Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Prawdziwy Typhoon - komentarze

Prawdziwy Typhoon - komentarze

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 272 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Nowy rozdział już jest.

Do tego mamy kolejny okręt zdolny strzelać głowicami taktycznymi , z tym że moze ich wystrzelić conajmiej 11 .

Może nawet 12, gdy będzie skręcał.

Mam też pytanie techniczne do MG , czy istnieje możliość przekazania torped taktycznych na inne okręty w grupie ??

Można, ale trzeba na obu okrętach opuszczać osłony, tak samo ze startowaniem/lądowaniem promów.

P.S. z tego co się dowiedziałem od MG to żeby zaatakować bronią Taktyczną Cube najpierw trzeba mu unieszkodliwić silniki , co przy osłonach na 63% będzie zdziebko trudne .

Nawet bardziej. Żeby uszkodzić silniki to trzeba zdjąć osłony sześcianu i ostrzelac mu 4 silniki na ścianie "rufowej". To można zrobić tylko fazerami. Jak sie uda to kubuś staje na 1 turę, potem się obraca i ma nową "rufę".

Mam pytanie do Kronosa. Ile torped trikobaltowych ma byc ładowane? Na raziwe napisałem, że każda wyrzutnia.

Pitmistrz
    Uczestnik

O ja mam swoje własne pytanko czy mogę naprawić kadłub jednostki jeśli tak to w jakim stopniu?

Reyden
    Uczestnik

@ Pitmistrz , wystarczy czytać Zasady .

Kadłub - odnośnik klasa Galaxy kadłub 100% = 1.350.000 i z tego procent odpowiedni + długość okrętu w tys.

Kadłub może być prowizorycznie naprawiony przez załogi w 10% w czasie całej bitwy - remont trwa 4 tury

(Pełna naprawa możliwa tylko w doku lub w bazie gwiezdnej)

I. Thorne
    Uczestnik

Z zasady federaki nie mogą naprawiać pancerza, a jak juz zaczną to będzie wolno. Borg? 1% na turę.

I. Thorne
    Uczestnik

Panowie, nie chcę narzekać, ale dziś już piątek. Czy normą będzie, że dowódca i jego zastępca piszą tak późno lub w ogóle?Borgiem mogę sterować (w końcu nie jest to trudne), choć wolałem tego nie robić. Ale nie będę sterować kilkunastoma okrętami bo ich właściciele nie mają kilku minut na krótkiego posta. A jeśli ktoś ma na dłużej przerwę od netu to może wcześniej podać ogólne założenia jego działań.Dlatego zapowiadam, że jesli ktoś nie napisze posta lub nie poda zalożeń to będzie uciekał od Borga i walił z rufowej broni.Mogę tylko pochwalić nowych graczy, Hemroda, Pitmistrza i Fercarta. Oni odpisują w kazdym rozdziale (lub jeśli nie mogą to mówią wcześniej). Jeśli tak pójdzie to w kolejnych bitwach zostana dowódcami grup.

Reyden
    Uczestnik

Sorry za ociąganie się Thorne, post już jest .

Wyliczyłem że fazerów zdolnych strzelać do tyłu mam 7-8 ( na podstawie tych obrazków 1 , 2 ) - 2 na dole okrętu widoczne na zdjęciu nr 1 plus 2 kolejne - 1 na środku sekcji napędowej i 1 z tyłu sekcji spodkowej - ten długi pas , na górze okrętu są 4 pasy stricte rufowe ( widoczne na zdjęciu nr 2 ) plus górny pas sekcji spodkowej

Kaleh
    Uczestnik

Kto dowodzi okrętem dowodzenia GF?Jeżeli nie otrzymam odpowiedzi mogę uznać to za brak chęci do współpracy i się "pogniewać" :>

Reyden
    Uczestnik

@ Kaleh Czyżbyś sobie za długo pospał .Przecież Kronos jest dowódcą formacji GF ( jego postać to ViceAdmirał Maxwell Forrest ) .

Kaleh
    Uczestnik

Pytanie było retoryczne :>Czekałem na odpowiedź i zgłoszenie się Kronosa :>

I. Thorne
    Uczestnik

Nowy rozdział jest i to prawie cud, że jeszcze nikt nie zginął (chodzi mi o okręt bo na Mitachi zapewne dużo jest ofiar).Kalehowi chodzi o to, że na jego "grzeczne" zapytanie admirał nie odpowiedział. A znając Klingonów za obrazę czyli brak odpowiedzi skieruja sw4e duże dsziała przeciwko Federacji :PPitmistrz, cos się zdaje, że najszybciej stracisz okręty. Pamietaj, że ludzie giną juz przy zerowym poziomie osłon. Nie wspomnę jakie piekło się dzieje, gdy w jednej chwili idą osłony i 2/3 pancerza.Raider, twe okręty wyszły z warp. Juz teraz możesz wydać rozkaz "FIRE!!!"

Pitmistrz
    Uczestnik

Thorn kiedy będę na bezpiecznej odległości od Borga?Bo coś mi się zdaje że długo nie pociągnę.

I. Thorne
    Uczestnik

Bo coś mi się zdaje że długo nie pociągnę.

Cóż, Borg jest wredny. A będzie jeszcze bardziej :>

W następnej rundzie odejdziesz na bezpieczną odległość i do tego wpadnie z wizytą Excalibur (chyba, że Reyden zmieni zdanie). A na marginesie sugeruję pomyśleć nad pomysłem admirała Forresta.

I. Thorne
    Uczestnik

Kolejne przeliczenie zgodnie z przyrzeczeniem. Tym razem muszę pogratulować graczom - wszyscy, nawet Wolf w ostatniej chwiuli (dzięki twemu postowi uratowałeś kilku załogantów, inni kompletnie olali biedaków z USS Mitachi :> ), odpisali w tym tygodniu.Raider, Borg przeniósł obsadę mostka i maszynwoni na sześcian. W tej chwili nie masz kontroli nad Akirą, a do tego banda członów już przejmuje systemy. Musisz się postarać bo okręt przejdzie na dfruga stronę.Corvus, sprawdz dane detektora. On ma milion pancerza, więc nawet 2 tury intensywnego ostrzału wytrzyma - tyle ile potrzeba by nadać sygnał o zagrożeniu w wypadku ataku na Kolektyw. Więc albo go dobijesz w tej turze (ale już ostrzelają Cię inne statki) lub uniki i wchodzenie w maskowanie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Powiem tak Corvus zamaskuj się borg pancerza zbyt szybko nie zregeneruje więc później i tak zniszczysz go jedną salwą kiedy wszystko się uspokoi wyskoczysz z maskowania i dokończysz dzieła zniszczenia.EDIT: Wpadliśmy z Hemrodem na lepszy pomysł prześlij torpedy na pokład okrętów borga a potem się maskuj będzie po zawodach.

I. Thorne
    Uczestnik

Z racji ucieczki kierowniczego Borga (czyżby ktoś go uwolnił z Kolektywu) ja poodgrywam trochę blasznki.

Wpadliśmy z Hemrodem na lepszy pomysł prześlij torpedy na pokład okrętów borga a potem się maskuj będzie po zawodach.

Tylko pamiętajcie, aby przenosić torpedy to trzeba opuścić osłony i podejść na bardzo blisko.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 272 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram