Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Poszukiwana żywa lub martwa.

Poszukiwana żywa lub martwa.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Riri
    Uczestnik

Tez widzialem ten film, Byl dosc ciekawy... Niestety tytuu nie pamietam...

riri

O`mus
    Uczestnik

To teraz was dojade. Poszukuje piosenek rosyjskiego zespołu Kipelov ( Кипелов ). Szukam wszystkich ich piosenek, a szczególnie Put' v nikuda ( Путь в никуда ) . Na stronie zespołu co prawda są utowry, ale tylko dema, a mi zależy na całości.

Gosiek
    Uczestnik

O`mus - jeżeli korzystasz z jakiegoś programu P2P to znajdziesz bez większych problemów, przynajmniej na emule jest sporo, choć akurat tego konkretnego utworu nie widziałam.

PS. Czemu od razu "dojadę"? 😉 Rosyjski rock, zwłaszcza ten z lat 80-tych i 90-tych jest świetny, szczególne w warstwie tekstowej, bo muzyka, jak to muzyka... Nic nadzwyczajnego. Ale to już kwestia na inny topic - w razie czego zapraszam tutaj. Będzie można pociągnąć temat. 😉

Kaleh
    Uczestnik

Szukam Soundtracku do amatorskiego filmu osadzonego w realiach Warhammer 40 K pod tytułem "Damnatus". Sporo znanych zespołów złożyło się na tą płytkę - dosłownie, kawałki odstąpili za darmo 🙂

Slawek
    Moderator

Poszukuje pewnego spokojnego utworu rockowego. Mało mogę powiedzieć, usłyszałem go w openingu z gry Dead or Alive: Ultimate. Byłem pewien, że skądś go znam. Jak puściłem kumplom też mówili, że gdzieś już go słyszeli, i że refren tej piosenki wykorzystał w którymś swoim utworze Eminem (bue ;>). Utwór nosi tytuł sing for a moment z tego co mi podał kumpel, ale po wpisaniu do eMule wyskakuje sam eminem... Ktoś wie może jak nazywał się oryginał lub kto jest wykonawcą?

Wyciąłem fragment utworu z filmu - słaba jakość ale słychać ;>

http://icarustss2.w.interia.pl/DOAU.mp3

EDIT:

Ok, już mi Gwynbleidd pomógł. Aerosmith - Dream On. 😉

ashka
    Uczestnik

Teraz ja ^_^Szukam mp3 z "Real Or Not". Śpiewa ją Warren Zevon. Nie udało mi się znaleźć albumu, z którego pochodzi, jedynie info, że nadawali ją na koniec TekWars ("Wojny z władcami Teku"). OSTa z Tekwars też nie znalazłam .... argh.help?

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Hmmmm moze cos Ci to pomoze ashka 😉 Ta piosenka nie wyszla jako czesc plyty Zevona ale... wyszla jako czesc jego antologii I’ll Sleep When I’m Dead/Anthology. Plyta zawiera 2 CD i zdaje sie ze na drugiej czesci jest umieszczony ten kawalek 😉 Pelny opis plyty znajdziesz tutaj lub tez tutaj. Niestety na torrentach nie udalo mi sie wytropic tej plyty ;> Podobnie z Kaaza. Nie mam eMule wiec nie powiem czy tam mozna to znalezc ;> W kazdym razie mam nadzieje ze te informacje pomoga Ci odnalezc ten kawalek 😉

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Tym razem to ja poprosze o pomoc ;> Slucham ostatnio namietnie kawalka Evanescence - My Tourniquet - utwor znajduje sie na jednej ze straszych plyt zespolu. Okazalo sie jednak ze jest to prawdopodobnie cover... Niestety przegooglowanie nie dalo mi odpowiedzi kto zagral ten numer w oryginale ;> Dla pomocy podaje linka do tekstu - link :mrgreen: - jesli ktos wie cos o oryginalnym wykonaniu to bede wdzieczny 😉

Gosiek
    Uczestnik

Zmień swoje google na jakąś nowszą wersję. 😛 Moje google wypluły wynik, wg którego jest to cover zespołu Soul Embraced, w oryginale utwór nosił tytuł My Tourniquet i znalazł się na płycie For The Incomplete wydanej w 2000 r. (w wykonaniu Evanescence jest to Tourniquet), autorem tekstu do tej piosenki jest Rocky Gray - obecny perkusista zespołu, a poprzednio członek Soul Embraced.

Slawek
    Moderator

Ja mam dość nietypową sytuację. A to z tego względu, że póki co mogę podać jedynie 9MB filmik. Znajduje się w nim bardzo ciekawie brzmiący utworek symfoniczny z chórkami i gitarą w tle, którego nie potrafię zidentifykować.

Oto link...

Filmik to reklamówka telewizyjna gry Dead or Alive 4. I fakt, że jest to amerykańska reklama TV wzbudza moją wątpliwość aby był to utwór z gry. Po pierwsze jest za dobry (imo) aby puścili go tylko pare sekund w trailerze, po drugie - to nie pasuje do reszty muzyki z gry. Bardzo często w takich zwiastunach powtarzają się różne motywy muzyczne. W związku z tym gdyby komuś chciało się ten nieszczęsny filmik ściągnąć i wsłuchać się w utwór to będę bardzo wdzięczny ;>.

Póki co nie mam możliwości wycięcia samej muzyki z filmu, ale myślę, że jutro wieczorem to zrobię - może więcej osób będzie w stanie mi wtedy pomóc ;>

PS. Przepraszam za marną, wręcz fatalną stylistykę posta, ale ja już śpię ;>

EDIT:

Grrr... próbowałem wyciąć muzykę Virtual Dub'em, ale okazuje się, że nie obsługuje on formatu wmv (a przynajmniej wersja którą mam). Tak więc moje szanse na poznanie tytułu utworku zmalały do minimum, no ale... faaaaajny ten zwiastun jest ;P

EDIT2:

Ok, udało mi się, tu jest same audio z trailera - Link

Wyświetlanie 10 wpisów - od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram