Forum Fantastyka Star Trek Pytania

Pytania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 445 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Tom_Logan
    Uczestnik

Dzięki 🙂 Pewnie rozjaśni mi się bardziej jak obejrzę więcej odcinków związanych z Dax. Wydawało mi się że pamiętam większość rzeczy z tej serii a tu takie kruczki wychodzą. Przynajmniej będę miał frajdę z ponowengo oglądania 🙂

Match
    Uczestnik

Był nawet o tym cały odcinek - czy Jadzia Dax była bardziej Jadzia'ą, czy Dax.

Zarathos
    Uczestnik

Trille? To tak jak Borg - tylko w TNG. W DS9 zdegradowano je do roli nosicielki fajnych cycków dla męskiej części widowni. Tak, jak Borga w VOYu.Odcinek nazywał się "The Host", i jak dla mnie jest obok TOSowego "The Devil in the Dark" najlepszym odcinkem w Treku dotyczący obcych ras.

Barusz
    Uczestnik

@ Match - Ty pewnie masz na myśli ten z Jadzią przed sądem, odcinków Daxowskich będzie jeszcze trochę 😉

Eviva
    Uczestnik

Ja mam pytanie, i nie jest prześmiewcze, tylko poważne: czy DS9 warto obejrzeć? Bo jeśli większość oodpowiedzi będzie na "tak", to się wykosztuję... VOY wciąga mnie coraz bardziej, może i DS9 nie zawiedzie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pewnie że warto obejrzeć DS9, moim zdaniem to najlepszy trek. 🙂

Barusz
    Uczestnik

Najlepszy Trek ;)Wciągnął Cię VOY? Ok., więc w DS9 zobaczysz konstruktora AHMa granego przez tego samego aktora i poznasz genezę zachwań pana Holograma, zobaczysz Tuvoka w wersji z Mirror Universe, zobaczysz dlaczego Chekotay i B'Ellana przejdą małe załamania psychiczne po nawiązaniu kontaktu z Kwadrantem Alpha...O Kirku i Spocku w akcji nawet nie wspomnę.

Reyden
    Uczestnik

Zależy jak dla kogo .Do DS9 trzeba mieć przedewszystkim cierpliwość - pierwsze 2-3 sezony są dosyć słabe , akcja nabiera tempa gdzieś od 4 sezony , jazdy zaczynają się w sezonach 5-7 . Drugie to dosyć specyficzna tematyka - zamiast znanej z innych ST ekspolracji i pokojowego badania kosmosu mamy kompletnie inną fabułę - zagrożenie ze strony poteżnej rasy - potem wojna z nią na całego .Do tego dużo militaryzmu - miejscami bitwy kosmiczne zajmują z 1/3 odcinka jak nie więcej , do tego to nie są bitwy w stylu kilka okrętów tłucze się ze sobą , tylko mamy pokazane całe floty ( pierwsze większe starcie to chyba atak klingonów na DS9 w 4x01 ) .Myślę że pod tym względem DS9 przebiło nawet TOS . Mamy też intrygi - np. cała akcja wokół Sekcji 31 . Jak oglądałaś Babylon 5 to wiesz czego się po DS9 spodziewać , wg. wielu DS9 to takie trekowe B5 .Dla mnie fajny , tobie taki serial może nie podejść .Aha , zapomniał bym o swoistym crossoverze DS9 i TOS , USS Defiant ( zamaskowany ) i ENT przy stacji K7

Flashbones
    Uczestnik

Pewnie że warto obejrzeć DS9, moim zdaniem to najlepszy trek. 🙂

Także uważam, że DS9 to najlepszy trek !

Zarathos
    Uczestnik

Nie warto, dla mnie obok VOY to najgorszy Trek, ale jeżeli VOY Ci się spodobał, to DS9 też może. Tylko, jak pisano - nastaw się raczej na strzelaniny, a nie na pokojowe poznawanie innych ras (TNG) i pokojowe poznawanie kobiet innych ras (TOS) 😉

Eviva
    Uczestnik

Hm, VOY to najgorszy Trek? Wg mnie jest o niebo lepszy niż TNG, no ale ja jestem trochę pokręcona... Pal to sześć, zamawiam.

Pitmistrz
    Uczestnik

Mądra decyzja. 😀

The D
    Uczestnik

No i Kira, to taki "typ niepokorny" z wszystkimi tego zaletami i wadami. Możecie się polubić albo znienawidzić 🙂

Reyden
    Uczestnik

Oby tylko Kira była taka .Sisko - ma coś z Kirka , nie jest taki ugrzeczniony jak JLP , mało brakowało aby przylał Q . Odo + Quark - niezły z nich duet , mimo że wyadaje się że jeden nie lubi drugiego to jednak nie umią bez sobie żyć - źródło niezłych tekstów , kolejne to Garak . W sumie DS9 ma sporo barwnych postaci - poza wymienionymi to jeszcze Gul Dukat , Woeun ( czy jak on się tam nazywa ) , Kai Winn , Damar

Barusz
    Uczestnik

Nawet nie "mało brakowało", tylko mu przylał.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 445 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram