Forum Fantastyka Star Trek Pytania

Pytania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 445 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Toreth
    Uczestnik

Kto... Tasha? Delikatna?

Dobry dowcip...

Przeczytaj jeszcze raz co napisałam, tym razem ze zrozumieniem. Ja pisałam o głosie.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Więc staraj się pisać tak, by nie pozostawiać miejsca na dowolną interpretację, ponieważ to zdanie:

Może dlatego tak bardzo Tasha Yar mi nie odpowiadała. Za cieniutka była na szefa ochrony. Za "delikatna".

można rozumieć zarówno jako krytykę głosu jak i całości. I to mimo poprzedniego zdania, w którym rzeczywiście odnosisz się do głosu. Nie wiem jak inni, ale ja telepatą nie jestem i jeśli nie napiszesz wyraźnie, co masz na myśli, interpretacje mogą być różne. Niekoniecznie zgodne z Twoim zamiarem.

Czytanie ze zrozumieniem nic nie da, jeśli ma się do czynienia z niejasnym przekazaniem myśli.

rupilius
    Uczestnik

jak ktoś się rzuca z gołymi rękami na Q po jego wcześniejszych pokazach możliwości to jak dla mnie może zamiatać "malońską śmieciarkę" a nie być szefem ochrony

madzika31
    Uczestnik

Siema . Jestem tu nowa . Ale Star trek spodobał mi się od samego początku . Obejrzałam wszystkie 11 filmów i kilka odcinków z orginalnej serii. I chciałabym was prosić o pomoc . Jakbyście mogli mi podać kilka stronek z odcinkami Star Trek : Orginal Series i najlepiej żeby były z napisami . Z góry dziekuje 🙄

Piotr
    Klucznik

Chyba na Youtube bywają jakieś fragmenty, pamiętam, że dawało się obejrzeć po kawałku całe odcinki. 😉 A tak to próbuj telewizji - PULS niedawno emitował TOS. Może powtarzają.

Barusz
    Uczestnik

Już była podawana ta strona raz czy dwa:

http://www.surfthechannel.com/cat/61406.html

- linki do seriali na youtube i innych podobnych stronach.

madzika31
    Uczestnik

A jest może jakaś stronka Star trek : Orginal series z polskimi napisami? Byłabym wdzięczna .

The D
    Uczestnik

Wyczytałem na Memory Alpha, że Riker i Troi są rodzicami chrzestnymi Aleksandra Rozhenko. Pamięta ktoś z którego odcinka pochodzi ta informacja? Bo samnie przypominam sobie w ogóle czegoś takiego.

Barusz
    Uczestnik

Naciągane to bardzo. Chyba autorom tych słów szło o fakt, że Troi obiecała zająć się Małym w wypadku, gdyby z jakichś względów zabrakło jego ojca. Konkretnie było to w odcinku, w którym Worf ma mieć operację i pojawia się taka pani doktor kiepsko ukrywająca swoją wzgardę względem Klingonów, na końcu prawie umiera, ale uaktywnia się jego alternatywny organ. Potem, na początku Parallels prosi ją o potwierdzenie tego, a ona straszy go swoją matką 😉 Rikera chyba dodano z urzędu jako męża Deanny. O chrzcinach w naszym tego słowa rozumieniuraczej nie może być w Federacji mowy.

Tom_Logan
    Uczestnik

Oglądam od początku DS9 i jakoś nie mogę do końca złapać na jakiej zasadzie odbywa się symbioza Trill. Jakoś inaczej to pamiętałem kiedy oglądałem to za młodu. W memory alpha jest napisane że symbiont łączy osobowości wszystkich nosicieli ale jakoś nie mogę w zachowaniu Dax zobaczyć Jadzi. Kiedy ktoś z nią rozmawia można odnieść wrażenie że symbiont całkowicie ją opanował. Dla przykładu w rozmowie z Kirą mówi że już zapomniała jak to jest być kobietą.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jadzia Dax to pomieszanie wszystkich osobowości które były wcześniej i tej obecnej.A to że mówił że zapomniała już jak to jest być kobietą odnosi się do faktu że jej dwóch poprzednich nosicieli było mężczyznami.

Barusz
    Uczestnik

SPOILERYNa początku Jadzia jest trochę "zepchnięta psychologicznie" w Daxie, bo ma kompleksy związane z tym, że:1) Curzon był sławny, wybitny, wspamiały i w ogóle;2) przed połączeniem mieli oni trochę pokręcone relacje.Potem odbędzie się taki rytuał, w ramach którego członkowie załogi przejmą poszczególne osobowości z przeszłości Daxa, m.in. Odo przejmie Curzona i obaj panowie nie będą chcieli się rozłączyć - po raz pierwszy w dziejach tego rytuału, a jest on dla połączonych Trilli czymś standardowym. W końcu Curzon i Jadzia będą mieli okazję sobie pogadać i wszystko to wyjdzie na jaw, w skutek czego Jadzia się wyemancypuje 😉

Tom_Logan
    Uczestnik

Dzięki. To wiele wyjaśnia. Ale jeszcze jedno pytanko. Symbiont ma w sobie osobowości poprzednich nosicieli. Po połączeniu z Jadzią jej umysł połączył się z pozostałymi czy na obecnym etapie będąc w jej ciele to jest coś na zasadzie umysł Jadzi + poprzednie osobowości, które narazie przytłumiają ją samą?

Barusz
    Uczestnik

Trochę to pierwsze, trochę to drugie 😉

Pitmistrz
    Uczestnik

Najlepiej obejrzyj DS9. 😀

Wyświetlanie 15 wpisów - od 301 do 315 (z 445 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram