Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Prawdziwy Typhoon - komentarze

Prawdziwy Typhoon - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 272 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

Jestem wściekły na zachowanie niektórych graczy .O ile Kronos jest usprawiedliwiony ( Klingoni i Romulanie nie podlegają pod łańcuch dowodzenia GF ) , to takiego usprawiedliwienia nie ma dla Pitmistrza , Fercarta i Raidera71 .Pitmistrz złamał bezpośredni rozkaz , a Fercart i Raider71 wogóle nic nie napisali w tej turze , przez co plan ataku na emitery wiązek tnących wziął w łeb . Zacznijcie w końcu wykonywać rozkazy to może wyjdziemy z tej potyczki cało , inaczej może być gorzej niż w czasie Wojny FED-KARDAS .

I. Thorne
    Uczestnik

Z Raiderem i Fercartem komunikowałem sie przez komórkę i Fercio kategorycznie oświadczył, że dalej wali z dużego zasięgu (swoją sprawą to jedynie porządne okręty torpedowe jakie pozostały, więc chyba lepiej trzymac je daleko aż im się skończa magazyny torped). Raider zaś wykonał atak na emiter sfery, ale ma tylko jeden pas fazerowy - nie nie mógł uszkodzić emitera (fazery pulsowe walą na "ślepo" jak torpedy).Pitmistrz rzeczywiście złamał wydany rozkaz, więc musisz się nim zająć osobiście.Możliwe, że niedługo wpadnie wsparcie, ale ewentualny gracz na razie nie odpowiada, więc nie pisałem że coś leci.

Reyden
    Uczestnik

Dzięki za wyjaśnienie sytuacji I.Thorne .Obecne rozkazy dla grupy przy Sferze i prośbę do znajdującego się tam okrętu KSO można już uważać za nie ważną .Za jakiś czas napiszę nowe rozkazy , rozkazy dla grupy znajdującej się przy sześcianie są nadal aktualne . Sugeruję też wyłączyć osłony na tych okrętach które mają je w resztkach ( np. USS Tesla , USS Elida, USS Undead ) .Generatory bardziej się wtedy naładują .

Pitmistrz
    Uczestnik

Takie małe pytanie jeśli przekieruje energie warp do osłon to coś to da w TNG entek zyskał 300%.

A co do rozkazuw to nie miałem czasu ich czytać tylko szybko posta walnąłem teraz się podoprządkuje.

Reyden
    Uczestnik

Niestety jest to niemożliwe w grze , podobnie jak akcja z Voyagera ( z tym że tam moc osłon rosła 10x ) .Jedyny sposób na szybsze odzyskanie osłon to wyłączenie generatorów osłon , wtedy na turę odzyskujesz 5% mocy osłon a nie 1% .Ale wtedy warto się oddalić poza zasięg broni Energetycznej .Co zresztą nakazałem ci wykonać w ostatnich rozkazach .

I. Thorne
    Uczestnik

Takie małe pytanie jeśli przekieruje energie warp do osłon to coś to da w TNG entek zyskał 300%.

I rozsadzi Cie na kawałki. Takie numery są zakazane bo Borg dawno by to zrobił.

Sugeruję też wyłączyć osłony na tych okrętach które mają je w resztkach ( np. USS Tesla , USS Elida, USS Undead ) .

Jeśli Fercart nic nie napiszę, to dostanie regenerację 5% zamiast 1% bo wciąż będzie się kręcił i strzelał. Ellida leci w warp (i będzie w nim wracać) - wyłączenie osłon niemożliwe. USS Undead jest pod ostrzałem i zaraz straci osłony, więc nie będzie czego regenerować.

Jedyny sposób na szybsze odzyskanie osłon to wyłączenie generatorów osłon , wtedy na turę odzyskujesz 5% mocy osłon a nie 1% .

Regeneracje osłon:

1% -0 normalna gdy się lata strzela i utrzymuje osłony

5% gdy się lata i strzela, a osłony są opuszczone

10% gdy się stoi i nic nie robi

Inne wersje (typu latasz i masz podniesione osłony) są raczej bez sensu.

Kronos
    Uczestnik

Przepraszam za opóźnienia ale miałem szkolenie i dopiero w niedzielę wróciłem. Postaram się szybko nadgonić z zaległościami.Pozdrawiam

I. Thorne
    Uczestnik

Zapomniałem dopisać w sobotę.Reyden, jesteś pewny by załadować tylną wyrzutnię trikobaltówka, teraz kiedy jest napełniona fotonówkami? Może lepiej wepchnąć ją do któreś z przednich wyrzutni, które są puste?Na razie nic nie pisałem o ładowaniu, więc zaedytuje posta gdy dostanę odpowiedź.

Reyden
    Uczestnik

Tak , jestem pewny w 100% .

Z obliczeń wyszło mi że same torpedy Jonowe nie wystarczą , zadadzą jakieś 70-75 % uszkodzeń .

Co prawda mogło by być tak jak z atakiem na kubusia , gdzie też moc torped nie była wystarczająca aby zniszczyć ( patrząc na HP ) , ale sam kubuś był już mocno poharatany .

Co innego assymilator , on ma tylko parę rys na pancerzu i to wszystko , więc wolę się zabezpieczyć .

I. Thorne
    Uczestnik

Edytowałem przeliczenie.Tylko pytanie brzmi czy Excalibur dożyje załadowania tej torpedy... 🙂

Reyden
    Uczestnik

No to mój post jest już na forum , mam nadzieję że nikogo nie urazi . Mam też pytanie do MG i Kronosa ( jako byłego MG ) .Jak to jest z łapaniem wiązkami sciągającymi .Kronos zdecydował podczas bitwy z Kardachami że Hideki uniknie wiązki którą próbowałem go złapać , to samo zdecydował teraz I.Thorne .Wg. mnie wiązka bardziej podlega fizyce uzbrojenia wiązkowego ( a więc i zasadom ) . Jakie jest wasze zdanie i zdanie reszty graczy .

I. Thorne
    Uczestnik

Detektor uniknął wiązki bo ma zwrotność 20 000, więc śmiga jak młody coś tam :)Interceptora bez osłon łatwo schwycisz, ale detektora już nie. Jak mu rozwalisz silniki to wtedy będzie Twój.Dwie uwagi po przeczytaniu posta Reydena.Kody dowódcze są zmienione na każdym okręcie. Było to napisane, gdy Hemrod chciał wysadzić zasymilowaną Akirę. Na samym początku śp. admirał rozkazał każdemu okrętowi je zmienić po to by po asymilacji jednego okrętu wszystkie nie zostały wyłaczone z walki.USS Stalwert dlatego strzela z fazerów bo leci ku asymilatorowi, a sfery też, więc jesli miał możliwość strzelania to robi to.

I. Thorne
    Uczestnik

Panowie, nie przysypiać tu. Nie ma wakacji, więc proszę o szybsze odpisywanie.

A teraz małe info.

Nie można w jednej turze ostrzelać wroga z broni energetycznej i nie dostać od niego tym samym. Jeśli ktos nie chce być pociety emiterami to MUSI wyraźnie napisać, że wycofuje się poza zasięg promieni tnących i nastapi to dopiero w następnej turze.

Wolf
    Uczestnik

5 dni temu myślałem że nie zdąże napisac posta a teraz widze że chyba ta potyczka zaraz umrze śmiercią naturalną. Przyspieszmy to bo zaraz każdy pozapomina co pisał i wogóle do czego dążymy poza zniszczeniem przeciwnika.

I. Thorne
    Uczestnik

Wciąż czekam na Borga, ale w środę na pewno będzie nowy rozdział.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 272 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram