Forum › Fantastyka › Star Trek › Pytania
Dzięki za info. Tak w ogóle, to te dwie rzeczy się IMHO wykluczają. To znaczy jedno z dwojga: albo w uniwersum w którym toczy się akcja "Roswell" "Star Trek" jest serialem który można oglądać w telewizji, albo opisywane w nim wydarzenia są częścią świata kreowanego przez serial (jak w wypadku cliffhangerów).
Czy ktos z Was zna moze tytuly i autorow piosenek spiewanych przez Vica? Nie moge sobie przypomniec, czy wyswietlaja sie przy napisach koncowych a aktualnie nie mam dostepu do swoich zbiorow.
O ile pamiętam to wyświetlają się przy napisach końcowych każdego odcinka, a pełna lista utworów poniżej pochodzi z albumu Jamesa Darrena This One's from the Heart i wygląda następująco:
Niestety nie odtworzę w tej chwili w jakim odcinku pojawiła się każda z tych piosenek, i czy wszystkie na pewno mogliśmy usłyszeć w serialu, ale większość z pewnością tam była. 😉
Czy moglby mi ktos cokolwiek powiedziec na temat okretu USS Titan? Kilka razy spotkalem sie juz z ta nazwa, ale nie znalazlem zadnych dokladnych danych.
Jeżeli oglądałeś ST: Nemesis to wzmianki o USS Titan pojawiają się właśnie tam, na samym końcu filmu. Jeżeli nie, to małe ostrzeżenie ANTYSPOILEROWE ;> I ciąg dalszy:
Titan to okręt, na który trafiają Riker (ma nim dowodzić) i Troi po odejściu ze służby na Enterprise. Wg. ST: Nemesis jego pierwszą misją miało być zajęcie się nową sytuacją w Romulańskiej Strefie Neutralnej - czyli tym, co pojawiło się po pokonaniu Shinzona i kruchym przymierzu z Romulanami. Jeżeli chodzi o klasę statku to oficjalnie nie została ona podana, nieoficjalnie wymienia się Prometheusa i Lunę.
ANTYSPOILEROWE ;> I ciąg dalszy:
. Jeżeli chodzi o klasę statku to oficjalnie nie została ona podana, nieoficjalnie wymienia się Prometheusa i Lunę.
[post="29767"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Klasa Luna została nieoficjalnie potwierdzona 😀
O dzieki Gosiu.Co to Titana, dobrym pomyslem byloby przeczytanie ksiazki.
"Titan, Book One : Taking Wing (Star Trek: The Next Generation)" http://tinyurl.com/e4gcq
Witam!Czy ktoś może wie, jak nazywa się utwór (ze Star Trek TNG - 1x06 - Where No Man Has Gone Before) grany na skrzypcach jakos w połowie odcinka? Ponoć to Mozart... Ale czy wie ktoś dokładnie jaki to utwór??
Ja mam pytanie odnosnie ksiazek ST. Tak sie sklada, ze siedze w Stanach teraz i powoli zaczynam zastanawiac sie nad odpowiednimi zakupami. Mysle tez o zakupieniu kilku ksiazek ST celem sprzedania ich na allegro po powrocie. Nie sadze bowiem, aby udalo mi sie nauczyc angielskiego na tyle bym mogl swobodnie czytac. Nie chce jednak nastawiac sie na ilosc ale na jakosc. Mam tym samym pytanie: ktore ksiazki sa aktualnie "na topie" i ktore moglyby przyniesc pozniej jakis sensowny zysk?
Ja byłbym zainteresowany zakupem (szczególnie ósmym sezonem DS9), ale radzę poszukać na kiermaszach i w tanich księgarniach bo można znaleźć wiele TNG-owskiej taniochy (ostatnio sprowadzam sobie książki po 4 PLN za sztukę).
Ponieważ nikt chyba nie czuje się na siłach by odpowiedzieć merytorycznie, ja dam poradę metodologiczną. Może po prostu wejdź na aukcje i sprawdź, jakie ceny oferują Twoi potencjalni konkurenci i przy których książkach miałbyś najlepsze przebicie.
Jak znam życie to pewnie najlepiej idą książki związane z DS9 i Voyagerem, przynajmniej na allegro tak to wygląda. Te TOSowe i z TNG raczej mają średnie wzięcie. Warto też zajrzeć na stronę wydawnictwa Pocket Books, które specjalizuje się w wydawnictwach trekowych i przejrzeć ich ofertę.