Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Prawdziwy Typhoon - komentarze

Prawdziwy Typhoon - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 272 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Btw. Kiedy ty byłeś MG nie pozwalałeś na takie coś , a teraz sam próbujesz takiej akcji .

Prawo gracza. Może tym razem się uda? 🙂

Reyden, mam pytanko. Jako jedyny skończyłeś rozgrywkę. Może chcesz zagrać okrętami Fercarta, bo ten już raczej nie zawita do bitwy?

Kronos
    Uczestnik

Wiesz jat to jest MG musi obejmowac całość rozrywki wzrokiem a gracz tylko swoją działkę 😉 Tego typu akcje rzeczywiście sa troche dyskusyjen wiec zostawmy je na inne czasy.Zostały mi jeszcze rufowe wyrzutnie wrazie co więc zobaczymy, choć taki ładunek plazmy z warp to by był fajerwerek nawet gdyby nie trafił 🙂 Chym a jak by tak walnąć tym w słońce........ musze coś pomysleć 😈

Reyden
    Uczestnik

@ I.Thorne Jak nie ma innych chętnych ( nowi gracze etc. ) to mogę przejąć te okręty . @ Kronos .Nie wiem czy detonacja torped plazmowych wewnątrz słońca by coś dała , ewentualnie jakąś protuberancję .Pytanie jak blisko jest grupa Borg w stosunku do słońca .Bo na wysadzenie słońca potrzeba czegoś więcej , btw. każdy okręt federacyjny ma na pokładzie trylit , który może zatrzymać reakcję wewnątrz gwiazdy .

I. Thorne
    Uczestnik

No to Reyden masz już nowe okręty.Graczy zachęcam do pisania bo czasy leniuchowania się skończyły. Przeliczenie to około środa/czwartek.

I. Thorne
    Uczestnik

A jednak pojawił się dawno niewidziany gracz, więc Reyden, niestety (dla Ciebie), nie przejmiesz jego okrętów. Na razie będziesz więc graczem rezerwowym.Przy okazji gratuluje wytrwałości prawdziwego gracza.

I. Thorne
    Uczestnik

No i doigraliście się :)Osobliwość kwantowa właśnie wybucha i ten kto nie ucieknie zacznie tworzyć superfajerwerki.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy będzie przeliczenie już trochę czasu minęło a tu cisza?

I. Thorne
    Uczestnik

Właśnie zaczynam pisanie bo przez Święta nie miałem czasu.Tylko niech mi nie narzekają ci co dostali z fali uderzeniowej... :>EDITJuż jest. Teraz tą turę wykorzystajcie do otrząśnięcia się i wymiany torped, bo u niektórych brakuje juz torped.Idnośnie strzelania różnymi typami torped. Zasady:1) Kwantowe strzelają tylko z wyrzutni kwantowych.2) Typ 3 tylko z wyrzutni typ 3.3) Typ 1 z wyrzutni kantowych, typ 3 i oczywiście typ 14) Zwykłe z każdej wyrzutniMuszę podzielić magazyn torped na USS Tesli na typ 1 i zwykłe. Niestety nie chodzi strona BatletHa, więc mam pytanie. Ile z tych 400 były zwykłymi, a ile typ 1?Fercart. Po raz kolejmy nie odpisałeś. Na razie odpuszczę bo forum nie chodziło. Ale jesli tym razem nie odpiszesz i nie zaczniesz tego robić regularnie to Twe okręty przejmie Reyden.

Reyden
    Uczestnik

@ I.Thorne .

Ilośc i typ torped sam przepisałeś w pierwszym poście .

3 wyrzutnie seryjne typ 3 torped fotonowych z zapasem 180 torped (2 dziób, 1 rufa) - 30 000 vs osłony/15 000 vs pancerz

4 standardowe wyrzutnie torped fotownych z zapasem 220 torped (ostrzał 360 stopni) - 15 000 vs osłony/7 500 vs pancerz

A co do ich zużycia to po 9 turach walki wg. moich wyliczeń USS Tesla zużyła 90 torped MK III i 32 standardowe , tyle że wyliczenie robiłem dawno i może już być nie aktualne .

Wolf
    Uczestnik

Po wykonaniu skoku na bezpieczną odległość jak daleko jest każdy z okretów od siebie i jak daleko są statki zgrupowania od Borga. I jeszcze jedno ile zajmie lot z tych pozycji na impulsowej, czy odległości na tyle znaczne iż mozna wykonać kilkusekundowe skoki przy użyciu warp??

I. Thorne
    Uczestnik

Po wykonaniu skoku na bezpieczną odległość jak daleko jest każdy z okretów od siebie

Federacyjne są blisko siebie, że odległości między nimi nie licza się (zauważcie, że waliły tylko z wyrzutni rufowych). Klingoni i Romulanie rozeszli się "na ślepo".

jak daleko są statki zgrupowania od Borga.

Borg poszedł zgodnie z rozkazami jak najdalej od wroga, więc to są obecnie 4 tury lotu w warp.

I jeszcze jedno ile zajmie lot z tych pozycji na impulsowej

1 tura w warp=10 tur impulsowej

czy odległości na tyle znaczne iż mozna wykonać kilkusekundowe skoki przy użyciu warp??

Normalnie jak wykonasz krótki skok (w tej samej turze zaczynasz i kończysz) w warp to masz 50% szans, że silniki wysiądą na amen (Borg - 10 tur naprawy). Dłuższe to 25% szans (w tej turze zaczynasz i kończysz).

Jednak obecnie to jest trochę zmienione, przecież nie będzie pisali, że lecicie w warp, a ja to samo dam w przeliczeniu. Teraz możecie spokojnie wyjść z warp, bo lecicie dłużej niż 1 turę (będzie sprawniej i szybciej). Jeśli będziecie chcieli wymieniać się torpedami i wracać to będzie to w jednej turze.

Dzieki Reyden za przypomnienie, a dałbym się zabić, że pisałem od razu sumę. Będę trochę dłużej przy kompie to poprawiam rozdziały, gdzie Nebule waliły.

I. Thorne
    Uczestnik

Ok, wreszcie zakończyłem edycję torped Nebul. Teraz gdy skończą się silniejsze będą strzelać słabszymi według tych samych zasad.I ustaliłem też dane Steamrunnerów. Seryjne wyrzutnie na dziób, zwykłe na rufę. Magazyny też podzieliłem.

I. Thorne
    Uczestnik

Zaraz, co tu się dzieje?Minęło trochę czasu, chcę zrobić przeliczenie, a tu cisza?Odpisywać :>Ten kto chce lecieć na Borga, niech leci. Kto chce oddawać torpedy, niech oddaje.We wtorek robię przeliczenie i ten kto nie odpisze, będzie wypełniał rozkazy Wolfa.

I. Thorne
    Uczestnik

Przeliczenie bez rozpiski okrętów juz jest. Resztę dodam za 20 minut.Zbliżający się okręt jest klasy Ambassador i jest ekwiwalentem za wycfanie się Defianta i New Orleansa. Dowodzi nim oczywiście Pitmistrz.

Zarathos
    Uczestnik

Nie, no Thorne, różne dziwne rzeczy już widziałem w tej rozgryce, ale to? Dodatkowe okręty bo parę z powodu uszkodzeń zostało wycofane? To jak ja odeślę wszystkie swoje uszkodzone okręty to też dostane nowe i świeże jako ekwiwalent za te wycofane? Poza tym... pisałem (parę razy), że jak nie wydaję nowych rozkazów, to Kolektyw obowiązuje zasada - walić do najsliniejszych okrętów z torped, a do okrętów bez osłon z wiązek tnących (jak nie ma takich to do najsilniejszych z jednego i drugiego). Skąd więc to niezdecydowanie w rozpisce?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 272 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram