Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › PBEM - Sojusznicy › Archiwum USS Excelsior › Pytania
Dok - to cos jak z Kawki - wiedza ze wiedza i jednoczesnie nie wiedza. Wiedza, ze ExC ma cwiczenia, ale nie wiedza, ze przez glupi przypadek oni tez je maja i mysla ze te alarmy o torpedzie za tylkiem torpedowe to naprawde (co tylko utrwala opinie o Styczynskim-furiacie :D)S31 to patalachy, przeciez kazdy o tym wie...
Zar, patrz post wyżej...Skoro masz mi wstawiać takie farmazony to po co godziłeś się na ten wątek?Patałachy? Fajnie... Ja nie obrażam burakowatego kapitana pewnie wywodzącego się z rodu Lepperów...
Jak juz to z Giertychow - nie korzystam z solarium, jestem wielki i grozny 😛
Czy ja ci sie wtracam w watek?
Pytali sie jakim cudem dzieje sie tak jak sie dzieje, wiec wyjasnilem buga tak zeby byl mniej wiecej wiarygodny. I tyle. Jak myslisz po co dodalem ze sekcja nie wie ze sa czescia symulacji - zebys nie musial o tym wspominac w postach - dzieje sie i jest milo. I nic pozatym, zadnego wplywu na watek sekcji jak taki, nieprawdaz.
Doc, Twoje wyjaśnienie całej sytuacji ma tylko jedną jedyną wadę - wynika z niego, że Styczyński to patałach - bo przecież ma sytuację kryzysową na jednej z odległych kolonii, a on sobie jakieś zabawy urządza i lata w kółko...Spójrz na to z tej strony i być może zrozumiesz, dlaczego poruszyłem ten problem 😉
No, większym burakiem wydaje mi się urządzanie sobie symulacji "bo tak", niż skupienie się na wykonywaniu misji.I coś się tak tego patałachowania uczepił?Może miał po prostu zły dzień i pewnego nawiedzeńca na karku?Zar, bo nie kumam. Jak sekcja może być częścią symulacji?I jeszcze o tym w dodatku nie wiedzieć?Sorry, ale w takim "wyjaśnieniu" buga o ile był, nie widzę raczej żadnej logiki.No skoro pytali się co się dzieje, to wyjaśniłem dokładnie o co mi chodzi kilka postów wcześniej.Może po prostu czegoś nie zrozumiałeś? Z chęcią wyjaśnię :).
Nie chodzi o skupienie na wykonywaniu misji, bo na razie to tam lecimy... tzn nie lecimy, bo się okazuje że kręcimy się w kółko 😉
O rany, musze wnikac w techniczne szczegoly? Prawde mowiac sam sobie w gebe pluje, ze nie wyjasnilem co i jak od razu ma byc z ta symulacja, ale myslalem ze po poprzedniej juz wszyscy wiedza, ze okret sobie a symulacja sobie :)A co do Infiltratora i tego jakim cudem stal sie czescia symulacji - jak agencik nadawal to wystarczylo 'zwarcie' i sie podlaczyli na stale 🙂
I o to mi właśnie chodziło :)Sprzężenie zwrotne załatwia sprawę. Trzeba było tak od razu.No to Harris i spółka nieźle się zdziwią :lol:.PS1> Co do szczegółów technicznych... No musisz, jesteś jednym z MG no nie? Więc twoim zadaniem jest trzymanie wszystkiego w kupie :).PS2>"...sam sobie w gębę pluję..."Noooo... Jakbyś nie wiedział, że kto jak kto, ale ja na pewno się czepię. W końcu od czego jest główny upierdliwiec na pokładzie ? :lol:PS3>Jakby były jakiekolwiek problemy z technobełkotem - zapraszam na GG.To akurat kieruję do wszystkich graczy :twisted:.
Doobra..Kilka słów od SCSI...Nie ma potrzeby by Excelsior wykrył Infiltratora.
I nie ma powodu by mógł..W końcu statek leci w swoim kierunku..Załoga walczy z wyimaginowanym wrogiem. A kapitan ma inne sprawy na głowie (kaznodzieję który go nawraca). Systemy statku nie są ustawione w tybie bojowym, czujniki działają tylko na tyle by nie robnąć w planetę ( bo po co marnować moc obliczeniową, gdy nie ma trybu bojowego, a symulacja jest skomplikowana)..A skoro Excelsior nie wykrył w poprzedniej misji (Duchy) romulanskiego statku pod kamuflażem to Infiltrator nie wykryje. Nawet, gdy przypadkowa torpeda ćwiczebna zakłóci maskowanie. (M4 miał duże szczęscie, że wykrył Infiltratora).
M4 wlasnie nie powinien nic wykryc, bo tam nic nie ma - okrety sobie leca i nic sie nie dzieje wiec nie mial co zobaczyc, a prom nie jest i nie byl czescia programu symulacji :)A ExC ma aktywny system wykrywania i neutralizowania zagroznia ktory omal nie rozstrzelal tego czegos z BG ktore go atakowalo oraz rozstrzelal okrety Andorian.A co do maskowania - w maskowaniu fazowym okrety sa praktycznie niewykrywalne, chyba ze ktos ma DUZO sprzetu (planete albo dwie) i rozstawiona siec specjalistycznych czujnikow wiec Infiltrator jest niewykrywalny z wlaczonym maskowaniem.A swoja droga - to musza miec kiepska wersje skoro boja sie torped ExC - maskowanie fazowe czyni zamaskowany okret niewrazliwym na ostrzal 🙂
"A co do maskowania - w maskowaniu fazowym okrety sa praktycznie niewykrywalne, chyba ze ktos ma DUZO sprzetu (planete albo dwie) i rozstawiona siec specjalistycznych czujnikow wiec Infiltrator jest niewykrywalny z wlaczonym maskowaniem."Co tu dużo mówić M4 miał po prostu duuuużo szczęścia. 😆 Zresztą M4 zrobił fotkę, dużo wcześniej..Teraz nic nie wykrywa. Poza tym jedna fotka w spektrum powyżej fal widzialnych ,to raczej mało by można mówić o wykryciu..Poza tym torpeda nie rozwaliła infiltratora..Tylko na moment zakłóciła maskowanie. Kolejny szczęśliwy przypadek. Przypadkowe nałożenie i neutralizaja faz. "A ExC ma aktywny system wykrywania i neutralizowania zagroznia ktory omal nie rozstrzelal tego czegos z BG ktore go atakowalo oraz rozstrzelal okrety Andorian."Okręty z maskowaniem fazowym są praktycznie niewykrywalne..Czyż nie tak kapitanie ❓
owszem, prostowalem tylko sprawe czujnikow majacy zapobiec wladowaniu sie w planete 😀
Z tymi czujnikami to może przesada..Ale nie widze powodu by były włączone na pełną parę.. W końcu EXcelsior nie leci z misją bojową.
automatyka to automatyka, dziala zawsze i na zasadzie - wrog w poblizu, rozwalic 🙂 No chyba ze ja kapitan kaze wylaczyc, a jakos nie moge wyobrazic sobie styczynskiego wylaczajacego taki system 😀
Bez przesady z tą automatyką..Bo wyjdzie na to , że kapitan i załoga to tylko dodatki do okrętu 😆 Z innej beczki...Ostatnio Akeen stworzyl na własne potrzeby te SS, z tego co napisał na forum, wygląda na to, że jest organizacja paramilitarna (wierni tylko imperium, a nie federacji..wojsko andoriańskie podlega pewnie Federacji, na zasadach podobnych do paktu NATO). Osobiście obstaję za tym, by te SS były oragnizajcją pozarządowaa o nieformalnych wpływach w andoriańskim wojsku, zapędach imperialistycznych, lekko faszystowskim zabariweniu (nienawiść do romulan)..Pytanie brzmi , co o tym sądzą obaj MG? I jak flota i wywiad Federacji ustosunkowałaby się do takiej organizjacji :?:No i, na ile moze sobie pozwolić Akeen używajac SS ❓