Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Pogaduszki

Pogaduszki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,411 do 1,425 (z 3,452 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Ale masz maturę z Generations? Wiele się zmieniło przez te ostatnie lata 🙂

Jamjumetley
    Uczestnik

Hehe 😉 A jaki tamet konkretnie? Rozumiem, że ta prezentacja, tak?

Flashbones
    Uczestnik

hehe fajna sprawa matura z treka, jak ja zdawałem to nie było takiej okazji, ale kiedy to było, czasy się zmieniają, ale Star trek jest wieczny i tak pozostanie !

zdarom
    Uczestnik

Avenger ty to masz fajnie.

Lo'Rel
    Uczestnik

Myślałem, że takie rzeczy to tylko w USA...

Avenger
    Uczestnik

Nie bo mam temat sceny batalistyczne w literaturze, malarstwie i filmie. to na filmy wziąłem treka i jeszcze szeregowca ryana. problem mam taki że psorka odrzuca wszystko co tam napiszę dlatego piszę do was, prawdziwych fachowców. to co ostatnio miałem mogę podrzucić wieczorem jak do domu wrócę bo na razie jestem w bibliotece szkolnej.

fluor
    Klucznik

Sceny batalistyczne... jakbym miał się w to bawić pokazałbym różnorodność. Z fantastyki przede wszystkim "Władca pierścieni", jak "Star Trek" to chyba z "The undiscovered country", bo tam są jeszcze "walory kulturowe" (Chang). Z realizmu "Szeregowiec Ryan" to niezły wybór. Masz już film, ale zapewne chodzi o to by malarstwo i literatura były także reprezentowane odpowiednio. "Cyd", trylogia Sienkiewicza, "Krzyżacy", można też spróbować coś z fantastyki ("Wiedźmin"?). Na obrazach się nie znam, więc nie pomogę.Aha, poloniści miewają uczulenie na fantastykę, jako twór kultury niskiej, popularnej i bardziej pośledniej niż mainsteam. Ich poglądy bywają słuszne, ale tylko po części, jednak jeżeli Twój należy do tego gatunku, to będzie Ci o wiele trudniej.

Tom
    Uczestnik

A mówi Ci dlaczego odrzuca to, co jej przynosisz? Podaje jakieś powody swych działań? Podziel się nimi, to może rzuci więcej światła na sytuację.

zdarom
    Uczestnik

Z malarstwa może być "Bitwa pod grunwaldem" Jasia Matejki.

Avenger
    Uczestnik

Nom ogólnie to mówi że mam za mało, bez opracowań i pobieżnie. Owszem fakt że za wiele na temat filmu nie mam bo ciężko jest mi wysławiać się czasami, ale starałem się bardzo przez kilka godzin żeby coś sklecić. Co do pozostałych lektur to mam Iliadę, Pana Wołodyjowskiego, Bitwę pod Grunwaldem i Kościuszko prowadzi kosynierów do ataku. I nie wiem co na temat filmów mam opowiedzieć. No wiecie nawet jakiś link do opisu byłby mi bardzo pomocny.

fluor
    Klucznik
    Zarathos
    Uczestnik

Avenger: może po prostu źle wyrażasz to co chcesz powiedzieć? Albo nie do końca idziesz za tematem pracy. Możesz podać dokładnie cały temat? Bo nie sądzę, żeby nauczycielka była skończonym betonem i nie akceptowała fantastyki. Moja 15 lat temu łyknęła Gwiezdne Wojny przy temacie "śmierć w literaturze", więc chyba w dzisiejszych czasach nie będzie gorzej.A co do "podajcie chociaż opis" - nigdy, absolutnie nigdy nie pisz o czymś, czego nie widziałeś albo nie czytałeś. Lepiej opisać sceny batalistyczne w bajkach braci Grimm niż pisać o książkach których się nie czytało, czy obrazach których się nie widziało "na żywo".

Barusz
    Uczestnik

Jean Luc Picard w ciekawym towarzystwie:

http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-75449147.jpg

Teraz na Jedynce jest aktor grający Helo w BSG, może ktoś chce zobaczyć 😉

fluor
    Klucznik
    Piotr
    Klucznik

W dziale ST omawiamy trekowe mity, a tu zobaczycie 100 takich z naszego swiata - link.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,411 do 1,425 (z 3,452 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram