Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Prawdziwy Typhoon - komentarze

Prawdziwy Typhoon - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 272 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kaleh
    Uczestnik

I.Thorne - nie bij :blush: Ja bym się spróbował w innej postaci może, ale Federacyja raczej odpada więc należy podnieść Batleth :>Ja bym dołączył z chęcią jako strona klingońska. Pozostaje jednak specyfikacja okrętów i ilość jaką mogę mieć pod komendą jako ichniejszy Dymitr Samozwaniec 😉

I. Thorne
    Uczestnik

Standart - 1 ciężka (Negh'Ver zakazany) i 2 lekkie.Ale powiem prawdę - tego się po Tobie Kaleh nie spodziewałem, ale zajmiemy się tym Dymitrze (cyżby jakiś zaginiony klon Durasa?).

Kaleh
    Uczestnik

A co! :>Niekoniecznie klon... ale mniejsza o to 🙂 Z racji przeładowania pracą nie mógłym knuć jak należy więc postanowiłem zająć się bardziej prostolinijną grą ;>OK... ciężka i lekkie. Tylko co potraktujemy jako ciężkie, a co jako lekkie - może jakiś link? 🙄

Reyden
    Uczestnik

@ Kaleh

Cięzkie - Vor'cha , Fek'Ihr , Boreth , D'Tai , qeylIS .

Lekkie - Brel , K'Vort , K'Vort'cha , K'T'I , D7 , Cha'Dich , K'Mpec , QuD .

Najlepiej jak byc wybrał coć co ma torpedy polaronowe na stanie ( z listy ciężkich to pierwsze 4 je mają , z drugiej listy to K'Mpec je ma )

Okręty brane ze strony Coena .

Proponuję Vor'Cha/Fek'Ihr + 2xK'Mpec/K'Vort'Cha .

I. Thorne
    Uczestnik

A niech to. A juz myślałem, że odpadna mi testy na przechodzenie torped przez osłony. A tak znowu dochodzi robota.Mam tylko nadzieję, że Zary szybko wykończy Klingonów i federacyjne miotacze kwantówek i zrobi się rzeź niewiniątek :PEDITWłaśnie sprawdziłem daty gwiezdne i okazało się, że Gawron nie może odmówić Federacji pomocy - akcja First Contact toczy się juz po wejściu Unii do Dominium, a przed rozpoczęciem wojny. Więc IK odnowił Traktat Khitomerski.

Reyden
    Uczestnik

Coś mi się wydaje że Klingonów wyeliminuje jako pierwszych - jak narazie tylko Kaleh gra po stronie KSO , Coen i Zeal się nie odzywają .

A polaronówki będą dla Borg większym zagrożeniem nim torpedy kwantowe , z racji przechodzenia przez osłony .

A co do samych polaronówek - to może dać im ustawienia takie jak w I i II bitwiec tzn. 100% szans na przenikniecie osłon .

I. Thorne
    Uczestnik

Lepiej nie. Borg ma lepszą technologię i niech ma jakies szansę na obrone przed nimi - jak bedzie was za dużo to może nawet dostosuje się i w ogóle nie będą przenikać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie no to by było bez sensu polaronuwki są po to aby przechodzić przez osłony borg by się tak łatwo nie zaadaptował.

Równie dobrze mógłbyś napisać że od osłon borga odbijają się torpedy.

Zarathos
    Uczestnik

Równie dobrze mógłbym zażądać pocisków niwelujących pola osłonne (4-5 trafień i po polach Galaxy, na wszystko poza Sovkiem i DD wystarczyły by 1-2 trafienia). Albo możliwości chwytania promieniem trakcyjnym każdego kto nie ma specjalnych osłon (więc Sovka i Defa). I niwelacji osłon w ten sposób. Ile by okrętowi Borg zajęło zniwelowanie osłon każdego okrętu w grupie poza najcięższymi - dwie tury góra. A potem baj baj osłony.

Reyden
    Uczestnik

Przez najbliższy tydzień nie będzie mnie w domu i nie będę się odzywał na forum .

Wiec jak co to zaczynajcie narazie bezmnie , potem się dołąnczę .

I. Thorne
    Uczestnik

Spokojnie, to tylko propozycja. Na razie polaronówki działają wg zasad kostkowych.Reyden, nie martw się. Bitwa dopiero się zacznie jak obecna się skończy.

Kaleh
    Uczestnik

Biorę Fek'Ihra i 2 K'Vort'Che :>Więcej napiszę jak wrócę po tygodniu - przemyślę sobie dowódców i załogi.... 🙄

I. Thorne
    Uczestnik

Spokojnie i tak jako pierwsze pójda na złom (wraz z Defiantami) jeśli Zary zanalizuje priorytety.

Zarathos
    Uczestnik

Zary już ma ustalone priorytety :)Pytanie - czy będą dozwolone akcje abordażowe.

Anonimowy
    Gość

A czy te akcje abordażowe będą możliwe 2 strony ? Tak jak Worf & Data w BoBW lub załoga Voya ? Aha co z polaronówkami ?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 272 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram