któego wytwarzano paliwo. Chyba tylium, ale nie jestem pewien.No to jak w BSG idziemy...1. W którym odcinku po raz pierwszy widzimy postać dr. Cottle.2. Na jakich BS służył Tyrol i od kiedy.3. Jak ma na imię ojciec kom. Adamy i czym się zajmował (1x10 i 1x06).4. Numer identyfikacyjny Sharon Valerii (1x02)

Wyświetlanie 8 wpisów - od 31 do 38 (z 38 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram