Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,456 do 1,470 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Barusz, ja chcę tą Orionkę obejrzeć jeszcze raz, dużo razy 😛

Lo'Rel
    Uczestnik

Generalnie wiemy czego się spodziewać, ale jednak sam fakt, że to zupełnie inny Trek, robi swoje. Jeszcze niedawno w sieci widniał pierwszy trailer który nie mówił kompletnie nic, a dziś mamy już ten dzień - zleciało jak z bicza strzelił. Barusz, to wszystko o czym piszesz było w serialu, a ten film na pewno nie będzie Odyseją Kosmiczną, więc warto nastawić się po prostu na dobry film.

Barusz
    Uczestnik

@ fluor - sorry, ale takie to się widuje na ulicy ;]

@ Lo'Rel - toteż się będę chciał nastawić. Ale dobrych filmów są setki, a jeśli przyjąć konwencję, że pod "film" podciągniemy także odcinek serialu, to nawet dobrych nowych filmów są setki ;] Więc trudno mi się teraz zapalić.

fluor
    Klucznik

Na zdjęciach z filmu wygląda jak nosorożec, ale w samym filmie jakoś tak... inaczej 🙂

fluor
    Klucznik

Dziś jest dobry dzień na Treka 🙂

Slawek
    Moderator
    Eviva
    Uczestnik

Bardzo dobry. Az się cała trzęsę, szczególnie, że osoby, które były szybsze, poinformowały mnie już, że spadnę z krzesła. Mam nadzieję, że nie wskutek drzemki z nudów.

fluor
    Klucznik

Na drzemkę nie masz szans 🙂 Tylko dlaczego ja jeszcze muszę w pracy siedzieć? :(edit: w końcu wolny 🙂

Barusz
    Uczestnik

Zapewne. Pytanie brzmi, czy słówko "na" można w tymże zdaniu wymienić na słówko "dla" ;>

Linowana już w innym miejscu recka z Wyborczej:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=95034554

i cytat zeń: "USA 2009, Reż. J.J. Abrams. Aktorzy: Christopher Pike, Zachary Quinto, Karl Urban, (...)" 😀

Gosiek
    Uczestnik

Mnie rozśmieszyło do łez "nawigator Paweł Czechow" - autor "Wiśniowego sadu" pewnie się w grobie przewraca. ;>"Piękna Uhuru" to już prawie norma, więc tu wystarczył jedynie lekki uśmiech. Swoją drogą nazwanie zwykłego streszczenia recenzją to niezłe nadużycie.

Barusz
    Uczestnik

W pamiętanym przez wielu, generalnie przychylnym ST tekście Wojciecha Orlińskiego z tejże Wyborczej z 2002 czy 2003 r. Autor dość dokładnie starał się porównać TOSa z TNG, nie kryjąc przy tym, że jego sympatia jest po stronie tego drugiego serialu. W każdym razie tam po raz pierwszy pojawia się (z pamięci): "sztampowy Rosjanin, o nazwisku Czechow (sic!)".

Eviva
    Uczestnik

;> "Piękna Uhuru" to już prawie norma, więc tu wystarczył jedynie lekki uśmiech. .

Czy ona taka piękna - w sumie po prostu banalna. Nie umywa się do Nichelle Nichols. Młoda i ładna, ale jakoś patrząc na nią nie myślałam "oto Uhura".

Piotr
    Klucznik

Cofne sie o pare stron, bo nie mialem okazji skomentowac opowiadanka. 😉

Mały powrót do przeszłości: Przygód USS Walkijem ciąg dalszy...

Milo powrocic do wspomnien z dawnych czasow, gdy DarkLady rozpoczela ten cykl. 😉 A jeszcze fajniej czytac udany ciag dalszy. Bylo to, co byc powinno - nabijanie sie z zalogi (zgodnie z zasada najbardziej oberwalo sie FO ;P ) i nawiazania do realnych wydarzen. Zwlaszcza Imperium Syfionskie i scena towarzyszaca jego wspomneniu mnie ubawilo. 😉 Za to pracoholizm FO wywolal zbyt duza zmiane charakteru - przeciez ja (jeszcze) nikogo nie planowalem zabic! ;P Mam to traktowac jako ostrzezenie czy prognoze? ;>

Slawek
    Moderator

Bum Reviews - Star Trek

Osoby, które filmu nie widziały ostrzegam przed spoilerami.

Aved
    Uczestnik

Z okazji premiery Star Trek XI Micheal Horn nagrał taki oto filmik

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,456 do 1,470 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram