Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Prawdziwy Typhoon - komentarze

Prawdziwy Typhoon - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 272 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Thorne wydawało mi się, żeprzekażcie rozkazy do naszego skrzydłowegojest dość wyraźne, żeby tamten okręt zrobił to samo co mój ... czyli czekał.

I. Thorne
    Uczestnik

To ja już ślepy jestem :)Dokładne obliuczenia kto ile ma osłon i torped dopiszę jutro bo mi ostatnia kartke wcieło. W każdym razie i tak wszyscy przeżyją, a sferze taktycznej nawet ta nawała torpedowa zbytnio nie zaszkodzi.EDITPanowie kapitanowie znów przysneli, a wystarczyło tylko 2 dni poza domem.Większość utraconych notatek odtworzyłem, teraz spisuje ile dostała sfera taktyczna bo ona przyjmowała na siebie przednie serie.

I. Thorne
    Uczestnik

Wyliczenia odpalanych w siebie torped i broni energetycznej już jest.Reyden, nie masz już lepszych torped, tylko te Mk I. Dlatego tez zmodyfikowane "brudne" torpedy zadadzą 30 000 DMG vs osłony/15 000 DMG vs pancerz.

Pitmistrz
    Uczestnik

Dowództwo nie spać czekam na rozkazy.

Wolf
    Uczestnik

Dowództwo miało ciężki tydzień w pracy, dzisiaj będą rozkazy.

I. Thorne
    Uczestnik

Kolejne przeliczenie i garść informacji.

Broń taktyczna weszła w sferę, bo ta dryfowała (straciła pół okrętu wraz z silnikami).

USS Cadaverous może strzelać tylko z rufowego uzbrojenia - 2 pasów fazerów i 2 zwykłych wyrzutni torped. Mozliwość regeneracji SIF i osłon też mu spadły, w końcu przód mu urwało.

USS Stalwert wejdzie do walki w tej turze. Może atakować w warp (czyli strzelać w cel z tylnej i przedniej broni, a w cel wejdą wszystkie pociski).

I po raz kolejny powtarzam: w następnej turze walicie z tylnego uzbrojenia, okręty to nie bączki i tak szybko nie nawrócą.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ludzie nie spać odpisywać.

I. Thorne
    Uczestnik

Jeszcze tylko Hemio i Reyden.Pamiętajcie, że teraz już nie będzie żadnych odwlekań. Albo rozwalicie Borga albo czas sie skończy i ucieknie w przeszłość.

Pitmistrz
    Uczestnik

A można polecieć za borgiem i zając go do czasu zareagowania służb temporalnych?

I. Thorne
    Uczestnik

Kurs zawsze można obierać. Co bedzie dalej to juz czytajcie w epilogu.+Ok, jutro walne kolejny rozdział. Ewentualnie w piątek.

I. Thorne
    Uczestnik

Mogłem machnąć jakis błąd bo pisze z pracy,a tu się ludziska wciąż zwalają i nie widzą, że mam coś wazniejszego do roboty niz praca :>Ewentualne błędy prosze szybko sgłaszać.

I. Thorne
    Uczestnik

Czy ja ogłaszałem wolne? Panowie, do odpisywania, pozostało już tylka kilka tur i będzie po bitwie.W niedzielę przeliczenie niezależnie od tego kto odpisze :>

I. Thorne
    Uczestnik

Kolejny mój post po poście :)Hemrod, stan Twego ostatniego okrętu czy li Vinagouta jest podobny jak Cadaverousa 2 tury temu - ledwo zipie, choć może jeszcze walczyć. Choć na taran już nie licz.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ziemia do dowództwa jakie rozkazy?

Reyden
    Uczestnik

Na razie nasza grupa ( ta co siedzi po drugiej stronie Asymilatora czyli Ja i Ty ) ponawia atak na asymilatora , trzeba go na dobre unieruchomić .Na razie czekam na odpowiedź od MG czy można okręt już ostrzelać bronią taktyczną czy nie .Jak tak to walimy do niego z głowic taktycznych a potem możemy się pobawić w kotka i myszkę ze Sferą taktyczną ( znaczy się KSO i Galae mogą , bo nam się torpedy kończą )

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 272 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram