Przyszłość STO

Wyświetlanie 7 wpisów - od 46 do 52 (z 52 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Ja sie moge poczepiac szczegolow. Mi z grubsza wisi czy jestem admiralem czy kapitanem, ale skoro temat wyszedl...

Admiral Kirk jak pamietam to ukradl okret w ST TMP, mam stolek, okret dostal jako nagrode - uratowanie Ziemi.

Admiral Riker? Tak samo jak admiral Ross, dowodzil stacja kosmiczna podczas wojny i sektorem, wiec musial miec wlasny okret.

To tylko gra, ale na marginesie to z pudelka nie wyciaga sie okretu tylko zezwolenie na jego odebranie ze sklepu. Zreszta mogliby to zrobic - chcesz nowy stateczek? Lec do Konsorcjum Lobi jak latasz na ESD czy Shipyard na Qunosoie.

Melnikor
    Uczestnik

Kirk ukradł okręt w "Search for Spock", w TMP przejął dowództwo bo miał poniekąd taką zachciankę. Co do Riker'a i Ross'a przyznajesz że jako Admirałom przysługuje im okręt co jest sprzeczne z Twoimi wcześniejszymi odnośnikami do US NAVY. Admirał, czy jakikolwiek inny oficer flagowy, w USN ma owszem okręt flagowy, ale nie jest jego dowódcą.

snowman
    Uczestnik

Admirał, czy jakikolwiek inny oficer flagowy, w USN ma owszem okręt flagowy, ale nie jest jego dowódcą.

Nie wiem jak ta kwestia wygląda w przypadku US Navy. Jednak w przypadku SF jest nieco inaczej. Poniższy cytat zaczerpnięty z http://en.memory-alpha.org/wiki/Flag_officer wyraźnie mówi, że:

The term (flag officer) traditionally denoted any officer that commanded a squadron of starships, possibly in addition to one under their direct command.

co tłumaczyć należy jako:

Oficerem flagowym tradycyjnie określa się każdego oficera, który dowodzi eskadrą okrętów. Oficer flagowy może równocześnie pełnić funkcję bezpośredniego dowódcy jednego z okrętów eskadry.

Ugand
    Uczestnik

Wybierając okręt z "garażu" nigdzie nie jest napisane, co robią pozostałe poza planem. Równie dobrze mogą pełnić misje patrolowe (a przestrzeń federacji jest nad wyraz wystarczająca, by starczyło miejsca dla wszystkich takich flot), zaś gracz po prostu wybiera swój okręt flagowy. Oczywiście, jest to naciąganie faktów do definicji - nie mniej jednak STO jest space opera, więc dziury fabularne można pominąć, lub tłumaczyć deus ex machina.

I. Thorne
    Uczestnik

Akurat to bylby interesujacy pomysl - nie tylko zarabianie na wysylaniu Doffow, ale i okretow na misje. Ewentualnie dac misje Doff z wymaganiami: okret plus Doffy UR czy epickie. Misje bylyby dlugie, nagrody warte uwagi, a jak bedzie krytyczna porazka to okret zarabia uszkodzenie.

Uchi
    Uczestnik

Świetne! Opłacało by się mies w hangarze kilka okrętów, im wyższy tier tym większy plus do powodzenia misji (co by nawet Crypcie pasowało bo byłby zbyt na miejsca dodatkowe w hangarze 😉 )

pol00
    Uczestnik

Bardzo ciekawy pomysł ( z misjami dla okrętów ) ale jeśli nagrody byłyby naprawdę warte uwagi. Jak wiadomo nawet najlepszy pomysł w teorii ( można popsuć w praktyce ). 

Wyświetlanie 7 wpisów - od 46 do 52 (z 52 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram