Forum Fantastyka Star Trek Pytania

Pytania

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 445 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Silver Phoenix
    Uczestnik

No coś Ty. TNG zostawia pod tym względem "Voya" daleko w tyle 🙂 Niestety, ruchome gondole przywołują skojarzenia z Transformerem :DNo i co by nie mówić, jednak Galaxy wygląda bardziej majestatycznie niż Intrepid. Jedyne, co mi się podobało w czołówce "Voyagera", to tła. Pierścienie, mgławice jakieś... Ładne toto było.

Jamjumetley
    Uczestnik

Właśnie to miałem na myśli. Oczywiście w połączeniu z dobrym kawałkiem muzyki. Też mam większe uznanie dla Galaxy.

Lo'Rel
    Uczestnik

I to jedyna czołówka która przez siedem sezonów nie uległa żadnym zmianom, jak w przypadku pozostałych. E tam, galaxy owszem jest niezły, ale dosyć siermiężny. Intrepid jest niczym pędzący Mustang on Road 66 🙂

Barusz
    Uczestnik

Sorry za czepialstwo, ale zmienili Kes na Siedem i zmieliają się oznaczenia stopni Tuvoka w miarę, jak zmieniają się same stopnie (w pierwszym odcinku nie ma ich w ogóle, bo to byłby spoiler).

Lo'Rel
    Uczestnik

Tylko na to czekałem 🙂 ale sam przyznałeś, że to czepialstwo, więc zapewne wiesz, że nie o tym mówię.

Eviva
    Uczestnik

Jeśli chodzi o czołówke, to poza niesmiertelnym TOSem mnie się najbardziej podobała czołówka ENT... a do Siedem jeszcze nie dotarłam. Swopją drogą, gdy skończy mi się VOY, to nie pozostanie mi nic innego, jak sprowadzić sobie od zaprzyjaźnionego pirata DS9, choć go organicznie nie znosze, bo to chociaz ten sam świat...

Aved
    Uczestnik

ee, przestańcie tyle narzekać bo się znechęcę 😀 mi tam kilku odcinkach to się podoba. btw. można gdzieś jeszce dorwać niesławny polski dubbing Voyagera?

Dalek
    Uczestnik

Dlaczego niesławny?Dubbing było imho całkiem niezły.

Jamjumetley
    Uczestnik

Hehe - rzeczywiście niezły. Kiedy dopiero po jakimś czasie usłyszałem oryginalną Kaśkę, to byłem w szoku. Polski głos miała lepszy.

Lo'Rel
    Uczestnik

A mi się podoba jej oryginalny głos.

Aved, lepiej nie sięgaj po stare demony dubbingowe, pamiętam jeszcze te fejzery... :/

Jamjumetley
    Uczestnik

Aved, lepiej nie sięgaj po stare demony dubbingowe, pamiętam jeszcze te fejzery... :/

Hej... Ja też mówię tak jak w oryginale (phasery) 🙂

Toreth
    Uczestnik

A mi się podoba jej oryginalny głos.

Mnie też. Nic ni bardziej nie przeszkadza, niż pisklliwy głosik do babki z autorytetem i władzą 😉

Może dlatego tak bardzo Tasha Yar mi nie odpowiadała. Za cieniutka była na szefa ochrony. Za "delikatna".

Eviva
    Uczestnik

Za delikatna, fakt, ale i tak ją lubiłam. Szkoda mi jej było.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Może dlatego tak bardzo Tasha Yar mi nie odpowiadała. Za cieniutka była na szefa ochrony. Za "delikatna".

Kto... Tasha? Delikatna?

Dobry dowcip...

Zapomniałyście już scenę z "Encounter at Farpoint", kiedy to "przewiozła" typka z mini pistoletem maszynowym na sali sądowej?

Nie popisywała się na co dzień umiejętnościami - fakt. Nie miała postury Xeny czy Red Sonji - to także fakt.

Tylko po co? 😛 W krytycznych sytuacjach była na miejscu.

Nie każda kobieta w GF musi mieć wyryte w zmarszczkach bądź wyrazie twarzy (Kaśka, Kira) ciężkie życie. Nawet, jeśli je rzeczywiście miała. Poza tym bardziej pasowała na szefa ochrony niż Tuvok w "Voy'u" (Worfowi wiadomo, nikt nie podskoczy pod tym względem :P). I z charakteru i z zachowania.

Poza tym to moja ulubiona postać z TNG 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Tasha fajną babką była, jak trzeba to twarda, jak trzeba to kobieca. Fajna fajna.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 445 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram